icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

danielaj
23. feb 2012

dnes frankturtská polievka, pečené kuracie stehná, ryža, hranolky, šalát 😉

luy
23. feb 2012

Cibulové placky:

2 cibule,1/3 kocky masla,1 hrnček hrubej múky,1 vajce,3 žltky,1 a 1/2 hrnčeka mlieka,olej ,strúhanka.Cibuľu nakrájajte na drobno,upražiť na masle a odstaviť,do múky pridať vajce,žltky,soľ,upraženú cibuľu,mlieko a dobre rozmiešať,na panvici zohrejte olej a z oboch strán vypražiť ako palacinky,poukladajte na misu posypte upraženou strúhankou,podávajte teplé.Je to super,skúste.

luy
23. feb 2012

malej dnes červená šošovička:

Červenú šošovicu dôkladne premyjeme, oškrabaný zemiak nadtrobno nakrájame, mrkvu očistíme a nakrájame na tenšie kolieska. Zeleninu dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme štipku drvenej rasce a varíme pokiaľ nie je zelenina celkom mäkká (od bodu varu približne 15 minút). Po uvarení podľa potreby popučíme väčšie kusy zemiakov a mrkvy vidličkou (šošovica sa sama dlhším varom rozvarí na jemné pyré).

adelaida33
23. feb 2012

mliečna polievka s červenou fazuľou a zemiakmi, zeleninové rizoto so syrom

snu
23. feb 2012

bre ranko,dnes obed zo vcera,,a vaham ci sa pustim do veternikov 😉

larmimi
23. feb 2012

dievcata 😕 o co lepsie su zeleninove krokety s besamelom alebo bez? nebudu suche ? alebo ? 😉 dakujem

firstbaby
23. feb 2012

dobre ranko, u nas sa dnes bude varit hraskova polievka s krupicovymi haluskami, dojeme masko na obed a na veceru si dame palacinky s dzemom a cokoladou 😉

kibuk
23. feb 2012

ahojte 🙂
polievka od vcera zeleninova a bavcove platky na prirodno,ryza

doma1
23. feb 2012

@ladyjh ahoj,dakujem za tip, este sa chcem spytat tie 2-3 lyzicky pesta su na cele balenie tortelin, alebo len porcia? uvazujem iba, ci to postacuje na to jedno balenie,,, 😉

womenne
23. feb 2012

dnes segedín s knedlou, a konečne som si kupila kus kus tak zajtra bude s hlivou tu budem tiež skúšať prvý krát 😅

martinkatinka
23. feb 2012

dnes si dáme kuracie stehná na kyslej kapuste a knedlík.... dúfam, že sa nám to podarí a ostane aj na zajtra 😀

zebra41
23. feb 2012

peceny pangas s rajcinami a zemiakove pyre

marcela1992
23. feb 2012

@edujana dakujem 🙂 vyskusam

matonka26
23. feb 2012

zemiakovo parkova polievka a cestoviny s mletym masom a paradajkovou omackou 🙂

lydia22
23. feb 2012

Paradajkova polievka,pecene kuracie stehna a ryza-vcera som piekla kolacik tak bude ku kavicke.

bv_alexandra
23. feb 2012

u nás dnes guláš 🙂

karin0401
23. feb 2012

dnes narychlo pečienka na cibulke asi aj ryža 😀

nanulik
23. feb 2012

špagety s bolonskou omáčkou, zeleninová polievka s krupicovými haluškami

sloto
23. feb 2012

ahojte poradte nieco dietne na obed, z coho mi nebude teraz ako tehotnej zle....co si mam uvarit? :(

zklimekova
23. feb 2012

tatka máme v práci..deti majú obed v škole..a ja idem vyskúšať toto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=40882..a ešte nejakú polievku aby zjedla aj malá aj ja..len ma dnes nič nenapadá....k dispozícii pór, brokolica..iná zelenina..poradíte niečo?

martinkatinka
23. feb 2012

@zklimekova toto ja robím pravidelne, muž nezje iné halušky 😀

levandullka
23. feb 2012

Dnes, veľmi jednoduché menu, nakoľko idem vo veľkom piecť a času na varenie zostane menej ako obvykle 🙂. Takže pečienka na cibuľke, chlebík a možno nejaká polievočka 🙂.

zklimekova
23. feb 2012

@martinkatinka čítala som chvály..preto chcem vyskúšať..a deti budú mať aspoň na večeru :D

nelinka0401
23. feb 2012

n kedže sme včera zase behomm pár minúť vyjedli rybu 🙂 dnes spravím skladané zemiaky.a bude aj na zajtra nech nemusím každý deň variť

romea
23. feb 2012

Ahojte dnes mame bezmasity den kapustova polievka a zemiakove placky

nelinka0401
23. feb 2012

@levandullka môžeš mi dať ten recept na mafinky?ja mám veľa receptov ale neskúšala som ešte.chcela by som nejaký osvedčený.dakujem 🙂

lululka555
23. feb 2012

ja dnes vyskusam na obed tento receptik http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=23762 ... 😵 😵 😵

zklimekova
23. feb 2012

@nelinka0401 ja mám jeden na super mrkvové... a keď som ich robila prvý krát tak ešte nevedeli že tam ide mrva...a veľmiiiii im chutili..a teraz niekedy zvíťazia aj nad čokoládovými ak im dám na výber aké mám upiecť 🙂

nelinka0401
23. feb 2012

@zklimekova ok.daj recept..skúsim 😉

levandullka
23. feb 2012

@nelinka0401 Jasné 🙂. Takže: 100g hladkej múky, 140g polohrubej múky, 2čl prášku do pečiva, 4 vajcia, 1dcl oleja, 1dcl vody, 1 vanilkový cukor, 200g cukru (ja dávam menej) a potom už pridáš iba podľa chuti ovocie (ja dávam väčšinou jahody, maliny, čučoriedky... buď mrazené alebo čerstvé) a ja tam dávam ešte nasekanú horkú čokoládu (odporúčam na väčšie kusy, potom to lepšie chutí 😉 ) Pečiem ich pri cca 180°C, čas si ale musíš odsledovať, záleží to podľa toho, koľko cesta dáš do košíkov a samozrejme aj od rúry. Treba do nich potom proste iba šťuchnúť spajdlou 🙂 Dúfam, že budú chutiť 🙂