Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
sobota: bryndzove halusky ( moja premiera zo zemiakov 😵 )
nedela: falosna gulasova + kuracie stehienka na zeleninke, opekane zemiaky a ako dezert som skusila toto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=45351- akurat sa pecie
devčatá, kúpila som kuskus, ešte nikdy som ho nejedla, chcela by som vyskúšať, máte niekto nejaký dobrý receptík 😉 na nete je plno receptov, väčšinou ako rizoto, alebo na sladko som tiež našla, ale chcela by som na budúci týždeń vyskúšať niečo overené, ďakujem 😉
kuracia polievka,perkelt a jablkova strudla
@danielaj my casto robime kuskus, ja vacsinou so zeleninou, davam obcas aj kusky dusenej ryby do toho, alebo ak mi zostane dake maso, nakrajam na kocky. Najcastejsie vsak len zo zeleninou tak ako rizoto, hotove este polievam olivovym olejom. Nevarim podla receptu, len tak "od oka". Na malu to vzdy zaberie, toto je jedno z mala jedal ktore mi zarucene zje 😉
slepacia polievka, rezance, hov. rostenka na hriboch s pecenymi zemiakmi a ryzou parboiled
zeleninova polievka, zapecene kuracie prsicka, ryza... a teraz peciem gastanovu tortu 🙂
my sme dnes varili zemaikovo-parkovu polievku, pecene masko so zemiakovou kasou a cvikla/uhorky, a ako dezert som urobila fanky, ked uz su tie Hromnice, inokedy nam svokra robieva sisky, ale kedze je teraz chora, tak sme si museli poradit sami🙂
@happy8051 skvelý jedálniček. Mne sa to zatiaľ nedarí tak naplánovať, už to máme aspoň o 2 týždne posunuté. 😕 @rastulka zlatučká torta i Oslávenkyňa 🙂 @meinkonka dobrý recept, ale okrem pár slov nerozumiem nič.
u nás sa včera dojedli šišky a hrachová polievka, ja som mala pečené zemiaky, lebo nemám rada sladké jedlá, dnes budú rezne so zemiakovou kašou a zajta konečne tie zapekané rezne s mrkvovým šalátom, ktoré mali byť ešte pred dvomi týždňami 🤐 😵
a ešte som urobila pre priatela tiramisu, nestíha sa chladiť a už z nej vyjedá
akurát si robím jedálny lístok na budúci týždeň,poradte niečo lebo ma nič nenapadá.chcem to vyskúšať podľa toho,či to dodržím 🙂
@adelaida33 a ozaj dik za recept...nakoniec sme skusili mafinky s takehoto cesta, uz sa dopekaju....
@langkofel jéj, teším sa 🙂 , verím, že budú chutné 😉 . inak, ten recept je fakt dobrý a vďačný, je rýchly, nenáročný a využiteľný na rôzne spôsoby.
Tak som si poradila sama a vymyslela som takýto jedálny lístok:
Pondelok: Paradajková polievka s písmenkami
Špagety s mletým mäsom
Utorok : Krémová cesnačka
Francúzske zemiaky s cvikľou,al.kyslou uhorkou
Streda : Fazuľová polievka
Tarhoňové rizoto so zeleninovým šalátom
Štvrtok : Kuracia zeleninová s rezancami
Rožkové pirohy plnené lekvárom,posypané makom
Piatok : Polievka zo štvrtka
Lečo s párkom a vajíčkom,zemiaky
Sobota : Hrášková krémová polievka
Halušky so syrokrémom,slaninou a zákysanka
Nedeľa : Vajíčková polievka
Kura na paprike,dusená ryža
baby ja vas obdivujem že sa vam chce varit každy den .Ja rada varim a bavi ma to ale každy den uff ,niekedy sa mi fakt nechce. A ani to menu na tyžden by som nezvladla,lebo napr. to čo som navarila dnes a včera budeme dojedat tak do utorku. Tak ako to robite??? šikulky 😀
zdravím : dnes som robila cesnakovú polievku a druhé mäsové fašírky + zemiaková kaša + kompót . A ešte ostal kivi koláč zo včera .
@adelaida33 tak hlasim ze mafiny boli super, dali sme dovnutra kusky jablk nakrajanych na kocky a zbytky coko mikulasov atd...fakt dobre 😉
mate niekto nejaky dobry recept s mascarpone? chcela by som konecne nieco ine ako tiramisu
Dnes som zo vcerajsieho peceneho kurata (zo zvyskov) urobila "roladu" v listkovom ceste na spenate. Mm si pochvaloval aj syn.
baby, ktore si robite jedalnicky na tyzden, preco to robite? Len zo zvedavosti sa pytam. Kvoli tomu, aby ste vedeli, co nakupit? Alebo aby ste sa vopred vy, alebo ini clenovia rodiny mohli tesit?
U nas -- samozrejme, ze do istej miery planujeme, ale casto je aj tak, ze niekto ma na nieco chut, tak sa vari to.
@opica mám vyskúšaný tento http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=11674 ale s mandarinkami a bol super 😉
paradajková polievka s ryžou, zapekaný losos so syrom a zemiaky s maslom
@nelinka0401 mňááám, musím už aj ja urobiť segedínsky guláš, juj, asi zajtra 😅
u nas dnes dojedame vyvar z vikendu a spravime si ryzovy nakyp s ceresnami a broskynami 😉
ja idem varit az na veceru, ale este stale neviem co 😨 , pokukam co varite vy, daco ma uz napadne 😉

dnes po dlhej dobe klasika nedeľný obed, slepačia polievka, pečené kuriatko, ryža, pečená krkovička, zemiaky a urobila som jablkový kompótik 🙂