icon

Čo navariť na pár dní dopredu?

letter
25. júl 2020

Ahojte, chystáme sa s priateľom na týždeň do Tatier, a ako asi všetky poznáme ceny v Tatrách, nechceme sa stravovať každý deň 2x v reštaurácii. Na izbe budeme mať chladničku, mikrovlnku a rýchlovarnú kanvicu.
Vedeli by ste mi poradiť čo také navariť čo nám aj vydrží?
Paštéku a sáčkové polievky by sme neradi jedli celý týždeň :D
Ďakujem

Strana
z2
letter
autor
26. júl 2020

@betulinka1 anoo ohnisko budeme mať 🙂

vevesh
26. júl 2020

@letter tak co ma napada do flias zavarit- gulas, fazula s masom, rozne privarky s masom/klobasou/spekackou (nesmotanove) a k tomu by ste si kupili cerstvy chlieb. Zalievane polievky (das suroviny doma do flase ci sacku a tam len zalejes vodou a nechas postat), rozne placky/rezne - od zeleninovych az po masove. Salaty vies urobit cerstve. A takisto parky vies v mikrovlnke urobit. Je toho fakt kopec...len treba porozmyslat nad nadobami- ak si ich budete chciet vziat spat, aby boli skladne, resp. Co planujete vyhodit a co si planujete kupit priamo tam, aby ste sa aj vedeli odniest. A v tatrach aj v potravinach su vysokohorske prirazky, takze ak si urobite vylet do popradu, tak nakupte tam (len nie v bille pri stanici- to su najdrahsie potraviny v poprade...)

betulinka1
26. júl 2020

@letter tak super, spekacky, zemiaky do alobalu, kuracie masko a viete si grilovat. My sme takto pri grile boli aj 3-4 rodiny a bola aj zabava. Lebo ked nie je vybavena kuchyna musela by si brat aj hrnce na varenie s tou platnickou. Takze ak je kde grilovat, staci zobrat bud tacky alebo alobal, sol, korenie, horcicu, kecup.

jaskolka
26. júl 2020

Kúpite aj hotové jedlá do mikrovlnky, na raňajky a večere klasika pečivo, paštéta, syr,zelenina a podobne. Zase jest týždeň guláš, či francúzske by som sa zbláznila, to ani nie je už dobre. A dovalit sa na izbu s horou zavaraninovych fliaš plných gulášu ci kapustnice., potom misky, v akých to treba ohrievat, hubka na umývanie, saponat .. Nič v zlom, ale to už je prehnane.Potom pozor, lebo dvojplatnička nie je dovolená všade, to ma dosť veľký odber a môže skratovat poistky, zažila som to osobne. Bud si nájsť penzión s kuchynkou alebo tie hotové jedlá, okolo 2,50 stojí jedna porcia, myslím, že toľko vás nezruiniuje. Obchody určite v okolí budú,tak radšej takto stravu riešte

mirkam3
26. júl 2020

@letter Este pozor aj na tu chladnicku - ak to bude chladnicka ako byvaju v apartmane - ok, tam ulozis aj tyzdnovy nakup. Ak to ale bude minihotelova chladnicka (pochopila som, ze nemate asi plne vybaveny apartman) tie byvaju uzke tak max na plechovky s colou, tam urcite hrniec nevpraces a zrejme ani nejake vacsie dozy/ pohare (naposledy som si to uvedomila ked sme tam nevpratali 2l flasu mineralky).. a aby som dala aj 1 tip - spravte si 1 vecer tapas, tie mozu byt chutne aj v nevarenej podobe.

radkaradix
26. júl 2020

@letter rezne vydrzia dva dni. Takze prve dni jedzte to a dalsie dni restika. A tiez si myslim, ze nemusite mat 2x denne varene, dokonca ani kazdy den. 😊 Kedze ste dospeli a nemate deti, ktore musia mat vyvazenu stravu.

barborkabar
29. júl 2020

rezne na prvé dni sú dobrý nápad a ptoom to sa prestravujete, pôjdete do reštiky, pôjdete si niečo do obchodu kúpiť, to je najmenej, ja by som si nejaké starosti s tým nerobila

kristina100
17. aug 2020

Ja varim každý 2 den 🙂
Dnes mame paradajkovu omačku z knedlikom domacim a plnene papriky z mletym mesom aj na dnes aj ma zajtro

Strana
z2