icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

miracko
24. aug 2010

A ešte sa chystám na koláčik s názvom "veselá krava" 😀

zucha
24. aug 2010

@elixia ja som si vcera zamrazila prave gulas - teda take maso na sposob gulasu a zvyknem kuraci vyvar a sosovicovu polievku, ale bez zemiakov.

lucinka83
24. aug 2010

granatir 🙂

elixia
24. aug 2010

Dakujem vam za tipy..@zucha tu sosovicu ako robis? Kuraci vyvar som este nikdy nemrazila...

zucha
24. aug 2010

@elixia takto http://www.schutou.sk/index.php/recepty/polievk... ale pred zmrazenim z nej tie zemiaky vyberiem. Kuraci vyvar mrazim skoro pravidelne, aj hovadzi. Iba vyvar a do toho jednu celu mrkvu. Po rozmrazeni uz len uvarim rezance do toho a obed je na svete.
Da sa v pohode zamrazit aj pripravene rezne. Naklepane a obalene v trojobale a potom ich takto zamrazit. Ale predel ich jednotlivo nejakym kuskom potravinovej folie, aby sa ti nezlepili. TAkysto slivkove knedle este pred uvarenim alebo pirohy

8808
24. aug 2010

francuzske zemiaky (::

elixia
24. aug 2010

@zucha vdaka, dobry napad 🙂

lilix
24. aug 2010

@zucha polievky mrazime aj my, ale mrkva je po odmrazeni hnusna. 😝 to vam baby
@elixia radsej poradim polievku zohriat do varu a dat do flias s otocnym vieckom, pohar naplnit na maximum. dobre silno utiahnut. on sa krasne zacvakne, sterelizuje a vydrzi aj mesiac v chlade. samozrejmie tam nevydrzi dllho. a najlepsie na tmave miesto. 😉 takto mozes robit aj gulas, hocijaku polievku, kapustnicu..
my mrazime aj uvarene pyrohy.
moj robil na ranajky papriku plnenu parkami a syrom. to dusil v hrnci. ludiaaa to je mnaamkaa.
svokra vari zajtra dzuvec. poznate?

lyongirl
24. aug 2010

@lilix ako robite tie papriky plnené párkom? Ja poznám len papriku plnenú syrom a robenú na oleji...
dzuvec tiež nepoznám 😅 , ale počula som už ten názov...

elixia
24. aug 2010

@lilix a tie flase potom este sterilizovat? ci len nechat vychladnut a do chladu?

lilix
25. aug 2010

@lyongirl pisem tu cele litanie ako to robime a pozeram, ze sa to neodoslalo. 😠 😠 🙄
tak znovu. toto je specialita mojho mm. ale pokial viem, naplni papriku parkom, ked je parok hrubsi prekroji ho napoly. strci dnu syr /trojuholnik karicku napr./ a este tam natlaci bambino. nie cele. do kazej papriky trochu. da to do hrnca a podleje trooskou vody. osoli. da dusit. neskor tam este prida smotanu. tie parky mozes dat aj bokom, aj syr. lebo aj tak vytecie von, co nevadi. a dusi sa to kym nie je paprika makka. dobru chut 🙂

@elixia nie nesterelizovat. prave v tom je to jednoduche, ze to nemusis sterelizovat. ta horuca polievka to zacvakne, lebo tam je minimum vzduchu, kedze to naplnis uplne po okraj. my to nechavame na kuchynskom okne chladnut, nemusis to davat hned do chladu. my to skladujeme v chladnicke, a tam by si horuce aj tak dat nemohla.

lyongirl
25. aug 2010

@lilix ďakujem, vyzerá to jednoducho a vynikájúco, takže vznikne taká dusená paprika s párkom na syrovo-smotanovej omáčke, že?

lilix
25. aug 2010

@lyongirl ano ano, ja bych to jedla furt 😀

seba1
25. aug 2010

Ja som včera robila v rúre pečené kuracie krídla a tak mi to nevoňalo, že som nemohla zjesť ani malý kúsok ☹ . Ináč ostatní si napchali brušká poriadne, ja som si po štyroch hodinách dala jogurt 🙂 .

happy8051
25. aug 2010

tak dnes rajcinova kapusta, zemiaky a fasirka

edusik
25. aug 2010

@lilix mrazíš pirohy už komplet uvarené? to som nikdy nevedela ako na to...

luga
25. aug 2010

vyprazany syr (s bielou plesnou), zemiaky a zeleninovy salat

lilix
25. aug 2010

@edusik ano 🙂 my mrazime snad vsetko 😀 uvarili sme kukuricu, omrvili, zamrazili. aj nastruhanu tekvicu surovu. aj obalenu v trojobale. moja mama mrazi aj buchty na pare. ja ich robit neviem 😎 😝 😀
svokrovci mrazia aj masove pyrohy. ale ti surove. to su take do polievky. co este rozmyslam.. mrazime aj parky, syr, salamu. ked je chladnicka prazdna, vytiahneme.. niekto mrazi aj chleba.

kibuk
25. aug 2010

dnes som piekla domace tortilly 🙂 detom som naplnila kuracim mäskom a ryžou 🙂 a mm na večeru na čo bude mat chut hm cibulka so šampionmy,kukurica a struhany syr... 🙂 😉

veverca
25. aug 2010

slivkové gule

miracko
25. aug 2010

@lilix co to je ten dzuvec ?? Napíš 😀
ja som dnes dala piecť krkovicu a podliala som ju takým lečom s hubami, to robila kamoska, tak mi dala par flias na skusku, tak uvidime + jarná polievocka

jonki
25. aug 2010

hustu kapustovo zemiakovu polievku s klobaskou na bielo

atrami
25. aug 2010

Chvaľa-bohu dnes nevarím dojedáme od včera: krúpkovú polievku, kuracie stehná plnené, ryža

zucha
25. aug 2010

@jonki a to je aka polievka? Znie to zaujimavo - tak slovensko exoticky 😨

jonki
25. aug 2010

@zucha no neviem ci exoticky 😀 ale kazdopadne je jednoducha...to varieva mm mamka...a on ma presvedcil ze mu ju mam obcas uvarit aj ja...no a nedalo sa odolat kedze k tomu uz nechce druhe jedlo 😀
do vody dat varit klobasku...narezanu na vacsie kusky aby sa dobre vyvarila, pridat zemiaky, okorenit, osolit a ked su zemiaky dovarene pridat kyslu kapustu (ak je velmi kysla tak premytu) a povarit....ked je kapusta dostatocne makka..zahustit hladkou mukou rozslahanou v cistej vode...a potom uz miesat do prevarenia

zucha
25. aug 2010

@jonki ved to je zahustena kapustnica 😀

jonki
25. aug 2010

@zucha no my kapustnicu robime s hubami, slivkami, krkovickou, klobaskami a bez zemiakov a bez zahustenia mukou...takze v nasej rodine to od kapustnice ma daleko....ale v inych regionoch to moze byt ako kapustnica 😉

zucha
25. aug 2010

@jonki myslim, ze moja mama nieto take volala kysucka kapustnica, lebo to bol taky chudobnejsi region na strednom Slovensku.
Aj my kapustnicu robime s hubami, klobasou a udenym, ale davame aj cele zemiaky do toho varit, tie mi chutia najviac 😀 Ale to do rodiny priniesol manzel. Z mojej strany tam zemiaky tiez neboli, ale s radostou som ten zvyk vniesla do nasej spolocnej domacnosti

jonki
25. aug 2010

@zucha tie zemiaky tam najblizsie skusim supnut...co to urobi....nikdy som tu nasu origos vianocnu so zemiakmi nejedla ale isto su fajne 😉

bzuco
25. aug 2010

so zemiakmi odporúčam 😉