Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Bud žemľovka alebo halušky s kapustou. Niečo z toho určite zvrtnem.
Vcera boli pecene zemiaky s kapustou a klobaskov a zavarala som cuketovu pomazanku a dnes parene buchty
Urobili ste mi chuť na palacinky, mám zavárané ríbezle, černice, v chladničke šľahačku a tvaroh...spojíme v jednu mňamku 🙂
Príde sestra s deťmi a manželom, takže ešte k tomu niečo sýtejšie by to chcelo, ale čo...? Kuracie+syr+špenát v trojobale, zemiaky? hm...príloha zelenina.
Po tyzdni u babky som opat doma a este stale nemusim varit. 😀 😀 😀 manzel na cykloture a ja dva dni veget. Decka prazdninuju , babka v Kosiciach vyvara. 😀 😀 😀 a ja chodim do prace.
Mam nove formicky na nanuk. Suprove. Foto zaslem,az ked moji mali bandosi s nimi pridu domov.
pisali ste o baklazne,ja som tento tyzden robila extremne jednoduchu a dobru veceru..pokrajala som osupany baklazan na kocky,rovnako aj cukiny a rajciny. vsetko som to zmiesala s olivovym olejom,dala som cerstvy rozmarin,oregano a do truby na pol hodku,potom som pridala vela nastruhaneho syra,nechala roztopit a vecera hotova 🙂
kelova polievka a kuraci stroganov z ryzou
@babullka1 aj mna zaujima ta pomazanka.
Ja dnes peciem bocik a k tomu zemiakovu kasu a uhorkovy salat/cviklu. Zajtra odchadzame na dovolenku do Tatier tak aby mi nic nezostavalo v chladnicke.
@atrami @eva7780 @kvojtanikova ja som ju robila podla svojho uvazenia ..ziadny presny recept som nedodrziavala... mala sm 5 velkych cukiet ,7vetsich cibuli asi 200g masti ,chilly korenie,vegeta,kecep-asi 0,5 litra ...podla chuti a cesnak-2hlavky ....
Cuketu som si ocistila a nastruhala na struhadle nahrubo... zatial treba dat do hrnca mast a cibulku aby sa troska oprazila.... k tomu pridame tu cuketu...kecup,koreniny,cesnak...vsetko nechame dobre podusit....ta cuketa si pusti stavy tak akurat a asi po 15tich minutach to odstavim a cele pomixujem s ponornym mixerom.... je to fakt perfektne na hrianky a chlebik vo vajicku...musi to troska aj stipkat a aj aby to bolo slane....potom to uz len klasicky dam sterilizovat 🙂vyslo mi 11 poharkov
ten cesnak treba pretlacit 😉
Syrová polievka, cuketové rolky + zelenina a rebarborový koláč 😵
dnes brynzdová polievka, čatní s pangasiom (pangasius na soté, lúpané čerstvé paradajky, čierne olivy, oregano, ol. olej) a k tomu ryža
hovädzia polievka, špízy, zemiačky....dúfam, že ostane aj na zajtra 😀
Zeleninová polievka a francúzske zemiačiky 🙂 🙂 🙂
Hovadzia polievocka,spanielske vtacky,zemiacky 🙂
trebalo by zalozit aj temu Co dnes peciete, lebo aj s tym mavam cez vikend problem a nech nemusim hladat medzi obednymi menu 😀
na obed dnes smotanové halušky, ku káve broskyňovo-tvarohový koláč 😵
dnes francúzske zemiaky.
rybka a zemiakova kasa
Tak dnes som varila zbytočne, sestra s deťmi sa zastavili "na otočku" 😠 Kto to bude jesť?
dnes obed v avione, vecera v steak house 😉
sosovicova púolievka a potom krehke kuracie rezne nalozene v tatarke
@tosomja aspoň nie som v tom sama, ja som robila polievku z tekvice Hokaido, všetko som nachystala, vyzdobila, prestrela a zavolám našim - a to sme boli dohodnutí,že prídu, bývajú od nás 1 min. pešo a mamička mi zahlási, že ona zavára a tak vraj im to môžem prihriať ☹ ☹ ☹ ☹
Nakoniec ani neprišli... som tak sklamaná ako som dlho nebola 😢

Dnes segedinsky gulas s knedlou... mnaaam sa tesim 😀