icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

zuziq
9. nov 2011

@glee lepsi bude kuraci urcite a aj ked tam hodis to masko, podla mna to vadit nebude aj ked je uvarene.. hovadzie sa nerozpadne rychlo, zeleninka sa uvari skoro a aspon trosku to masko doda chut tomu. Zeleninku podla toho, kolko tej omacky chces... ja to robim vzdy od oka, zo tri vacsie mrkvy, 2 petrzleny, kalerab prip. aj zeler. alebo jedno cele balenie polievkovej zmesy.. a smotanu tiez podla toho, kolko varis tej omacky a aj podla chuti. skus pridat polovicu a ked sa ti to bude zdat malo smotanove, tak daj viac... ono ta smotana staci aj trosku na zjemnenie, ako hovorim, zavisi od toho ako velmi smotanove to chces mat 😕

babika0
9. nov 2011

roladu z mleteho masa

glee
9. nov 2011

@zuziq Dakujem pekne 🙂 pre kolkych ludi varis z 3 mrkiev atd? Nas je doma 5 dospelych.

zuziq
9. nov 2011

@glee ja to davam fakt odhadom... proste si vezmem hrniec a nacistim tolko ako keby si robila hustejsiu zeleninovu polievku 😀 pre 5 dospelych by som mozno dala o nieco viac zeleniny. My sme sice len dvaja ale moj manzelik zje aj za 3 😀

glee
9. nov 2011

@zuziq Faaaaajn, velmi si mi pomohla 🙂 uz nech sa to len vydari 😀

dena
9. nov 2011

pečené vykostené kuracie stehná, ryžu a slanú "štrúdlu" 🙂

danielaj
9. nov 2011

dnes polievka od včera, dusená pečienka, ryža a pre deti, kuracie rezne s ryžou 🙂 ešte idem robiť nejaký hruškový koláčik 😉

flowerska
9. nov 2011

zo vcera rizoto, a teraz si pecem tekvicu hokaido v rure...na veceru pre manzela pecene rebierka so zemiakmi alebo ryzou))

flowerska
9. nov 2011

@flowerska a ako dezert puding s ovocim a piskotami

kawasaki17
9. nov 2011

paradajkova polievka a spagety,

kralicica
9. nov 2011

rajcinovu polievku so syrom a spagety s morcadelou a syrom

kralicica
9. nov 2011

@kawasaki17 to je sranda, my to iste 🙂

kawasaki17
9. nov 2011

@kralicica 😀 parada 😀 , ale ved je to rychle, jednoduche a navyse chutne jedlo 🙂

babulka123
9. nov 2011

brokolicovu polievku - rozmixovanu , a gulas, s knedlou a slanu strudlu

vcera sme mali spagety , vajickovu polievku

den predtymm sme mali pecene masko s kapustou a zemiakmi a polievku od nedele.

babullka1
9. nov 2011

Brokolicovu polievku-kremovu a segedinsky gulas .

katushka16
9. nov 2011

hráškovu polievku,žemlovku zo včera a na večeru huspeninkuuuu

najorbitka
9. nov 2011

kapustová polievka urobená v tlakovom hrnci za pol hodinku 🙂 a ešte dopekám niečo ako žemlovka,ale je to ine.Robím to prvý krát tak dúfam že sa to podarí.Recept je to zo sobotnajšieho nového času.

luy
9. nov 2011

Nemáte doma vajce a súrne potrebujete?Alebo máte doma dieťa ako ja ,ktoré ma alergiu na vajcia?Tu je riešenie:Akým spôsobom nahradiť 1 vajíčko pri bežnej príprave pokrmov?

Vyskúšajte nasledovné rady s použitím kypriaceho prášku, želatíny, instantného droždia či kukuričného, zemiakového alebo pudingového prášku.

1 vajce = 1 kypriaci prášok + 1 lyžica vody + 1 lyžica octu

1 vajce = 1 kypriaci prášok + 1/2 lyžice oleja + 1/2 lyžice vody

1 vajce = 1/2 vrecúška želatíny

1 vajce = 100ml horúcej vody + 1/2 vrecúška instantného droždia

Kukuričný a zemiakový škrob, prípadne pudingový prášok majú schopnosť nahradiť vajíčka napríklad pri príprave rôznych druhoch koláčov, buchiet, pri výrobe palaciniek alebo placiek.

jarunka111
9. nov 2011

bravčové mäso na leče so zemiakovou kašou a sladká maškrta chinois 🙂

murinka
9. nov 2011

zemiakova kasa a fasirky 🙂

katkas1
9. nov 2011

sosovicova polievka a zemlovka

milka_1
9. nov 2011

babulky poradili by ste mi nieco rychleho na veceru ? dakujem 😉

jarunka111
9. nov 2011

@milka_1 zapečené chlebíky čo-dom-dal 🙂 , vajíčka na nejaký obľúbený spôsob, chleba vo vajíčku ....či niečo varené?

milka_1
9. nov 2011

@jarunka111 zemiačiky by som si spravila 🙂 ale nebranim sa ani vajcovemu chlebiku 😉 dakujem

eri28
9. nov 2011

ludia moj dovaril pozor afrika man, fazula z kuratom, ale tak to stipe,mamicka moja, asi bude papat sam cely hrniec hi hi

titkovamiriam
9. nov 2011

tak u nas rychla ciganska-cibula -volske oko do chrumkavých žemliciek 😉

ivett1
9. nov 2011

u nás jednoduché rizoto ...kuracie mäsko z polievky, cibuľka, mrkva, kukurica a hrášok (vlastné mrazené zásoby)... 🙂

peta268
9. nov 2011

frankfurtska polievka a parene buchty ;)

eri28
9. nov 2011

@titkovamiriam mnam ja som hladna idem si dat chleba a syr 😀 😀 😀 😀

romea
9. nov 2011

u nás bola dnes mrkvová polievka s krupicovými haluškami, zapekané cestoviny so salámou a zeleninou. Zajtra ak bude času tak palacinky 🙂