icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

bzuco
2. aug 2010

no ja ešte neviem...sme po víkende nejakí objedení 😅

tak som rozmýšľala, že len pečené zemiaky s kyslým mliekom alebo halušky so syrokrémom + polievku - netuším akú 😅

zucha
2. aug 2010

@lalus mne strasne pripomina nejaku, co sme mavali v skole.
Vlockova polievka:
1 lyzica oleja, 1 mala cibula, 5 lyzic ovsenych vlociek, kalerab, mrkva, petrzlenova vnat, sol, vegeta
Na oleji oprazime nadrobno nakrajanu cibulku, potom vlocky. Zalejeme cele viac ako litrom vody a pridame na hrubo nastruhanu zeleninu (moze byt aj nakrajana). Kto chce, moze dat bujon (ja nedavam) alebo zaliat vyvarom namiesto vody. Varime asi 15 minut od zovretia. Odstavime, pridame nakrajanu vnat, dosolime a pridame vegetu podla chuti. 😉

Vlocky uplne zahustia polievku. Kto chce redsiu, moze este pridat vodu a nechat prevriet.

daniz
2. aug 2010

piatok - čevapčiči so zemiakmi+ vajíčková polievka, sobota - hríbova polievka + dusená hydinová pečienka s ryžou a uhorkový šalátik , nedeľa - hov.vývar s rezancami + maďarský guláš s knedľou a taký dobrý piškótový koláč so želatínou a ovocím - to je žrádlo čo?

denne73
2. aug 2010

@daniz si ťa asi požičiam 😀 😀 😀 😀

alami
2. aug 2010

my dnes polievku slepačiu od včera a bravčové karé na kečupe so zemiakmi

vločky sú v polievke fajné, dajú sa hodiť v podstate do hociktorej 🙂 pekne tam zmäknú a zahustia polievku

atrami
2. aug 2010

hrášková polievka, rybie prsty, zemiaky, tatarka, uhorkový šalát

jerryjanka
2. aug 2010

sladká jablková žemlovka

atrami
2. aug 2010

@jerryjanka , juj tú by som si dala. Naposledy som ju mala v porodnici 😀

zuzuz1
2. aug 2010

nam ostalo od vcera.... bravcove kare s cuketou plnenou hribami so smotanou....mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam 🙂

janac1974
2. aug 2010

my sme dnes papali polievocku od vcera,kuraci vyvar s rezancami a druhe tarhona s maskom...na zajtra idem
varit kuraci perkelt s cestovinou

luga
2. aug 2010

@zuzuz1 mozes hodit recept 🙂

zuzuz1
2. aug 2010

@luga juuj to su aspon 3 dohromady...inak aby osm si nepripisovala zasluhy, toto mal v rezii moj manzel ;) ale v podstate je to jednoduche...
kare si narezes na snicle, jemne naklepes, okorenis osolis a skoro-sprudka opeces na panvici. hned to hadzes na plech - jeden vedla druheho...
na tieto kusky maska poukladaj cukyny>>osup ich, rozpol vodorovne a zvislo (vlastne rozkrájaj na stvrtiny - aby ti vznikli akoby lodicky) a vydlab stred.
do vypeku(v panvici) z maska hodis sampiony a opeces/podusis (podla toho ci mas cerstve alebo v konzerve) ja som mala cerstve tak som ich aj posolila nech pustia stavu. ked budu akurat pridas tam kyslu smotanu, syr, trochu poprasis hl. mukou, nech to je mierne tuhe a dochutis (korenie sol a pod.)
touto zmesou napln cukinove lodicky a posyp struhanym syrom... piekli sme to cca 30-40 minut na tych 180-200°C - to uz podla svojej truby... 🙂

dufam ze to je ako tak zrozumitelne... ak by si chcela aj mnozstva skusim napisat len sa staci ozvat 🙂 inak je ot mnamka... ta cukina je uuuzasna 🙂

luga
2. aug 2010

@zuzuz1 dakujem 🙂 , je to zrozumitelne, mnozstva nepotrebujem , ja aj tak vacsinou robim vsetko odoka 😉 ....mmmm, cukinu mozem aj ja 🙂

miracko
2. aug 2010

my dnes veget - modrý pondelok - nevarím - máme vždy od nedele 😀
Zajtra vyprážaný karfiol - zemiaková kaša - paradajková polievka

zuzuz1
2. aug 2010

@luga rado sa stalo... 🙂 my uz tiez len tak od oka varime,... tak daj vediet ci a ako sa podarilo 🙂

ozi
autor
2. aug 2010

my dnes guľáš a zeleninkové rizotko 😉

zajtra asi ryba na masle a zemiačiky, lebo budem mať fofry, ešte musím pozavárať čučoriedky 🙂

daniz
3. aug 2010

dnes kalerábová polievka-kaleráb z mojej záhradky-mňam, paradajková omáčka s hov.mäsom s polievky + varené zemiaky na večeru rožková pizza.

bzuco
3. aug 2010

my budeme mať plnenú papriku + knedľa

petusko
3. aug 2010

my mame zasa slivkove knedle a mm si nakazal domacu pecenu klobasu 😝 a polievku asi sosovicovu.

@daniz , mozem poprosit recept na rozkovu pizzu?
@bzuco , vyborny napad, pred chvilou som bola v zahrade a tooolko paprik, zajtra mame aj my plnenu 😉

bzuco
3. aug 2010

@petusko 😉 🙂

a rožkovú pizzu robím ja takto - plech vymastiť maslom, na to poukladať rožky nákrájané na 1cm hrubé kolieska, potrieť
rozšľahaným vajíčkom - drží tie rožky po kope, ja dávam 2 vajíčka. potom dám kečup, pizza korenie, oregano a oblohu takú, akú má kto rád - šampiňony, kukurica, šunka, syr......dáme piecť do rúry na nejakých 10-15m na asi 200st.

petusko
3. aug 2010

@bzuco dakujem, urcite v najblizsom case vyskusam 🙂

luga
3. aug 2010

@bzuco to vyzera zaujimavo, mmm 🙂

kibuk
3. aug 2010

dnes varim kurča na smotane a k tomu bud knedlik alebo kolienka 🙂

zuzuz1
3. aug 2010

my sme sa dnes pokusali o hrachovu kremovu... nepodarila sa...aj ked mm vravi ze mu chuti...ale on mi nikdy nic neobrble... zatial :D

alami
3. aug 2010

ja dnes polievka kelová s vločkami a druhé kurací paprikáš s cestovinou, pre nás s MM na hubách, deťom bez húb

bzuco
3. aug 2010

@luga
moja dcéra - ked som tú pizzu robila 1výkrát povedala - že je lepšia ako z pizzerie 😉

daniz
3. aug 2010

Ahojte, petusko ja robím tak, že do misy dám nakrájané /natrhané rožky na veľký plech asi 4-5 ks, pridám mlieko-tak aby zmäkli,pridám vajíčko, polohr.múku, trošku kypr.prášku,soľ a urobím cesto, ktoré dám na vymaslený /poolejovaný/ plech potriem kečupom a ďalej už nemusím hádam písať, piecť tak 20 min-podľa poterby je fajnová. 😎 😎

zuzana12345
3. aug 2010

plnene sampiony zapecene v rure a k tomu cerstve pecivo 🙂

atrami
3. aug 2010

zeleninková polievka, cestoviny s grankom /že sa toho deti neprejedli 😀 / manžel cestoviny s omáčkou

miracko
4. aug 2010

Fazulová polievka
a po obede ako dezert bábovka - čučoriedková 😀