Čo idete piecť a chystať na sviatky?
Chystám sa na depresiu🙂 doslova. Tento rok nič nejdem chystať, ani na nákup som nebola ešte s ani neviem kedy a kam ideme :D proste organizácia úžasná:D
Kapustnicu,zemiakovy salat,kuracie,aj bravcove rezne.Od soboty vecera az do pondelka/utorka.
Piect budeme sunquickovy,metrovy kolac,asi linecke a este jeden plnkovy nejaky ,mozno ananasovy.Vianocka a makovy aj tvarohovy zavin .
V nedelu na ranajky prazenica s klobasou a chrenom a bud oblozene misy,alebo chlebicky.Bude nas 5 dospelych a 1dieťa
Ja som chcela robiť majonézou salat. Ale keďže sme prvú veľkú noc vegetariáni tak neviem co k tomu 🤣 zvykli sme mávať veľkonočnú babu alebo rezne. Tento rok netuším..takže kľudne dajte tipy. Keď na nič neprídem bude len klasické jedlo ako hocikedy inokedy. Z veľkej noci nerobíme haló, peciem aj tak hocikedy ked je chuť..akurát mala sa tesi ze príde veľkonočný zajac a poskovava na záhrade sladkosti a ze ju príde dedo vysibat😅
Zvažujem, čo spraviť, preto som klikla na tuto temu. Spravím asi marlenku bez valkania. Inšpirujúca je aj zákusok zo špenátu s mascarpone plnkou. https://varecha.pravda.sk/recepty/torta-zeleny-...
Ja celkom dosť keďže ma v nedeľu aj narodky. Už mám kokosové rožky, grilazky este žĺtkove rezy, kokosové guľky, na nedeľu prubinacik tortu, rezne so šalátom, obloženu misu
@hederamonstera prosim, nedala by si mi recept na puncak? dik
waw, vyzeraju famozne ! asi si tiež poprosim recept. PLS
moj zoznam je: veterniky, ananasovy kolac, mandarinkovy kolac, zltkove rezy, vianocka. Ale rozmyslam aj nad nejakym nepecenym cheesecake. Uvidim co z toho upeciem.
@spageta85 tak ja osobne upečiem len take jednoduche muffiny so zeleninou (aj ti je spôsob ako dostať zeleninu do mojich detí a majú to na desiatu,olovrant cez deň,čo klasickemkolace len výnimočne) ,nám to chutíl,llale nie každému to sadne, a keď chcem klasicke kolace tie kupujem,také.neupeciem ja že by to bolo ok.
Nič, chystáme sa na dlhu dovolenku, takže chladnička ziva prázdnotou. Dojedame co dom dal
Ja linecke a orechove suche a este nejaky plnkovy,no neviem aky. A ostatne klasika udena sunka,oblozena misa sunky,syry,syrova rolada,cviklovy,zemiakovy a coleslaw salat,rezne,vajicka.
My sme v sobotu pozvaní k známemu na narodeniny, tam sa stretneme všetci, čo sa poznáme, takže už žiadne iné návštevy cez veľkú noc nečakame. V nedeľu máme naplánovaný celodenny výlet. Ja som na diéte, deti klobásy a údené nejedia. Takže sme sa s mužom zhodli na tom, že kupime jednu nozicku nejakej fajnej klobásy, jemu pár platkov fajnej šunky, sebe dietnu kuracie, trošičku zemiakového šalátu a pár rezňov, to synovi, ide do práce, tak si vyžiadal. Hrudku veľkonočnú z pol litra mlieka a 5 vajíčok, a cvikla s chrenom hotova v skle. Upeciem nejaký zakusok na najmenší plech aký mám a asi makový kysnuty, to tiež majú radi deti. Ide mi o to, aby mi po sviatkoch neostávalo nič. Po iné roky sa nezjedlo a všetko som do mrazáku balila. Koláčik upeciem taký čokoládovy, v ceste je kefir, pripomína mi detstvo, mamka ho piekla. Pohľadam recept a pridam ho.
Jeden punčák to upečie jedna dcéra, jedny čokoládové mafiny to upečie druhá dcéra a ja lístové cesto na slano s kuracím mäsom a štrúdľu jablkovú.
https://najrecept.sk/recept/kefirove-rychlovka-... tento, je Fajnový. 👌
Tak my zemiakovy salat, rezne, udene, vyvar. Macie oci, kokosove pusinky uz mam, dnes dam do coko parizske rozky a zajtra naplnim sunquickovy kolac.
@kataina paci sa. Robim podla tohto.
https://tortyodmamy.sme.sk/stavnate-puncove-rezy
@evica17 ahoj ak mozes velmi by potesil recept na muffiny so zeleninou--tiez s tym bojujem udeti, mozno by zjedli daco.Dakujem.
@kvojtanikova pozri si vyššie moje komenty
Nic,odchadzam s rodinou prec,toto nie su sviatky to je cele jedna velka traposina,vyhodou je ze mam 4dni volna🥳
Nic,zdekujeme sa prec,ako aj po ine roky. Tento rok v skotsku budeme zapijat fish and chips Guinnessom 🤣. Tolko k celej Velkej Noci,strasne otravny sviatok pre mna. Ale tak volno potesi,to zas hej.
@hederamonstera ďakujem veľmi pekne, potešilo 🙂