Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
roladu z mleteho masa
pečené vykostené kuracie stehná, ryžu a slanú "štrúdlu" 🙂
dnes polievka od včera, dusená pečienka, ryža a pre deti, kuracie rezne s ryžou 🙂 ešte idem robiť nejaký hruškový koláčik 😉
zo vcera rizoto, a teraz si pecem tekvicu hokaido v rure...na veceru pre manzela pecene rebierka so zemiakmi alebo ryzou))
paradajkova polievka a spagety,
rajcinovu polievku so syrom a spagety s morcadelou a syrom
@kawasaki17 to je sranda, my to iste 🙂
@kralicica 😀 parada 😀 , ale ved je to rychle, jednoduche a navyse chutne jedlo 🙂
brokolicovu polievku - rozmixovanu , a gulas, s knedlou a slanu strudlu
vcera sme mali spagety , vajickovu polievku
den predtymm sme mali pecene masko s kapustou a zemiakmi a polievku od nedele.
Brokolicovu polievku-kremovu a segedinsky gulas .
hráškovu polievku,žemlovku zo včera a na večeru huspeninkuuuu
kapustová polievka urobená v tlakovom hrnci za pol hodinku 🙂 a ešte dopekám niečo ako žemlovka,ale je to ine.Robím to prvý krát tak dúfam že sa to podarí.Recept je to zo sobotnajšieho nového času.
Nemáte doma vajce a súrne potrebujete?Alebo máte doma dieťa ako ja ,ktoré ma alergiu na vajcia?Tu je riešenie:Akým spôsobom nahradiť 1 vajíčko pri bežnej príprave pokrmov?
Vyskúšajte nasledovné rady s použitím kypriaceho prášku, želatíny, instantného droždia či kukuričného, zemiakového alebo pudingového prášku.
1 vajce = 1 kypriaci prášok + 1 lyžica vody + 1 lyžica octu
1 vajce = 1 kypriaci prášok + 1/2 lyžice oleja + 1/2 lyžice vody
1 vajce = 1/2 vrecúška želatíny
1 vajce = 100ml horúcej vody + 1/2 vrecúška instantného droždia
Kukuričný a zemiakový škrob, prípadne pudingový prášok majú schopnosť nahradiť vajíčka napríklad pri príprave rôznych druhoch koláčov, buchiet, pri výrobe palaciniek alebo placiek.
bravčové mäso na leče so zemiakovou kašou a sladká maškrta chinois 🙂
zemiakova kasa a fasirky 🙂
sosovicova polievka a zemlovka
babulky poradili by ste mi nieco rychleho na veceru ? dakujem 😉
@milka_1 zapečené chlebíky čo-dom-dal 🙂 , vajíčka na nejaký obľúbený spôsob, chleba vo vajíčku ....či niečo varené?
@jarunka111 zemiačiky by som si spravila 🙂 ale nebranim sa ani vajcovemu chlebiku 😉 dakujem
ludia moj dovaril pozor afrika man, fazula z kuratom, ale tak to stipe,mamicka moja, asi bude papat sam cely hrniec hi hi
tak u nas rychla ciganska-cibula -volske oko do chrumkavých žemliciek 😉
u nás jednoduché rizoto ...kuracie mäsko z polievky, cibuľka, mrkva, kukurica a hrášok (vlastné mrazené zásoby)... 🙂
frankfurtska polievka a parene buchty ;)
@titkovamiriam mnam ja som hladna idem si dat chleba a syr 😀 😀 😀 😀
u nás bola dnes mrkvová polievka s krupicovými haluškami, zapekané cestoviny so salámou a zeleninou. Zajtra ak bude času tak palacinky 🙂

@glee lepsi bude kuraci urcite a aj ked tam hodis to masko, podla mna to vadit nebude aj ked je uvarene.. hovadzie sa nerozpadne rychlo, zeleninka sa uvari skoro a aspon trosku to masko doda chut tomu. Zeleninku podla toho, kolko tej omacky chces... ja to robim vzdy od oka, zo tri vacsie mrkvy, 2 petrzleny, kalerab prip. aj zeler. alebo jedno cele balenie polievkovej zmesy.. a smotanu tiez podla toho, kolko varis tej omacky a aj podla chuti. skus pridat polovicu a ked sa ti to bude zdat malo smotanove, tak daj viac... ono ta smotana staci aj trosku na zjemnenie, ako hovorim, zavisi od toho ako velmi smotanove to chces mat 😕