Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
granatir 🙂
@elixia takto http://www.schutou.sk/index.php/recepty/polievk... ale pred zmrazenim z nej tie zemiaky vyberiem. Kuraci vyvar mrazim skoro pravidelne, aj hovadzi. Iba vyvar a do toho jednu celu mrkvu. Po rozmrazeni uz len uvarim rezance do toho a obed je na svete.
Da sa v pohode zamrazit aj pripravene rezne. Naklepane a obalene v trojobale a potom ich takto zamrazit. Ale predel ich jednotlivo nejakym kuskom potravinovej folie, aby sa ti nezlepili. TAkysto slivkove knedle este pred uvarenim alebo pirohy
francuzske zemiaky (::
@zucha polievky mrazime aj my, ale mrkva je po odmrazeni hnusna. 😝 to vam baby
@elixia radsej poradim polievku zohriat do varu a dat do flias s otocnym vieckom, pohar naplnit na maximum. dobre silno utiahnut. on sa krasne zacvakne, sterelizuje a vydrzi aj mesiac v chlade. samozrejmie tam nevydrzi dllho. a najlepsie na tmave miesto. 😉 takto mozes robit aj gulas, hocijaku polievku, kapustnicu..
my mrazime aj uvarene pyrohy.
moj robil na ranajky papriku plnenu parkami a syrom. to dusil v hrnci. ludiaaa to je mnaamkaa.
svokra vari zajtra dzuvec. poznate?
@lyongirl pisem tu cele litanie ako to robime a pozeram, ze sa to neodoslalo. 😠 😠 🙄
tak znovu. toto je specialita mojho mm. ale pokial viem, naplni papriku parkom, ked je parok hrubsi prekroji ho napoly. strci dnu syr /trojuholnik karicku napr./ a este tam natlaci bambino. nie cele. do kazej papriky trochu. da to do hrnca a podleje trooskou vody. osoli. da dusit. neskor tam este prida smotanu. tie parky mozes dat aj bokom, aj syr. lebo aj tak vytecie von, co nevadi. a dusi sa to kym nie je paprika makka. dobru chut 🙂
@elixia nie nesterelizovat. prave v tom je to jednoduche, ze to nemusis sterelizovat. ta horuca polievka to zacvakne, lebo tam je minimum vzduchu, kedze to naplnis uplne po okraj. my to nechavame na kuchynskom okne chladnut, nemusis to davat hned do chladu. my to skladujeme v chladnicke, a tam by si horuce aj tak dat nemohla.
Ja som včera robila v rúre pečené kuracie krídla a tak mi to nevoňalo, že som nemohla zjesť ani malý kúsok ☹ . Ináč ostatní si napchali brušká poriadne, ja som si po štyroch hodinách dala jogurt 🙂 .
tak dnes rajcinova kapusta, zemiaky a fasirka
vyprazany syr (s bielou plesnou), zemiaky a zeleninovy salat
@edusik ano 🙂 my mrazime snad vsetko 😀 uvarili sme kukuricu, omrvili, zamrazili. aj nastruhanu tekvicu surovu. aj obalenu v trojobale. moja mama mrazi aj buchty na pare. ja ich robit neviem 😎 😝 😀
svokrovci mrazia aj masove pyrohy. ale ti surove. to su take do polievky. co este rozmyslam.. mrazime aj parky, syr, salamu. ked je chladnicka prazdna, vytiahneme.. niekto mrazi aj chleba.
dnes som piekla domace tortilly 🙂 detom som naplnila kuracim mäskom a ryžou 🙂 a mm na večeru na čo bude mat chut hm cibulka so šampionmy,kukurica a struhany syr... 🙂 😉
slivkové gule
hustu kapustovo zemiakovu polievku s klobaskou na bielo
Chvaľa-bohu dnes nevarím dojedáme od včera: krúpkovú polievku, kuracie stehná plnené, ryža
@zucha no neviem ci exoticky 😀 ale kazdopadne je jednoducha...to varieva mm mamka...a on ma presvedcil ze mu ju mam obcas uvarit aj ja...no a nedalo sa odolat kedze k tomu uz nechce druhe jedlo 😀
do vody dat varit klobasku...narezanu na vacsie kusky aby sa dobre vyvarila, pridat zemiaky, okorenit, osolit a ked su zemiaky dovarene pridat kyslu kapustu (ak je velmi kysla tak premytu) a povarit....ked je kapusta dostatocne makka..zahustit hladkou mukou rozslahanou v cistej vode...a potom uz miesat do prevarenia
@jonki myslim, ze moja mama nieto take volala kysucka kapustnica, lebo to bol taky chudobnejsi region na strednom Slovensku.
Aj my kapustnicu robime s hubami, klobasou a udenym, ale davame aj cele zemiaky do toho varit, tie mi chutia najviac 😀 Ale to do rodiny priniesol manzel. Z mojej strany tam zemiaky tiez neboli, ale s radostou som ten zvyk vniesla do nasej spolocnej domacnosti
so zemiakmi odporúčam 😉

A ešte sa chystám na koláčik s názvom "veselá krava" 😀