Čo kúpiť na tortu, ozdoby a ako ju upiecť a naplniť
Ahojte chcem dcérke urobiť tortu plnenu malinami, žiadny fondat, potrieť krémom ( chcela by som mascarpone s tými malinami, tuším musím i vyšľahať šľahačku). Mám okrúhlu formu Priemer 20cm, novú a z Temu chcem kúpiť ešte sviečky a na zapichnutie ozdobu Happy birthday. Videla som tam aj sady na robenie torty a taký okrúhly podnos čo pomáha pri zdobení a tie špeciálne spachtle na krém čo s nožom asi nespravím.... Lenže neviem ako nato a čo objednať ešte z Temu...minule som kupovala tortu z cukrárne, ale chat GPT mi napísal že takú čo píšem viem urobiť za cca 12e...momentálne nemám nato kupovať od niekoho za 70-100e ...poradíte mi ako nato, ideál video či fotopostup a hlavne čo okrem sviečok a zapichnutia do torty kúpiť? Dajú sa kúpiť aj nejaké obrázky? Prípadne umelé kvety?Dcéra je pubettiacka a nechcem si to komplikovať kedze mám malé babatko.
V pečení nie som veľmi dobrá, taký amatér a na torty level 0😃.
Ďakujem za pomoc v oboch oblastiach.
PS: narodeniny má o necelé 2 týždne.
@petulda333 má to rovno potiahnuté. Toto ja neviem.
@tilly to sa ti len zda 😉 trebalo by dost uhladit,ale na prvykrat to zvladla skvelo a hlavne,dcera mala velku radost
@anonym_92e406 ja občas tortu upečiem, takže pre mňa to už raketová veda nie je, len som sa pobavila na tých 12 eurách. A pochybujem, že dala za tortu s priemerom 20cm 75 eur, to by už musela byž vymakaná torta od renomovenej cukrárky, alebo dobrej cukrárne, alebo s vúčším priemerom, či inými surovinami. A áno, robím torty v rukaviciach, aj zákusky. V diuskusii sú fotografie dvocj tortičiek, dá sa urobiť aj taká, aj taká. Tú prvú by som ale na oslave nechcela, sorry. Kľudne by mohla byť na skúšku v nedeľu ku káve, ale na oslave nie
@anonym_470aea stala vlastne 65e, manželovi som našla lístok a mala priemer 24cm a 10 e z tých 65 bolo za ovocie...a vrazila cca 2,5kg

@tilly Ja by som sa vôbec nehanbila.Keď upečiem sama svoju karikatúru torty,viem presne čo som do nej dala a ako som ju urobila a neuĺahčila som si to tým,že si ju objednám od niekoho,kto to vie.Jasné,že som voči výsledku sebakritická,ale moja rodina mi to vždy vychváli do nebies -že je výborná chuťovo a hlavne menej sladká.Takú s ovocím a mascarpone,šĺahačkou má moja mama najradšej a nikdy nikomu nevadí,že výsledok má k dokonalosti ďaleko.Takže objednávam len na extra výnimočné udalosti kvôli efektu.
@andrejka2424 že karikatúru torty 🤣🤣, to je dobré. Toto použijem 🤣