Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Cibulové placky:
2 cibule,1/3 kocky masla,1 hrnček hrubej múky,1 vajce,3 žltky,1 a 1/2 hrnčeka mlieka,olej ,strúhanka.Cibuľu nakrájajte na drobno,upražiť na masle a odstaviť,do múky pridať vajce,žltky,soľ,upraženú cibuľu,mlieko a dobre rozmiešať,na panvici zohrejte olej a z oboch strán vypražiť ako palacinky,poukladajte na misu posypte upraženou strúhankou,podávajte teplé.Je to super,skúste.
malej dnes červená šošovička:
Červenú šošovicu dôkladne premyjeme, oškrabaný zemiak nadtrobno nakrájame, mrkvu očistíme a nakrájame na tenšie kolieska. Zeleninu dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme štipku drvenej rasce a varíme pokiaľ nie je zelenina celkom mäkká (od bodu varu približne 15 minút). Po uvarení podľa potreby popučíme väčšie kusy zemiakov a mrkvy vidličkou (šošovica sa sama dlhším varom rozvarí na jemné pyré).
mliečna polievka s červenou fazuľou a zemiakmi, zeleninové rizoto so syrom
bre ranko,dnes obed zo vcera,,a vaham ci sa pustim do veternikov 😉
dievcata 😕 o co lepsie su zeleninove krokety s besamelom alebo bez? nebudu suche ? alebo ? 😉 dakujem
dobre ranko, u nas sa dnes bude varit hraskova polievka s krupicovymi haluskami, dojeme masko na obed a na veceru si dame palacinky s dzemom a cokoladou 😉
ahojte 🙂
polievka od vcera zeleninova a bavcove platky na prirodno,ryza
dnes segedín s knedlou, a konečne som si kupila kus kus tak zajtra bude s hlivou tu budem tiež skúšať prvý krát 😅
dnes si dáme kuracie stehná na kyslej kapuste a knedlík.... dúfam, že sa nám to podarí a ostane aj na zajtra 😀
peceny pangas s rajcinami a zemiakove pyre
@edujana dakujem 🙂 vyskusam
zemiakovo parkova polievka a cestoviny s mletym masom a paradajkovou omackou 🙂
Paradajkova polievka,pecene kuracie stehna a ryza-vcera som piekla kolacik tak bude ku kavicke.
u nás dnes guláš 🙂
dnes narychlo pečienka na cibulke asi aj ryža 😀
špagety s bolonskou omáčkou, zeleninová polievka s krupicovými haluškami
ahojte poradte nieco dietne na obed, z coho mi nebude teraz ako tehotnej zle....co si mam uvarit? :(
tatka máme v práci..deti majú obed v škole..a ja idem vyskúšať toto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=40882..a ešte nejakú polievku aby zjedla aj malá aj ja..len ma dnes nič nenapadá....k dispozícii pór, brokolica..iná zelenina..poradíte niečo?
@zklimekova toto ja robím pravidelne, muž nezje iné halušky 😀
Dnes, veľmi jednoduché menu, nakoľko idem vo veľkom piecť a času na varenie zostane menej ako obvykle 🙂. Takže pečienka na cibuľke, chlebík a možno nejaká polievočka 🙂.
@martinkatinka čítala som chvály..preto chcem vyskúšať..a deti budú mať aspoň na večeru :D
n kedže sme včera zase behomm pár minúť vyjedli rybu 🙂 dnes spravím skladané zemiaky.a bude aj na zajtra nech nemusím každý deň variť
Ahojte dnes mame bezmasity den kapustova polievka a zemiakove placky
@levandullka môžeš mi dať ten recept na mafinky?ja mám veľa receptov ale neskúšala som ešte.chcela by som nejaký osvedčený.dakujem 🙂
ja dnes vyskusam na obed tento receptik http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=23762 ... 😵 😵 😵
@nelinka0401 ja mám jeden na super mrkvové... a keď som ich robila prvý krát tak ešte nevedeli že tam ide mrva...a veľmiiiii im chutili..a teraz niekedy zvíťazia aj nad čokoládovými ak im dám na výber aké mám upiecť 🙂
@zklimekova ok.daj recept..skúsim 😉
@nelinka0401 Jasné 🙂. Takže: 100g hladkej múky, 140g polohrubej múky, 2čl prášku do pečiva, 4 vajcia, 1dcl oleja, 1dcl vody, 1 vanilkový cukor, 200g cukru (ja dávam menej) a potom už pridáš iba podľa chuti ovocie (ja dávam väčšinou jahody, maliny, čučoriedky... buď mrazené alebo čerstvé) a ja tam dávam ešte nasekanú horkú čokoládu (odporúčam na väčšie kusy, potom to lepšie chutí 😉 ) Pečiem ich pri cca 180°C, čas si ale musíš odsledovať, záleží to podľa toho, koľko cesta dáš do košíkov a samozrejme aj od rúry. Treba do nich potom proste iba šťuchnúť spajdlou 🙂 Dúfam, že budú chutiť 🙂

dnes frankturtská polievka, pečené kuracie stehná, ryža, hranolky, šalát 😉