Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
mliecna zemiakova s parkom,spagety so syrovou morca dellou 🙂
Vecer som robila vafle, pre decka ostalo na ranajky. Na obed zapeciem cestovinu s kuracou sunkou na kocky a zeleninkova polievocka. Vecer ked budu chlapi poslusni, tak urobim čeregy. 😀 😀 😀 Vcera pred 5tou nocnou som uz nemala chut ich urobit. Takze dnes.
fusilli se spenatom a parmazanom 😵
dnes mame pizzu cesto je podla receptu na taliansku pizzu dufam ze sa bydari pizza . ked tato neni doma tak len pizza a daka polievka.
@pia22 ja to upečiem len jemne osolené/kôli nive/ , okorenené v rúre a samostatne urobím omáčku-trošku cibuľky na olivovom oleji, nastrúhanú nivu, smotanu na varenie, keď mám tak aj bambino alebo karičku...nič zložité
ale môžeš aj zapiecť pangasia, na to vyliať zmes a dorobí sa to na tom v rúre 🙂
Dnes sa ide ku maminke na bolonské špagety a na večeru sa stavíme na pizzi 🙂 takže na dnes som voľná :D
Dnes to bude rizoto s kuracím mäskom, mrkvičkou, šampiňónmi a kukuricou. K tomu asi vajíčková polievka 🙂
dnes sa doje kremova mrkvova polievka a urobim este palacinky....nechce sa mi dnes varit 😒
morcaci vyvat so zeleninou a krupicovymi knedlickami - bude aj na zajtra, peceny pangas so syrom a sunkou, pecene zemiaky, mrkvovy salat
dnes rezancovu polievku,a manžel robí sviečkovu na smotane a knedla....a ešte spravila pečené buchty plnené tvarohom a lekvárom
dievčatá viete poradiť nejaký jednoduchý a chutný recept ako pripraviť filety z lososa? lebo som ešte túto rybu nikde nerobila, jedla som ju len v reštaurácii.
ja robim losos uplne jednoducho - ulozit do keramickej zapekacej misky (da sa ale aj na panvici), zlahka dno potriet maslom, losos mierne osolit, pokvapkat troska citrónom, na vrch dat troska cesnku (kto ma rad) a platok masla, dat zapiect do rury zakryte alobalom, k tomu salatik, zemiaky 🙂
dobru chut 🙂
zabudla som - za 15 minut je losos hotovy
dnes peciem pizzu a halusky s kapustou a poobede este upeciem vareskovy kolac,mnaaam 🙂
u nas sa dnes dojeda gulas a piekla som rychly jablkovy kolac
slepacia polievka a kuraci stroganov na hrasku s ryzou. Dufam ze ostane aj na zajtra 😀
zapečena brokolica a zajtra kare na hriboch so zemiakovou kašou 🙂
paradajkova polievka,zemiakova kaša s cibulkou,,,,,,na zajtra manžel vari srnči gulaš.
neterka Kristinka ma oslavu menin prideme večer domov,,tak nech mame daco na večeru a pondelok, 😵 tam budu srncie menajlonky,raznicie,pecienka s lokšou,rezne šalat...kopa zakuskov,,,
tak ja dnes zemiaky peciem zemiaky prekladane kuracim mäsom,brokolicou,kukuricou,sunkou a syrom a cele je to zaliate v smotanovo syrovj omacke.. 😉
Domáce pečené jaternicky, varene zemiaky a kyslá kapusta 🙂 úplne ze mnaam
dojedáme zo včera - rezance s tvarohom a dukátové buchtičky
baby ako robievate raznici ?
Na plechu - vymastit plech olejom, vrstvim zemiaky - olupane surove nakrajane na platky, bravcove maso mensie kusky, cibula, slanina - osolit, okorenit, posypat cervenou paprikou, na vrch zemiaky - zakryt alobalom a dat piect. To je rychla priprava.
Takto isto robim aj balicky v alobale ako 1 porcia, cize viac balickov a najzdlhavejsia priprava je pre mna napichovanie na palicky - spajde - to ide zemiak, cibula, maso, slanina a opakovat - dat dusit alebo piect na cibulke, aby to bolo raznici stavnate a nevyschlo.
Maso sa moze pouzit aj kuracie.
... potom ku koncu alobal otvorim ,nech sa pripecu zemaky

sosovicova kysla polievka, steaky zo svieckovice s opekanymi zemiakmi, na ranajky cesnakovo eidamska natierka, vecera ryzovy nakyp taky luxusny tu niekto minule pridaval, tak ten, uz sa nan tesim 😀