icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

kawasaki17
13. feb 2012

slepacia polievka, vyprazane masko na prirodno so slovenskou ryzou, zeleninovy salatik k tomu , a este som robila kysnute kolace makovy, jablkovy a kakaovy 🙂
dojedame od vcera 🙂

egyptanka
13. feb 2012

u nas brokolicova polievka a cestoviny s bolognese omackou 🙂

lussy23
13. feb 2012

@zuziq Ako robíte tú červenú kapustu na karamele a pomarančovej šťave?

lucikatn
13. feb 2012

@ukana ja hrach namáčam na noc (ako všetky strukoviny) potom vodu vylejem hrach prepláchnem a dám do hrnca (strukoviny potom menej nadúvajú).... super polievočka je napr. hrach spolu s nakrájanou mrkvou zaliať vodou (vody nedávam veľmi veľa aby to nebolo príliš riedke) osoliť a dať variť do mäkka. Polievka je veľmi rýchla a hustejšia - nemusíš mixovať lebo ten hrach sa trošku rozpadne....

lucikatn
13. feb 2012

zajtra idem piecť zeleninové lasagne a veru dávno sme nemali hrachovú polievku s mrkvou

janefonda
13. feb 2012

my sme dnes mali morcacie sote na hrasku s ryzou a zajtra vari manzel chilli con carne 😉

tanija133
13. feb 2012

kuraci perkeltik z vykostenych stehien, pokrajanych na kocky s cestovinou...a hraskova polievka zo sucheho hrachu.... 😉

zuziq
13. feb 2012

@lussy23 @rastulka nic zlozite, klasicky upalim z cukru karamel, hodim na to cervenu kapustu na tenke rezance, trosku ju podusim takto bez pridania vody a potom podlejem stavou asi z 3 pomarancov ( tolko davam na polovicu vacsej hlavky) a potom uz len dusim zakrytu. Samozrejme osolim a davam trosku drveneho kminu. Ak treba, prilejem este vodu.

zuziq
13. feb 2012

dnes len na rychlo vajickova polievka a dojedali sme kacku zo vcera. A na veceru som ju este "dooberala" a urobila z nej pomazanku a bola vyyyborna, mnam

snu
13. feb 2012

@kibuk to sa tesiim,ze sa kolacik pacil 😉

snu
13. feb 2012

no dnes sme boli na vylete,tak som bola od varenia usetrena 😀 zajtra si dam asi k obedu glukozu 😀 pretoze idem k dr na cukrove testy 😀 takze az vecera asi zemiakove placky a neake masko do nich,,

snu
13. feb 2012

@zuziq pomazanku?

kubisovaanna
13. feb 2012

ahojte mate niaky dobry recept na naplnenie tortili??

zuziq
13. feb 2012

@snu jj pomazanku 😉 robila som tak uz z kuracieho z polievky a teraz som skusila z kacky pecenej... v podstate akekolvek masko ake ostane doma ( z polievky ci pecene) sa nakraja na drobno, pridas maslo, nejaky syr makky, cibulu, vymiesas mixerom, dochutis horcicou a kecupom a mnamka hotova 😉 niekto zvykne pridavat napr. ak je to maso z polievky aj zeleninku z polievky

strihalka
13. feb 2012

teeedaaaa, minuly tyden jsem tu zahledla tento recept http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=13222, je naprosto jednoduchy, rychly a hlavne dobry, jen ja jsem do toho pridala jeste trochu cibule najemno nakrajene a pazitku🙂 a namka...zatim jsme bez deti, takze klidne bych volila i vyraznejsi koreni...

bambola
13. feb 2012

dneska sosovicova este od vcera a zemlovka 😝 , ktora bude aj na zajtra 😉

denisse
13. feb 2012

my sme dnes jedli od nedele toto ... a mnam to bolo 😉

http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=90837

lunana
13. feb 2012

Žienky chcela by som na zajtra uvariť a upiecť niečo fajn, keď už je toho Valentína, tak by som chcela niečo špeci....poradíte?

kibuk
14. feb 2012

pekne ranko 🙂 a krasneho Valentina všetkym 🙂

dnes varim len granadir

lyongirl
14. feb 2012

Ahojte, ja som si nachystala na dnes fašírky a frankfurtskú polievku a MM mi zobral deti do škôlky/Riško bol od minulého týždňa doma, lebo mal sopel, tak som myslela, že zostane doma aj dnes, aj keď mu už nič nie je/, no a ja nemám pre koho variť 😅

eridia
14. feb 2012

u nas to zatial vyzera na sosovicovu polievku a palacinky 😎

gucz
14. feb 2012

kurací vývar, pečené kuriatko s ryžou a zeleninový šalát (čínska kapusta, mrkva, kukurica). Od včera zostal aj kus bábovky na poobedie

gianni
14. feb 2012

zo včera kapustové fliačky

slamienka
14. feb 2012

babenky, dnes chcem 1x robit cinu, poradili by ste mi nejaky receptik? Dakujem

danielaj
14. feb 2012

@kibuk aj u nás dnes granatír 😀 a gulášová polievka 😉

nelinka0401
14. feb 2012

dnes zeleninová polievka s krupicovými haluškami a bryndzové halušky.
@slamienka no ja robím čínu tak,že si nakrájam na pásiky mäso ,dám do misy a pridám koreniny..napr.kari,kečup,soľ,ml.č.korenie,vajíčko.všetko to zamiešam a dám na pár hodín do hladničky.potom dám na trošku oleja smažiť.pridávam aj čínsku zeleninu..

rastulka
14. feb 2012

My dnes dojeme zo vcera a na veceru spravim len http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=40882 😉

li_la
14. feb 2012

Dnes je to valentínske menu:
srdiečkové muffiny a palacinky v tvare srdca 🙂 Aj keď tá forma drahá ma trochu sklamala...

bambi2
14. feb 2012

@danielaj dobry napad s granadirom, bude veceru 😝

kvojtanikova
14. feb 2012

ahojte ja dnes varim hubovy perkelt s cestovinami, uz vcera sme s malym upiekli valentinsku tortu, a dnes este spravim ako sladkost tieto gulocky, mozno niekomu pomoze recept - su velmi rychle a mnam.
Sumicke gulocky
Plnka - 2 zltka uvarene natvrdo, 50g masla, 3 lyzice prask. cukru, 5 lyzic pomletych/postruhanych piskot.
Cesto - 100g mletych orechov, 100g struhanej cokolady, 100g prask. cukru, 3 lyzice rumu/konaku.
Zmiesime suroviny na cesto (nebojte sa ked to bude spociatku suche, v ruke ta cokolada zmakne a pekne sa to spoji), zmiesime cesto aj na plnku, robime z nej gulocky velkosti orieska a zabalime do cesta. Obalujeme v orechoch/kokose/cokolade, ako ma kto rad. Mozno to potesi vasich "sladkych" manzelov.