icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

zucha
11. aug 2010

@salvinka ja to tiez milujem. Je to hlavne jednoduche a lahko stravitelne. A deturence to tiez miluju. Pozeram, ze tvoj je este malinky, tak jemu nedaj cele vajicko, ale potom do toho len zamiesaj zltko z na tvrdo uvareneho vajicka.
http://www.schutou.sk/index.php/recepty/detske-...
alebo aj z brokolice http://www.schutou.sk/index.php/recepty/detske-...

azuz
11. aug 2010

@zucha super receptiky 🙂 🙂 🙂

kibuk
12. aug 2010

včera sme mali rybie prsty a varene zemiaky,dnes bravčove na zeleninke zemiaky alebo ryža kto na čo bude mat chut 🙂

standa82
12. aug 2010

Včera boli vyprážané bedle a dnes bude mäsko na kyslo s haluškami. 🙂

miracko
12. aug 2010

Jelítka a zemiačky a polievku ešte neviem aku narýchlo zbuchnem 😀

denne73
12. aug 2010

@standa82 mäsko na kyslo šup s receptom 😉 😉

standa82
12. aug 2010

@denne73...opražiť cibuľku. Mäsko (kuracie alebo bravčové) nakrájať na malé kocky, pridať k opraženej cibuľke, pridať bobkový list a nechať popražiť, premiešať, podliať vodou. Keď je podusené - dovarené, dochutiť soľou, korením,..... V 0,5l kyslej smotany alebo smotany na varenie rozmiešať za pol.lyžicu hl.múky a poriadne hrudky rozpustiť, priliať do mäska. Nechať prevariť, popr.ešte dochutiť podľa chuti a odstaviť. Dobrú chuť.

atrami
12. aug 2010

polievka z kyslej kapusty. Kura, ryža.

denne73
12. aug 2010

@standa82 ďakovam 😉 😉

mayocka
12. aug 2010

polievka s hubami a parkou a s hadzanymi haluskami (z vajicka a muky)
omacka z kuracich srdiecok so zemiakmi 😉

daniz
12. aug 2010

Ja dnes na večeru špagety a zajtra rozmýšľam rizoto a polievka gulášová.

standa82
12. aug 2010

Dnes bude večeru robiť moja starká lebo pôjdeme k nej, asi hríby na smotane 😵

penny13
12. aug 2010

Dnes máme Maggi napády - kuracie rolky

salma22
12. aug 2010

my sme mali ,,stavnate kura" a pyre mnamky 😀

lalus
12. aug 2010

u nás: pondelok+utorok - zapekané bolongské cestoviny (maggi dobré nápady)
včera som nevarila 😉 mm síce vyhľadával čo-to, ale fakt som nestíhala, tak to musel prežiť
dnes+zajtra, zeleninovo-zemiakovo-vločková polievka (pre mňa a malého - mm sa toho určite nedotkne 😠 ) a kuracie stehná pečené na kyslej kapuste so zemiakmi

takže heslom tohto týždňa je: rýchlo, jednoducho, chutne a hlavne plný plech 😀 😀 😀

luga
12. aug 2010

naplnit plech sa budem snazit aj ja zajtra - cuketou - ale predpokladam, ze aj tak sa dooost rychlo vyprazdni 😝 😀

divoska
12. aug 2010

@luga a co na to? mne cuketa chuti len v omacke a vyprazana, pecenej v trube s nejakym mlatym masom alebo tak som nikdy nedosla na chut. ale rada sa inspirujem

luga
12. aug 2010

@divoska , recept je povodne hrncekovy, ale ja to (klasicky) robim odoka - zmiesat: cuketu pokrajanu na kocky, cibulu, makku salamu na kocky, surove vajicka, hladku muku, trochu oleja, sol, vegetu (obcas pridam aj nakrajanu papriku) - mal by vzniknut trochu lepkavy maglajz - muky netreba dat nejak vela, len aby tie kusky cukety trochu drzali pokope, "vyliat" to na omasteny a struhankou vysypany plech, mozes posypat syrom a sup do rury

luga
12. aug 2010
denne73
12. aug 2010

@luga ahoj luga aj ty tu prispievaš??

luga
12. aug 2010

@denne73 , jo, jo, obcas 😉

divoska
12. aug 2010

dik kuknem 😉

estterka
12. aug 2010

@zuzuz1 urobila si mi chut na tekvicovy privarok..kopor mam z domu este v mraznicke a myslim si,ze aj ako kuchar zaciatocnik by som mohla zvladnut 😀 😝

zuziq
12. aug 2010

hraskova kremova a k tomu slane smilaciky z listkoveho cesta 😵

zuzuz1
12. aug 2010

@estterka hehe ... jasne ze to zvladnes... keby problem daj vediet pomozeme nadialku ;)

estterka
12. aug 2010

@zuzuz1 okej,keby nieco ozvem sa 😀 robila som kysnuty kolac,vonia to tu slovenskom 😅

minis
12. aug 2010

prave som dovarila orechove slize, ryzu s maskom, ale omacku urobi moj chlap ked dojde za chvilku 😎 . este ze ho bavi varit a vari skvele 🙂

jonki
13. aug 2010

rychla zeleninova polievka s krupicovo vajickovou "zasmazskou" a paradajkovo-cuketovo-mrkvova omacka s bravcovym mletym masom a k tomu si mm varil cestoviny 😉 ...nech to mame aspon trosku podelene 😀 to som varila vcera vecer na dnes

alami
13. aug 2010

@jonki paradajkovo-cuketovo-mrkvova omacka ? hoď dáky receptík 😉 dík

atrami
13. aug 2010

dojedáme od včera 😉 Manželovi zapekanú cuketu s nivou.