icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lili777
16. sep 2011

Zapekané špenátové cestoviny so syrom - rýchla mňamka, aj malý zbožňuje.

titkovamiriam
16. sep 2011

ja kedze sme mali kopec kuraciny vcera rozmysla, ze spravim klasika dukatové buchticky 😉

sniperka
16. sep 2011

Hranolky, vyprážaný syr, tatarka, hlávkový šalát.

romanelka2
16. sep 2011

Zeleninová polievočka , kuracie prsia so sampionmi a kukuricou s pyre )))

babika0
16. sep 2011

hovadzia polievka, a na vecer robime mlete maso s ryzovymi rezancami obalene v ryzovych oplatkach a potom vysmazene na oleji.

tosomja
16. sep 2011

špenátová polievka s krutónikmi 🙂 a tortily placky, tak ich naplním barbecue omáčkou, kuracím mäskom, zeleninkou (paprika, paradajka, cibuľa, čínska kapusta, kukurica, šampiňóny, ja si dám feferónku 🙂 ), zalejem dresingom a dám na chvíľu zapiecť do rúry.

gianni
16. sep 2011

@babika0 myslíš v tých ryžových papieroch? lebo to je super,hlavne ked je to čerstvé také chrumkavé,naposledy som to plnila rybacou zmesou,kupujem v bille

anabelka83
16. sep 2011

my akurat papame:kura pecene na kys,kapuste na sposob kacky k tomu domaca knedla mnaaam 😀 😀 😀 a kuraci vyvar so zeleninou a struhankoua bude aj na zajtra 🙂

larmimi
16. sep 2011

ahojte, nechapem preco davaju do receptov do smotany zmiesat este kyslu smotanu...a potom do truby 😠 sa mi to pekne zdrclo...dufam ze sa to bude dat jest, lebo je toho cely pekac..morcacie ,sunka,broskyna.syr 😢

babika0
16. sep 2011

@gianni no ano, to je ono 🙂 presne aj my v bille.

gianni
16. sep 2011

@larmimi ja som do smotany síce nedávala aj kyslú ale bežne dávam zapiecť len kyslú smotanu s vajcami,napr. na rybu....

gianni
16. sep 2011

@babika0 teraz mám diétu tak mama mi zvykne do toho baliť kadejakú zaleninu(karfiol,kel....)
zvykneš pridať aj mrkvu k tomu ml.mäsu s rezancami ? je to lepšie,alebo aj kaleráb,čím to ešte zvykneš plniť?aj hubová zmes môže byť dobrá,vlastne komu čo chutí nie?

mirage
16. sep 2011

My sme mali rajcinovu polievku s mini mozarelkami, sojovy pikantny gulas - pre mna s muzom na veceru, a bifteky z bravcovej panenky so slivkovo - smotanovou omackou, k nim opekane zemiaky. Vsetci sme doma, preto tak vela 🙂

Kolac rychly tvarohovy acidkovy.

miruska15
16. sep 2011

ja dnes špenatova polievka pre maleho a nam cestovinu s kyslou kapustou a oškvarkami 🙂

blanblan
16. sep 2011

dnes po dlllllllhom case som na chvilku v kuchyni - robim gazpacho, uz je po lete a este sme ani raz nemali take domace, hanba mi 😅

babika0
16. sep 2011

@gianni ano aj s hubami. presne. 🙂 my to robime skor nieco ako fasirka

atiatko
16. sep 2011

tak u nás bude dnes na večeru tekvicový "koláč" so šunkou a syrom pečený v rúre .... mňam .... , a na obedík bola plnená paprika a knedľa 🙂

blanblan
16. sep 2011

@atiatko myslis z cukiny? ak ano das recept? lebo mam plnu chladnicku cukiny a neviem uz co s nou 🙄

atiatko
16. sep 2011

@blanblan nie z tekvice - ja som robila niečo podobné práve z cukiny, ale nerobí sa tam cesto tak, že sa nechá 1/2 hoďky kysnúť, ale tento tekvicový som našla v septembrovej Mama a ja - tak to idem skúsiť urobiť - osobne si myslím, že to môže byť aj z cukiny, no mám doma zo záhradky aj tekvicu tak to skúsim z nej 🙂 Máš tú Mamu - pýtam sa hlúpo, ale vidím, že žiješ vo Fr., alebo mám prepísať recept ?

blanblan
16. sep 2011

@atiatko nemam tu mamu 🙂 Takze z tekvice, tej oranzovej halloweenskej? Daj len tak v skratke ten recept ak sa ti chce.

kibuk
16. sep 2011

vcera u svokry karfiolova polievka a vepro-knedlo-zelo a tvarohovu misu 😉 mnam mnam a dnes vyprazane filety zemiacky 🙂

atiatko
16. sep 2011

@blanblan nie tá je myslím na to dosť sladká, my ju pečieme iba tak v rúre a je mňam .... ale myslím takú so svetlou skoro bielou kožou .... taká klasická, ale ja by som kľudne použila aj cukinu ... tu je recept:
Suroviny:
cesto-400g polohr.múka, 200ml vlažné mlieko, 100ml oleja, 1kocka droždia, 1PL cukru, štipka soli, maslo
plnka-600g očistenej tekvice,200g syra na strúhanie,kúsok slaniny-tú nahradím cca 200g šunky (kvôli synčekovi), 1cibuľa,4vajíčka,150ml mlieka, korenie na pizzu
Postup:z mlieka, cukru, kvasníc a štipky soli pripraviť kvások, ten na teplom mieste nechať nakysnúť.Potom ho vliať do múky, vypracovať cesto, kt. nechať 30 min.vykysnúť. Na naolejovaný plech preniesť vykysnuté cesto, prstami ho rozlačiť po celom plechu, na cesto nasypať 1/3 nastrúhaného syra, nato dať vyžmýkanú nastrúhanú tekvicu, na to dať nakrájanú cibuľu, nakrájanú šunku, posypať pizza korením, zasypať zvyšným syrom a poliať vajíčkami vyšľahanými v mlieku. Možno dozdobiť cherry paradajkami, Piecť v rúre pri 190 stup. cca 20 minút. 🙂

jarunka111
16. sep 2011

brokolica v syrovom cestíčku so zemiakovou kašou a tatárskou omáčkou + zeleninový šalát 🙂

blanblan
16. sep 2011

@atiatko diky 🙂 myslim ze ta ckukina bude na to dobra. Akurat s cestom sa urcite hrat nebudem, kupim a hotovo 😎

atiatko
16. sep 2011

@blanblan 😉

tin007
16. sep 2011

Ahojte, skusali ste niekedy dat podusit bravcove do alobalu? Napr. s jablkami a troskou masla? Chcem to urobit ale nemam priamu skusenost. D.

kvojtanikova
16. sep 2011

@tin007 nerobila som priamo s jablkami a maslom (i ked ako to pises, vyzera to super, urcite dakedy vyskusam), ale ked robime zivansku, tak obcas davam aj bravcove maso a ide to normalne v pohode. Alobal otoc lesklou stranou dovnutra a trochu natri olejom, porozhadzuj masko, jablka, (ja by som dala aj cibulu), nejake koreniny a bude to mnamkaaa.

gianni
16. sep 2011

@blanblan je vela receptov z cukiny aj na mimibazare,plnené,koláče na slano,na sladko,lečo......polievky

anaxamon
16. sep 2011

dnes nic lebo vinobranie 😀 zajtra to iste a na nedelu hus, kapusta a lokse 😝

ddomca1
16. sep 2011

mňam anaxamon hus kapusta a lokse, to znie vynikajuco, ja som si dnes spravila len jogurtovú omáčku taký deep, do ktorej som namáčala surovú mrkvu, uhorku, redkvičku a olivy. Malý išiel k babke, tatko v robote, tak som nic nemusela variť 😝