Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Dnes som nic nevarila, kedze som isla k sestre. Oni maju tento vikend v meste jarmok, takze si ideme trochu oddychnut, poprechadzat sa a stravime vikend u nej. Takze vari ona 🙂
Cesnakovú krémovú polievku a maďarský guláš som na dnes spravila.
Zajtra bude vysmazana fasirka zemiakova kasa a sosovixova mliecna polievka
Vcera som robila spanielskych vtacikov s ryzov a dnes ich dojeme, takze az zajtra varim 🙂 Polievku som spravila sladku fazulovu, aby stale nebola len slepacia.
Dnes koprova polievka a druhe mame morcacie prsia so syrom zapecene a k tomu opekane zemiacky este od vcera 🙂
Zapekane zemiaky s kur.prsami marinada syr slaninka 🙂
Sladká kapustová polievka, živánska z plechu a šalát Coleslaw.
No ja dnes totalne lightovo- nechce sa mi 😆 cize spagetti bolognese omacka a syr
Zemiakovo luskova polievka
Granadir
Broskynovo tvarohový koláč
Zajtra budem robiť šošovicovú polievku na kyslo a druhé by som chcela francúzske zemiaky 🙂
Dnes cucoriedkovy kolacik kysnuty, polievku som len na rychlo urobila taku, ze co chladnicka dala, ale teda prevazne zeleninka a druhe mame perkelt od svokry.
Fazulovica
@lilidix akoze jogurtove kuracie prsia? To ich vopred davas do nejakeho nalevu a potom obalujes v kukuricnych lupienkoch?
Sladká polievka zo zemiakmi a údeným mäskom. Druhé som nerobila, keďže toto úplne stačilo.
Sosovicovy privarok s opecenym parkom a zeleninova polievka s krupicovymi haluskami 😉
zeleninova polievka a parene buchty so slivkovym lekvarom😁
ryzovy nakyp s marhulkami 🙂 :-P
@anna_maria1 to ja som si tak nazvala 😃 namocim do bieleho jogurtu, kľudne aj dlhšiu dobu to tam môže byť, potom obalim - múka, vajicko(bez mlieka, osolené), kukuričné lupienky trosku podrvené, dám na plech na peciaci papier, polejem olivovým olejom a pečiem v trube.
@lilidix wau to vyzera skvelo 🙂 Dakujem ti, niekedy vyskusam 🙂
Dnes som sa rozhodla, ze spravim sisky s lekvarom a slahackou. Uz sme ich riadne dlho nemali a kedze je piatok, tak sa taketo jedlo aj hodi 🙂
Kuchárky poradíte mi ako spraviť francúzske zemiaky aby neboli suché?
Dnes kurací perkelt a aj s domácimi haluškami 🙂
@sebik0 ..nakrájam do pekáča surové zemiaky (na hranolkovači), vajíčka na tvrdo, postrúhaný syr (nemusí sa ale nám to tak chutí), pridám údeninu - najprv opečiem na troche oleja s korením (grilovacie, pečené zemiaky...), osolím, okorením, premiešam...zalejem mliekom (cca 3-4deci, pridám 3 vajíčka, korenie, rozmiešam)...prikryjem pekáč a v rozohriatej rúre (220st) pečiem cca hodinu, potom odkryjem a dopečiem (20min)...nikdy nie sú suché.
Ja som dnes zemiaky, losos a kôprová omáčka ;) rýchlovka na večeru.
Paradajkova polievka so syrom, granadir, uhorkovy šalát
Zemiakove placky s morc.sote a kur.vyvar

Hokaido polievka dnes 🙂 S krutónmi a druhé som len pečené zemiaky plnené bryndzou a slaninkou 😉