icon

Čo varíte bez mäsa?

nistika
19. aug 2021

ahojte je tu taka uspesna tema co dnes varite, ale ja by som potrebovala viac tej bezmasitej inspiracie....ak mate tradicne ci netradicne ale odskusane vegetarianske, ci veganske recepty alebo sa len tak chcete pre inspiraciu pochvalit co ste varili sup sup do tejto temy!

Strana
z2
nistika
autor
19. aug 2021

@slnieckoelias diki tie vyzeraju super, vacsinou tie vegan veci tak chutne neposobia 🙂

buberova
19. aug 2021

@luccija nie ak si dáš menšiu porciu alebo to spáliš 🙂 a manžel sa snaží pribrať takže nám osobne to vyhovuje.. ale nemusí každému

luccija
19. aug 2021

@atr29 úplne jednoduché a musí to byť vyborne
@sasitimi17 akú dávaš zeleninu ugrilujes či hríby...cuketu...a to raznici čo dávaš cuketu, papriku...ja vôbec nemám fantáziu🙂ale zajtra chcem robiť kuracie raznici tak ja si spravím tvoje

poopsie
19. aug 2021

Mne veľmi chutilo sójové mäso ako segedin, plnená paprika

polodrahokam
19. aug 2021

..

sasitimi17
19. aug 2021

@luccija môžeš kľudne aj ugrilovat ja si to zlahcujem mrazenou zeleninou kupujem mix kde je mrkva kukurica brokolica fazula zelena a len udusim do mäkka
Ražniči robím aj ja najradšej masové s cuketou, cibuľou, paprikou červenou a žltou,zemiak, slanina v podstate tam môžeš napichnúť hocičo čo máš rada ale kto chce bezmäsité tak mäso len vynechá 🙂 a inak do toho kuskusu kľudne aj hríby môžeš dať

elviku11
19. aug 2021

A čo dávate k prívarkom namiesto mäsa? Okrem volskeho oka.... To dávam stále a už sa mi zunovalo

luccija
19. aug 2021

@elviku11 párok ugrilovany, alebo klobásku mama si dáva salámu pikantnú s volským okom🙂ja zbožňujem kelovy prívarok a hovädzie mäso na cibuľke.

abbey1
19. aug 2021

@luccija veď všetko, čo si napísala, je mäso.

lacibo
19. aug 2021

@kisskiss to je ako granadir len bez fliackov...ten my lubime

kacusik69
19. aug 2021

@kisskiss prosim ta recept na tu cuketu by si nenapisala? dakujem

1111kristina1111
19. aug 2021

Zopár z mojich obľúbených 😋 ➡️ chilli s pečenými batátmi a mrkvou na vrchu, omeleta z cícerovej múky plnená podusenými kúskami brokolice, húb a vegan syrom; cuketové “rezance” s bazalkovým pestom (+ občas dám na vrch “kuracie” kúsky od Garden Gourmet); hubové rizoto; veľké šampiňóny plnené zmesou najemno nakrajaných polených paradajok, tempehu a vegan syru (+ syr aj na vrchu); vegánska koložvárska kapusta (namiesto mletého mäsa dáme tempeh alebo minced tofu a ja dávam aj rastlinnú smotanu); ryžové rezance s bielou kapustou a chrumkavým tofu na vrchu; indický dhal z červenej šošovice. Zo sladkých jedál zbožňujem vegan palacinky a ryžový nákyp. Ak by niečo zaujalo a našli by sa nejaké otázky, stačí napísať 😊

pepek11
19. aug 2021

Ja som dnes robil špaldové cestoviny s grilovanou zelenou fazuľou a grilovaným tempehom posypané parmezánom, k tomu trochu soli a čierneho korenia

luccija
19. aug 2021

@abbey1 som sa pomýlila som zabudla, že to je bezmäsité tema

mima172
19. aug 2021

@nistika My sa stravujeme vegetariánsky, takže je toho veľa. Napr: segedin (so seitanom alebo robi "mäsom"), špenátový prívarok, cuketove placky, cviklové, zeleninové, cicerove atď fasirky, guláš (so sójovými kockami), často robím rôzne marinády na sóju, seitan, či robi mäso, rôzne nátierky, gazdovské, pripadne bryndzové halušky s tempehom atď.

kisskiss
19. aug 2021

@kacusik69 jasne 🙂 na hrubšom strúhadle nastruhas cukety (2-3 ks podľa veľkosti) osolis, nechas vypustit stavu, dovtedy nakrajas 5 strucikov cesnaku na jemné plátky, chilli papričku (môže byť aj sušená). Cuketu treba po 20-30 min. vyzmykat, pripadne preplachnut a vyzmykat. Na olivovom oleji osmazit cesnak a chilli (ale pozor s tou chilli paprickou to akosi lahsie zhorí a zhorkne), pridať cuketu, 4-5 minút osmažit. Dať dole z ohňa, do teplej zmesi zamiešať 2-3 lyžice parmezanu a pripadne 2 lyžice kyslej smotany (ja dávam vždy, tak mi to chuti). Jedávame to nalozene na opečený chlebík (pôvodne sa recept aj vola cuketova nátierka) ale skúšala som už spraviť aj to, že som z cukety miesto struhania spravila špagety a jedla to ako "cestoviny"

kisskiss
19. aug 2021

@lacibo vlastne hej, len do granadiru ide čierne korenie a nejde vňať (aspoň u nás)

kacusik69
19. aug 2021

@kisskiss super dakujem, ja cuketu nejem a bola som v tom ze ani priatel ju neoblubuje tak vzdy som od nasich zo zahradky odmietala, az nedavno som zistila ze ju ma rad… a okrem vysmazenej, grilovanej a v plackach som nemala absolutne tusenie ako pripravit… takze dakujem za inspiraciu urcite vyskusam

kisskiss
19. aug 2021

@kacusik69 podľa mňa to je veľmi dobré, zatiaľ to chutilo každému, aj takým, čo nemajú moc radi cuketu :D a je to super aj teplé aj studené.

canis_lupus
19. aug 2021

Včera cestoviny s obyč omáčkou z domácich paradajok a bazalky, zajtra tekvicový prívarok so zemiakmi a vajcom, dnes vegánske nugetky - mixnúť cícer, ovsené vločky, cibuľu, cesnak, červenú papriku, lahodkové droždie, horčicu a soľ, vytvarovať nugetky, namočiť do rastlinného mlieka a potom vyváľať v rozdrvených cornflakes a upiecť v rúre 😋

adriena9
19. aug 2021

Zemiaky plnené bryndzou, plnena cuketa, tekvicová polievka, sójové rizoto, šošovicový prívarok,placky, palacinky, špagety...

domkad
19. aug 2021

Ja som dnes robila klasiku lebo dávno sme nemali

lacibo
19. aug 2021

@kisskiss mas pravdu, my robime este "dincky" to su na cibulke mladej dusene nove zemiaky, vela papriky, korenie a nakoniec cetstva vnat...mnam a k tomu uhorkovy salat

vikus17489
20. aug 2021

My mame oblubene hlavne v piatok, ze si nakrajame zemle a vydlabeme vnutro. Teraz do misy nakrajame nejaku zeleninu, kazdemu podla chuti, my si davame papriku, aj zelenu, cervenu aj zltu, nech je to farebne. Dalej kukurica, tvrdy syr na drobno nakrajany. Samozrejme sol nejake koreniny podla chuti, no a trosku nezdraveho majoneza a tatarka, ale nie vela len tak aby to bolo a este crievko taveneho syru. Takto zamiesane to dame do tych zemliciek a dame to zapiect na nejakych 180 stupnov, 20 minutiek, to uz budete vidiet ci to je alebo nie 🙂

a_adamcova
20. aug 2021

Ak máš instagram kukni profil "zivotpovegansky" - inšpirácie, už aj s receptami 🙂

Strana
z2