icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

jonki
13. aug 2010

@alami no ja na to recept nemam 😀 ...ale postup(mnozstvo podla chuti): cibulu poprazim na oleji neskor pridam cesnak a potom do toho pridam mlete maso (toho bolo 350g)...ochutim a orestujem ho. Medzi tym si nadrobno nastruham mrkvu a polovicu cukety a ked je maso uz dobre oprazene tak to tam prihodim...a podusim spolu. Do toho druhu polovicu cukety ale uz len na drobne kocky (supku dole nedavam ale poriadne umyjem) jeden pretlak a jednu konzervu krajanych paradajok....toto uz len zvarim na potrebnu konzistenciu a korenim (davala som bylinky ale teraz sme doma mali konernie na spagety tak som dala to 😉) ....neviem dat link na recept, lebo je to taka omacka co dom dal....(tu mrkvu koli tomu ze paradjky su dost kysle a zaroven doda omacke hustotu...a ked som pozerala hotove omacky tak v nich tiez bola mrkva 😉 )....jedna polka sla do mrazaku (na horsie casy) a polku mame s mm na dnes

alami
13. aug 2010

@jonki dík 🙂

jonki
13. aug 2010

@alami to su take domace recepty z donutenia-sposob ako dostat do mm aj zeleninu nielen masko...to co je nasuchane nadrobno nie je problem, kedze to neide rozoznat a tych zopar kuskov cukety mi prepaci....inak by ma za mrkvu v omacke na spagety asi nepochvalil 😀

leishmania
13. aug 2010

no ja budem dnes robit zapecene mlade zemiacky a lososa...a kedze trpim tehu-nespavostou tak na ranajky som upiekla sladke mliecne rozky

sasikas
13. aug 2010

my vcera porova polievka a granadir s kyslou uhorkou....no a dnes ste ma navnadili na tu zapekanu cukinu....hned aj idem na to... 😉 mnam....

jonki
13. aug 2010

@leishmania nepodelis sa o recept na sladke rozky?...tiez teraz v tehu vstavam skoro 😀

leishmania
13. aug 2010

@jonki dnes som ich ale robila trosku inak ako povodnyrecept, som cesto uplne na tenunko vyvalkala a posypala skoricovym cukrom a tak zrolovala, su uzasne 🙂

jonki
13. aug 2010

@leishmania vdaka mozno tiez skusim v niektore nedospate rano 😵

tynushqa
13. aug 2010

baby poradte co dnes navarit, nieco jednoduche a zdrave a hlavne aby to mohla jest moja dcerka 🙂 dakujem 🙂

atrami
13. aug 2010

Dostala som patizóny- už veľké, teda obrovské. Čo s nimi?

zucha
13. aug 2010

@tynushqa pre mna je najjednoduchsie robit tekvicovy privarok s vajickom a zemiakmi a to mozu aj deturence 😉 Par stran dozadu su aj recepty na to.
U nas sa dnes dojeda brokolicova polievka a zeleninovo-kuracie rizoto

afrika
13. aug 2010

ja som urobila francúzske zemiaky

zucha
13. aug 2010

mnaaaaaaaaaaaaam tie milujem 😝

kostri
13. aug 2010

jaj minule take chute ste mi tu narobili ktorasi na makove sulance!!musim urobit volakedy!mnam 🙂

alami
13. aug 2010

@atrami klasika vypražiť, alebo som robila už aj patizónovú polievku - nastrúhať na cibulku, povariť, môžeš halušky a zápražka s červ.paprikou. A od kuchára jedného mám, že sa dá robiť aj na prívarok, normálbne ako aj tekvica. ale ešte som to neskúšala

alami
13. aug 2010

@atrami alebo http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6287 😉 to sa mi páči, aj ja mám patizóny (aj tekvice a cukety, všetko to teraz dorastá jedno za druhým) tak to hádam idem na večeru spraviť

inna7
13. aug 2010

dnes bola cesnaková krémová -hrianky a pangasius na masielku a paradajkách, zemiaková kaša 🙂

bubulacik
13. aug 2010

Ja som dnes varila cestovinovy salat a tekvicovu polevku a co bude zajtra tak to este neviem

zucha
13. aug 2010

Uz som si prave prichystala na zajtra srdieckovu polievku....mnam. A tusim druhe bude len knedla s vajcom. Ostala mi totiz, ked som ju robila k telaciemu perkeltu

dusanab
13. aug 2010

my sme mali na obed toto cim ste ma inspiravali niekto odtialto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1355 a na veceru som spravila polsku zeleninovu polievku, zajtra budeme mat na obed svieckovu a na veceru dnesnu polievku 😉

dusanab
13. aug 2010

@zucha ako sa prosim ta robi srdieckova polievka? dakujem 🙂

zucha
13. aug 2010

@dusanab
srdieckova polievka:
kuracie srdiecka nakrajame na mensie kusky, oprazime na oleji (kto chce, moze predtym aj cibulku), poprasime paprikou a troskou drvenej rasce a za staleho miesania stale prazime. Potom pridame na drobno nakrajanu korenovu zeleninu, cele cierne korenie, posolime, povegetime. Zalejeme vodou a varime do makka. Zavarime pismenka alebo mrvenicku a po odstaveni pridame petrzlenovu vnat. Moze sa pridat aj stipka muskatoveho orieska 😉

standa82
13. aug 2010

@zucha ...to môže byť mňam 🙂 budúci týždeň vyskúšam 🙂

zucha
13. aug 2010

@standa82 ano, je dobra. Ja jej robievam niekedy viac a pekne si ju zamrazim a v pripade potreby vytiahnem 😉 Zvykneme ju mavat, ked je hlavne jedlo bezmasite.
Kvoli detom pridam sol a vegetu az na konci a vobec to nevadi 😉

standa82
13. aug 2010

@zucha ..vyskúšam. Hneď v pondelok nabehnem do predajne a kúpim srdiečka, alebo možno ešte na nedeľný obed 😵

zucha
13. aug 2010

fakt a zabudla som napisat, ze tych srdiecok staci tak cca 8-10 na priblizne liter polievky. Ale samozrejme zalezi do chuti 😉

zrzulka
13. aug 2010

@zucha diki za recept, toto som este nikdy nerobila ale urcite vyskusam.... 😉

zrzulka
13. aug 2010

....ja som sa dnes vo vareni nepretrhla... zemiakova polievka (nedavno som sa dozvedela ze sa to vola "slepy gulas" ) a druhe cestoviny so syrovo-sunkovou omackou...
zajtra sa najeme vonku kedze planujeme niekam vypadnut a v nedelu? porozmyslam zajtra ci hodim nieco do pácu alebo az v nedelu nieco nachytro vymyslim 😀 mam karfiol tak asi spravim karfiolovu polievku
este sa chcem opytat ked vam ostanu "zbytky" z takychto rychlych jedal ako cestoviny co s nimi robite? ja sa snazim vzdy uvarit len tolko kolko zjeme ale niekedy neodhadnem. mala teraz poslabsie papka takze nam ostalo...som to zmiesala s tym zbytkom omacky a snad este dojem na veceru 😀

zuzuz1
13. aug 2010

hmm u nas sa robila zeleninova polievka a vyprazany karfiol...

@zucha prosim ta podla receptu na tu srdieckovu polievku si to predstavujem ako vyvarovu maskovu polievku... je tam citit tie srdiecka? bo mm len tak slepacie cuda nezie vraj mu to smrdi... preto aj nedelnu slepaciu neje... ale toto keby prebila napr. ta zelenina, mozno by si to dal---