icon

Čo idete piecť a chystať na sviatky?

4. apr 2023
rubinka
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
5. apr 2023

Chystám sa na depresiu🙂 doslova. Tento rok nič nejdem chystať, ani na nákup som nebola ešte s ani neviem kedy a kam ideme :D proste organizácia úžasná:D

danculka25
5. apr 2023

Kapustnicu,zemiakovy salat,kuracie,aj bravcove rezne.Od soboty vecera az do pondelka/utorka.
Piect budeme sunquickovy,metrovy kolac,asi linecke a este jeden plnkovy nejaky ,mozno ananasovy.Vianocka a makovy aj tvarohovy zavin .
V nedelu na ranajky prazenica s klobasou a chrenom a bud oblozene misy,alebo chlebicky.Bude nas 5 dospelych a 1dieťa

sandra49
5. apr 2023

Ja som chcela robiť majonézou salat. Ale keďže sme prvú veľkú noc vegetariáni tak neviem co k tomu 🤣 zvykli sme mávať veľkonočnú babu alebo rezne. Tento rok netuším..takže kľudne dajte tipy. Keď na nič neprídem bude len klasické jedlo ako hocikedy inokedy. Z veľkej noci nerobíme haló, peciem aj tak hocikedy ked je chuť..akurát mala sa tesi ze príde veľkonočný zajac a poskovava na záhrade sladkosti a ze ju príde dedo vysibat😅

saxana000
5. apr 2023

@lalilla v nedelu od rana sa jedava udene masko a obed je taky slavnostnejsi..

abriela
5. apr 2023

Zvažujem, čo spraviť, preto som klikla na tuto temu. Spravím asi marlenku bez valkania. Inšpirujúca je aj zákusok zo špenátu s mascarpone plnkou. https://varecha.pravda.sk/recepty/torta-zeleny-...

ivka21
5. apr 2023

Ja celkom dosť keďže ma v nedeľu aj narodky. Už mám kokosové rožky, grilazky este žĺtkove rezy, kokosové guľky, na nedeľu prubinacik tortu, rezne so šalátom, obloženu misu

janicka1985
5. apr 2023

Nepečený metrový koláč z Bebe keksov a tento výborný ovocno- smotanový koláč,len miesto čučoriedok mrazenú ovocnú zmes

kataina
5. apr 2023

@hederamonstera prosim, nedala by si mi recept na puncak? dik

kataina
5. apr 2023

@tykat možem poprosit recept na puncak? vdaka 🙂

sandra811
5. apr 2023

Toto sa chystám robiť😊

kataina
5. apr 2023

waw, vyzeraju famozne ! asi si tiež poprosim recept. PLS

bessie12
5. apr 2023

moj zoznam je: veterniky, ananasovy kolac, mandarinkovy kolac, zltkove rezy, vianocka. Ale rozmyslam aj nad nejakym nepecenym cheesecake. Uvidim co z toho upeciem.

kataleya
5. apr 2023

@lalilla niektorí jedia v sobotu večer a iní v nedeľu ráno posvätené jedlo z košíka. Spoločne si ako rodina sadneme a jeme klobásu, slaninu, koláč, vajíčka, šalát, hrudku, cviklu, chren.

rubinka
5. apr 2023

@sandra811 - sliny mi tečú poprosím recept na ten malinový. Ďakujem

sandra811
5. apr 2023

@rubinka páči sa😊

evica17
5. apr 2023

@spageta85 tak ja osobne upečiem len take jednoduche muffiny so zeleninou (aj ti je spôsob ako dostať zeleninu do mojich detí a majú to na desiatu,olovrant cez deň,čo klasickemkolace len výnimočne) ,nám to chutíl,llale nie každému to sadne, a keď chcem klasicke kolace tie kupujem,také.neupeciem ja že by to bolo ok.

lasona
5. apr 2023

Nič, chystáme sa na dlhu dovolenku, takže chladnička ziva prázdnotou. Dojedame co dom dal

marca12
5. apr 2023

Ja linecke a orechove suche a este nejaky plnkovy,no neviem aky. A ostatne klasika udena sunka,oblozena misa sunky,syry,syrova rolada,cviklovy,zemiakovy a coleslaw salat,rezne,vajicka.

kakawah
5. apr 2023

My sme v sobotu pozvaní k známemu na narodeniny, tam sa stretneme všetci, čo sa poznáme, takže už žiadne iné návštevy cez veľkú noc nečakame. V nedeľu máme naplánovaný celodenny výlet. Ja som na diéte, deti klobásy a údené nejedia. Takže sme sa s mužom zhodli na tom, že kupime jednu nozicku nejakej fajnej klobásy, jemu pár platkov fajnej šunky, sebe dietnu kuracie, trošičku zemiakového šalátu a pár rezňov, to synovi, ide do práce, tak si vyžiadal. Hrudku veľkonočnú z pol litra mlieka a 5 vajíčok, a cvikla s chrenom hotova v skle. Upeciem nejaký zakusok na najmenší plech aký mám a asi makový kysnuty, to tiež majú radi deti. Ide mi o to, aby mi po sviatkoch neostávalo nič. Po iné roky sa nezjedlo a všetko som do mrazáku balila. Koláčik upeciem taký čokoládovy, v ceste je kefir, pripomína mi detstvo, mamka ho piekla. Pohľadam recept a pridam ho.

iveta1970
5. apr 2023

Jeden punčák to upečie jedna dcéra, jedny čokoládové mafiny to upečie druhá dcéra a ja lístové cesto na slano s kuracím mäsom a štrúdľu jablkovú.

kakawah
5. apr 2023
evka258
5. apr 2023

Tak my zemiakovy salat, rezne, udene, vyvar. Macie oci, kokosove pusinky uz mam, dnes dam do coko parizske rozky a zajtra naplnim sunquickovy kolac.

kvojtanikova
5. apr 2023

@evica17 ahoj ak mozes velmi by potesil recept na muffiny so zeleninou--tiez s tym bojujem udeti, mozno by zjedli daco.Dakujem.

evica17
5. apr 2023

@kvojtanikova pozri si vyššie moje komenty

taminka1986
5. apr 2023

Nic,odchadzam s rodinou prec,toto nie su sviatky to je cele jedna velka traposina,vyhodou je ze mam 4dni volna🥳

lacibo
5. apr 2023

@lalilla podla krestanskej tradicie v sobotu po zotmeni vecera..v nedelu rano sa je zase sunka..vajicka..chren..potom slavnostny obed..

viera27
5. apr 2023

Nic,zdekujeme sa prec,ako aj po ine roky. Tento rok v skotsku budeme zapijat fish and chips Guinnessom 🤣. Tolko k celej Velkej Noci,strasne otravny sviatok pre mna. Ale tak volno potesi,to zas hej.

kataina
5. apr 2023

@hederamonstera ďakujem veľmi pekne, potešilo 🙂