Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
slivkove gule s makom
dnes bryndzove halusky a polievka od nedele kuracia 🙂
cicerova polievka z porom a granadir 🙂
prosím žienky o radu: možem hokaido dyňu zamrazit? dakujem
baby tak my oddnes budeme 11 dní ochutnávať tuniské špeciality v 4 hviezd. hoteli all inclusive. držte sa tu, ja sa tešímže si konečne oddýchnem
@janulabj - no ani nie, ked sa rozmrazuje, je potom taka vodnata, slizka, nist moc
My dnes budeme robit lievance, krpec bude dojizdakovat zo vcera 🙂
neviem kedy budem mat kuchynu plne funkcnu a hlavne cistu ale dnes sa uz konecne chystam varit aj v bojovych podmienkach aby ti moji chlapi mali vecer co jest..kuracie prsia so sladko-kyslou omackou z lidlu s ryzou...
Ted v televizi prave bezi pribeh ohledne "Co dnes bude k obedu"..jedna se o zakladni skolu u Milana ...Deti, kterym rodice nemohli zaplatit mensu vcas (je tu cim dal tim vetsi bida ☹ ☹ ☹ ,
tak dostavaji jen vodu(nebo piticko s brckem) a suchy chleba..a jeste ke vsemu jsou zavrene v jine mistnosti, rozdelene od deti, ktere maji normalni jidlo a moznost vyuzit jidelny...
fakt je mi z toho do place...je neco podobneho i jinde ve svete??? tady toto praktikuji sice obcas, ale kazdym rokem na ruznych mistech v Italii...a nikdo je nedokaze zastavit od takovych prisernych vyhlasek vydanych samotnymi starosty mesta....Pak, ze treti zeme je Afrika....Tady...doprcic...
@anjelicek26 dakujem za dpoved, no škoda, mam tu asi 4 velke, a teraz čo s nimi.... 🙂
Ja dnes nevarím, ideme s mm na obed, a to mi pripomína, že mu to musím pripomenuť 😅
a poobede pečiem s deťmi muffiny 😵
my mame zo vcera zaprazenu mrkvovu polievku so zemiakom a kuracie prsia "caprese" a stuchane zemiaky 😉 takze dnes nevariiimmm 😉
a na zajtra asi vyberiem z mrazaku marhulove gule a budu bud s tvarohom alebo makom...
bryndzove halušky a paradajkova polievka 🙂 a idem robiť čalamadu 🙂
idem robit rizoto (z nedele ostalo este trocha masa tak ho zuzitkujem) a polievku este netusim ale rozmyslam ze davno sme nemali gulas zo soje...
@janulabj - ja ich davam len do chladu - ak mas pivnicu, uplne staci, vydrzia dlho...
morcacia gulasova polievka a moravske kolace
baby idem robit zapekany karfiol a neviem sa rozhodnut aky syr pouzit ... co by ste mi poradili? mam mozzarelu, eidam a obycajne tavene platky.
Baby vedeli by ste mi roadit nejaky dobry recept na peceneho zajacika - nechcem perkelt 😉 Dakujem, IP
kuracie prsicka na stave so sanpionmi olivami kukurickou a ryzku mnam mnam
na veceru sme mali vysmazane syrove korbaciky, opekane zemiaky a co reklamuju teraz tie kuracie kusky s dipom... na dip mala ist majoneza, no tu sme uz doma nemali, tak som to riskla a nahradila horcicou... a aj takto to bolo vskutku mnam 🙂
a dnes budu asi francuzske zemiaky
Zemiakove placky
hŕstková polievka a druhe kapusta,knedlik a mäso
baby mam doma lososa, nema niektora nejaky lahky receptik na lososa, nieco jednoduche s omackou , ja som ho totizto este nerobila, ine ryby ano ale len tak na prirodno na masle
dnes mame vyprazany karfiol a verene zemiaky 🙂
Nevarím, nie som hladná, malá papala včerajšie a manžel keďže neposlúcha - nedám mu jesť 😀

dnes dojedame nedelny obed od svokry: zeleninova polievka s krupicovymi haluskami. pecene kuracie stehna, ryza, uhorkovy salat. a zajtra dojedame nedelny obed od mojej maminy: slepaci vyvar, bravcove rezne plnene kuracou pecenou, pecene zemiaky 🙂