Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
včera- rajčinová polievka, zapekané špenátové cestoviny- na večeru som skúsila rozbalené španielské vtáčiky z tofu 😝 a dnes sme na obed dojedli rajčinovú polievku,ministerské kurča, cviklový šalát a akurát sa mi pečie karamelová žemlovka 😝
Baby nemate nejaky tip na obcerstveni pro pratele?neco sladke, neco slane?
@strihalka urcite slane, hlavne ak sa pije nejaky aperitiv a pod. minipizza, syrova rolada, plnene tasticky z listkoveho cesta, nejake pomazanky a natriet na koliecka bagety a pod.
@januschka10 no sak pizzove snecky rolady poamazanky, to je klasika, chtela by jsem neco noveho..ne kalsicke pohosteni...treba ty syrova rolada? tu jsem nikdy nezkousela mas nejaky odzkouseny recept?
@strihalka poukladas si vedla seba na foliu toustovy syr, vymiesas si uvarene vajicka s lunexom, na syr ulozis platky sunky a potom das na to tie vajicka, pripadne mozes do tych vajicok zamiesat na male kusky kapiu papriky, taku co dostanes kupit v kyslom naleve, pripadne kysle uhorky, to uz je na kazdom co si tam da, opatrne zabalis do rolady, pozor ono sa to lepi, syr sa trha a ulozis do chladnicky stuhnut.
dnes : rybie prsty a hranolky
@januschka10 takze idelani asi ze zacatku delat roladicky male....a ten lunex..?to je tavenak?
no to je ako napr. syr bambino, vesela krava a pod.
@strihalka urcite roladicky tak napr. 3 x 3 syrove stvorceky
kocky, hodte mi prosim najlepsi recept na pudingos. chcela by som skusit ho upiect
ahojte babulky prosím poradte mi taký dobrý recept na kysnutý koláč-báleš s kyslou smotanou vopred Vám velmi pekne dakujem, chcela by som ho zajra upiecť
@januschka10 @strihalka Ide to lepsie, ked si syr das na par minut do rury aby sa roztopil, nahrial. Postup je potom rovnaky, len platkovy syr je celistvy a netrha sa.
Takto robim asi 30cm roladu, kt. potom krajam na kusky - ako kolacovu roladu.
@adelaida33 ako robis cestičko ?dakujem
@karin0401 vajíčka, múka, kukuričný škrob a štipka soli - dobre vymiešať metličkou (pomer a počet je odoka, podľa hustoty, resp. riedkosti).
@happy8051 u nas je tento naj http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=21990 🙂
dnes bola len zamiaková kaša a acidko, zajtra a sobotu bude šošovicová polievka a podlesníky. V nedeľu bude Africko-slovenský zemiakový šalát.
@lussy23 aky to je salat ten africko-slovensky? das recept? dakujem
@happy8051 vyskúšala som viaceré, ale zostala som pri tomto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=9139 je fakt super 🙂
dnes lievance a sosovicova polievka.
u nas sa dojedaju francuzske zemiaky 🙂
dnes grilovane kuriatko s ryzou 🙂
My dnes zemiakový prívarok s párkom alebo vajíčkom a chlebom.
polievka od vcera a dnes kuracie pecienky s pochut.smotanou+horcica,kolienka a este leco 🙂
@ivanajelinek tiramisu
baby dajte nejake tipy na hovädzie mäsko ako pripravujete?
polievku ešte mame kremovu brokolicovu a dnes plnena paprika s chlebom 🙂
Tuto temu som objavila pred par dnami...a ze dovi dopo kolko inspiracie 😀 😀
Tak sa pridam 🙂
fazulova polievka so zeleninkou zo vcera a tuniakovy salat s cestovinou 🙂
@bubinko83 len detom lebo my to necheme ale je to velmi dobre, pokrajaj si na kocky, usmaz cibulku, zapras paprikov, pridaj masko, leco a gulasove korenie, uvar do makka a je to fakt super a ja popritom neznasam hovadzie, robiem to zo zemiakovou kasou ale bolo by to super aj s knedlou
dnes dojedame polievku zo vcera a budeme mat kuracie sote na zelenine s ryzou 😉

@danielaj 🙂 davno som ju nerobila,bude aj na zajtra...