Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes nevarim, vsetci sli potesit babku a ja si spravim spagety s tuniakom. Kedze banda pride az rano a este doobeda pojdu na kupko /pocasie by malo vydrzat/ upeciem kurca, pribalim zeleninku a hned rano upeciem aj babovku. boli tu dobre recepty, tak opat skusim nieco nove.
A uvidim, co dobre babka posle zo zahradky.
O veceru mam postarane , ostali mi 4kg melonu. To si posmaknem.
Maminy, co davate detom na ranajky? verim , ze aj tu by boli zaujimave recepty, lebo mam pocit, ze je to u mna stale dookola to iste.
u nás podobne ako atrami
raz guličky s mliekom, vianočka, makovník, párky, praženička, tousty, jogurty, malý mi zje aj pomazánky, ale dcéra nie 😝
chlebík väčšinou so šunkou, syrom alebo salámkou, občas paštika(paštéta)...niekedy im urobím obložené chlebíky...alebo im stačí len s maslom a k tomu kopec zeleniny - paradajky, uhorka, paprika
kupujem aj sladké pečivo - lekvárniky, škoricovníky.....
malá - ked máme - tak si dá bagetu a tresku
džem a med -to nechce ani jeden, takže to u nás nedávam - ale lekvárnik zjedia, sranda 😅
ahojte, u nas su ranajky velmi jednoduche, nechce krpec nic ine len svoje milovane granko 😀 takze raz ma mlieko s medom, potom s bananovym, jahodovym, cokoladovym grankom, vanilkovym cukrom....a ja by som mu tak rada nachystala nieco dobre a on nechce 😖 nevdacny tajtrlik je to 😀 😀 zato na obed a na veceru sa dokaze najest do roztrhania. Tak ja sem chodim hlavne kvoli obedom a veceriam. Ozaj dnes sme mali rizoto, na veceru vcerajsie cuketove placky a zajtra budu mlete rezne so syrom a so zemiakovou kasou. Bez vyprazania 😉 😀
my zajtra hovädzí vývar s rezancami a kurací paprikáš s haluškami (ak budem lenivá, tak budú musieť stačiť kolienka) 😎
@nadhera u nas su ranajky tiez stale o tom istom zvacsa. Chlieb s maslom a - sunka, salama, paradajka, uhorka, med alebo parok. Sladke moc nechcu. Po zobudeni je mlieko a o hodinu ranajky a potom ovocna desiata.
Dnes som mala oddych, lebo bolo od vcera a na veceru zas nase overene zemiakove posuchy. Zajtra sme pozvani na zivansku 😉
dnes nevarím- dúfam 😉 .Deti veziem k svokre, zastavíme sa u našich. Ja tam ostávam-takže zmena kuchyne 😀 a deti pokračujú k svokre.
bravčové pečené, kapusta , knedle
po dlllhom case klasika pecene kuriatko, ryza, kompot alebo zeleninovy salat so syrom 🙂 a slepacia polievka 🙂
zapekany baklazan so zeleninkou, maskom a syrom a k tomu ryzu
dnes mame len zo vcerajsku ale upiekla som osie hniezda 😵 mnamky 😎
hanka mava na ranajky najprv cajik dva deci,potom chlebik vacsinou holy 😖 cerstvy alebo upeceny,maslovy ,alebo s medikom,niekedy mava vianocku holu,alebo syrovu zemlu,alebo jej urobim palacinky 😵tiez hole 😖 nikdy nejedava chlebik so zeleninou,tu potom papa samostatne pocas dna,max s cim spapa chlebik maslovy je pazitka 😉
@dusanab
na oleji spením cibuľku, pridám červenú papriku a podlejem vodou. dám 2-3 kuracie štvrte(podľa veľkosti, ale väčšinou 2), posolím a dusím, kým mäso nezmäkne. potom pridám 1 lečo, nechám trocha povariť . mäso vyberiem a omáčku zahustím múkou rozhabarkovanou v mlieku. mäsko oberiem od kosti a dám naspäť už len kúsočky. ak treba dorobiť šťavu, dolievam mlieko, nie vodu.
najlepší je s haluškami, ale dnes som nestíhala, tak boli kolienka 😎
@bzuco dakujem krasne, s lecom to je novinka 😲 bohuzial krpec nechce leco ani vidiet 😒 ale vyzera to dobre, ked si to s nim rozmysli tak skusim 😉
@ozi bez vyprazania som odkukala od mukky 😀 ona tak robi a je to supeeeeer
pomlete bravcove pliecko, nastuhany syr, trochu mlieka, struhanka, syr, trosku korenia, sol, vajicko, zmiesam, obalim, dam na papier na pecenie, popicham vidlickou, potriem olejom, dam do rury na ventilator na 150 stupnov, postupne zvysujem na 200 stupnov a pecie sa to asi 35 minut. niekde v polovici casu alebo podla farby otocim. Robila som tak uz aj syr a file a bolo to velmi dobre, vobec nie take mastne ako vyprazane a chutovo super. Vdaka ti mukky 🙂
ano...môže sa dávať aj smotana - ale skôr sladká
ja dávam namiesto toho mlieko, príde mi to menej tukové ako tá smotana
karfiolovy mozocek so zemiakmi a vecer husta hrachova polievka a domaci zemiakovy chlieb 😵
špenátová polievka a pečená pražma s varenými zemiakmi
vprážané filé zo zubáča, zemiaková kaša

@kibuk torticka pekna, moje svistiky by sa potesili... jeden mal na narodky auticko a druhy vlacik tomas.