icon

Čo variť bez peňazí?

5. apr 2023

Ahojte čo by ste varili a robili raňajky a obed keď nie sú vôbec peniaze. Myslím tak 20 max 30€ na týždeň. 2 dospeli 2 deti

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
betulinka1
5. apr 2023

Treba požiadať mesto o potravinovú pomoc. Plus je kopec organizácii pre deti napr. Minipodka v Sali, co pomaha rodinám, kde su deti v núdzi. Akoze urcite by som nenechala deti hladné ale hladala pomoc

lucia147852
5. apr 2023

Toto je bohužiaľ podľa mňa pri dnešných cenách nereálne. Skús zistiť či u vás nefunguje potravinová charita. U nas v meste je. Potraviny sú tam fakt dobre, aj zelenina a ovocie. Nie je hanba hľadať pomoc keď treba

loliku
5. apr 2023

@tykat ano aj ja takych poznam 2krabicky denne a potom aj siska za 30 centov je draha , na vsetko ake drahe ake drahe ale 4ci 5e za cigy je v pohode....( nehovorim o autorke, ale tiez poznam takych)

mooonika1975
5. apr 2023

@elizabet173 a to im pomôže na koľko ? Na týždeň ? Keď tu čitam, aké sú platy, niekto napiše, že zarába 800€ a tu pišu, že nikto už toľko nezaraba, ako toľko môže niekto zarábať a blabla a hups, su ľudia, čo majú 30€ na týždeň, ako je to možné ??? Kde sú tie 2000€ platy ? Realita je niekde uplne inde. Nie tu v diskusii.
Ale myšlienka pekná, len nie dlhodobá.

trema
5. apr 2023

Na ranajky vločky (v lidl 500g za 79 centov, 2 balenia na tyzden by vam mohli stacit) k tomu nejake ovocie prave v akcii, mlieko/voda a oriesky alebo lacnejsie sezam/mak/kokos/lanove semienka, mozes aj jogurt nejaky lacnejsi, napr biely, polkilove/kilove balenie.. na veceru sosovica, fazula, cicer, pol kila je do 1,50-2,50, k tomu ryza, zemiaky, cestoviny, nejake korenia.. zelenina v akcii, mrazena zelenina a ides

vafinka
5. apr 2023

Autorka a čo máš doma v zásobe?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mooonika1975
5. apr 2023

@elizabet173 môže , nemusi, môže to byť aj realita, každomesačná. Vždy pride výdaj , ktorý bol nečakaný, a potom na stravu neostane. Nemusia byť hned závisli.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
slavomira236
5. apr 2023

@elizabet173 u nas robi len chlap ma mentalne ma 1200 eura a vyzijeme este aj odlozim nieco a zabudla som deti 6a 9..on pracuje 2ja maju pracu aj brigadu a nevyziju..bud platia velku hypoteku alebo neviem pausaly a podobne ..

tiezjedna
5. apr 2023

@slavomira236 môžu to byť dlhy z minulosti, splátky, alimenty... Alebo len jednoducho nižšia finančná gramotnosť a zle rozvrhnuté financie. Kým k tomu autorka nenapíše viac info, môžeme iba hádať.

andy03
5. apr 2023

Dobrý deň odkiaľ ste ?

zuzana76
5. apr 2023

https://dobruchut.aktuality.sk/clanok/38455/mex... dobra ryza aj ako hlavne jedlo, robila som dnes ako prilohu

zuzana76
5. apr 2023

alebo tato plnka do yaprak sarma, ja ju jedavam len tak bez listov s kopkou jogurtu, alebo kyslej smotany, vynikajuce
http://www.mojatureckakuchyna.com/2011/08/yapra...

zuzana76
5. apr 2023

na ranajky psenova kasa, pseno je velmi vyzivne https://fitshaker.sk/vyzivna-psenova-kasa-s-mak...

lili2207
5. apr 2023

@elizabet173 ozvala sa ti?🙂

domiklik
5. apr 2023

@pribinak ovsené vločky 0,99 eur, ale viem ze sa dajú kúpiť aj lacnejšie, vlašské orechy - pri poli si vyhliadneme orech, a čakáme kým padajú, čudovala by si sa ale je veľa takých stromov, o ktoré nikto nejavi záujem, trochu medu (áno toto je položka, ale ved nebudeme to preháňať), vaječné bielka, zmiešame zapečieme na plechu, a mame granolu jak lusk. Prihodeme, čo nájdeme, semienka, kúsky cokolady, pripadne ovocie...

pribinak
5. apr 2023

@domiklik to je všetko len nie granola, ale nevadí, hlavne je u to chuti

domiklik
5. apr 2023

@pribinak a co je teda granola??

zuziiiii
5. apr 2023

Odkiaľ ste autorka? A aké máš veľké deti ? Niečo by som poslala

drahomirrra
5. apr 2023

Autorka, napis odkial si. Poslem ti velku tasku zakladnych potravin. Ale zacni aspon odpovedat, posobis nedoveryhodne. Vela bab ti chce pomoct, napis aj ake stare su deti, poslem jogurty, ovocie pre ne, vitaminy.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
lili2207
5. apr 2023

@elizabet173 asi teraz nemá čas ved uvidíme😉

kacernakokse
5. apr 2023

Autorka, veľmi radi by sme ti tu mnohé pomohli, myslím si, že keby sa tu všetky dohodneme a nakúpime ti, mala by si veľmi slušnú zásobu základných potravín na nejaký čas. Ale úprimne, takto sa dlhodobo žiť nedá, nepíšeš nic o sebe a vašej finančnej situácii, musíte sa z toho nejak dostať, pretože žiť z 30€ na týždeň sa nedá, ja si to v podstate ani neviem predstaviť, podľa mňa musíte byť reálne o hlade celé dni. Možno keby viac popises vašu finančnú situáciu (kolko zarobíte, aké máte náklady, úvery určite nejaké máte) vedeli by sme ti poradiť čo urobiť aj z dlhodobého hľadiska aby ste mali na jedlo. Neviem ako to chodí, ale keby sa v škole dozvedia, že vaše deti nemajú čo jesť, mohlo by sa to riešiť cez sociálku a mohli by vám ich aj odobrať. Pretože za tie peniaze to ani nie je o tom, navariť lacnejšie jedlo už. To je už hazard so zdravím, takto fungovať pár mesiacov a ste všetci podvyživení. Nemá muž možnost vycestovať na pár mesiacov do zahraničia aby zarobil aspoň niečo a medzi tým vymyslieť ako ďalej? Naozaj to nie je sranda, musí byť nejaké riešenie ako sa z toho dostať

lenkakravcova
5. apr 2023

Raňajky:
- chlieb + karička /paradajka /rastlinné maslo /rastlinné maslo s cesnakom - ako nátierku rozmiešajte

Rožky nekupuj, tie vychádzajú drahšie.

Obed: polievka zo zeleninového bujónu + soľ + peper + rezanky
Druhý chod:
- hrachová kaša s chlebom / šošovicová prívarok / fazuľový prívarok

Večera:
- musli s mliekom (kúp balenie sladkého cokoladoveho s vločkami, aby vás to zasytilo) / chlieb s niečím ako na raňajky

To by si mala vyjsť:
- Chlieb 3ks za týždeň tj každé 2 dní 1 = 6€
- hrach 1kg 1,5€
- šošovica 1kg 3€
- fazuľa 1kg 3€
- rastlinné maslo 2€
- karička 3€
- musli 4€
- mlieko k musli a trochu do privarku 2€
- paradajky 2€
- zemiaky do privarkov 3€
- cestoviny 1,5€