icon

Čo varíte na Vianoce?

janulka453
24. nov 2025

Ahojte premýšľam čo navariť na Vianoce. Chcem sa vyhnúť vyprážaným veciam a zemiakovému šalátu, ale kapustnicu tu si nenechám ujsť. Čo varievate vy?

enmery
24. nov 2025
@osky

My sme teda nase menu upgrejdovali na zdravsie verzie,

Ale teda vyprazany kapor musi byt.
Salat nerobievam,len zemiaky.
A este zemiakovy trhanec-to som si zadelila z muzovych zvxkov,k rybe sa to hodi.
Ale dietne to nie je ....

Ved urob pstruha podla mlynark,/alebo aj file/
Lososa na bylinkovom masle
Ja cez rok pekavam pstruhov v rure,na grile...
A uz som varila rybu aj na pare,zemiaky ci zeleninu v pare robim bezne..

@osky "Zdravšie verzie" a hneď za tým vyprážaný kapor s miliónom kostí...dobra irónia.

vikss1
24. nov 2025

my mavame klasiku, kapustnicu, vyprazany kapor a zemiakovy salat. a samozrejme kopec kolacov 😂

osky
24. nov 2025
@enmery

@osky "Zdravšie verzie" a hneď za tým vyprážaný kapor s miliónom kostí...dobra irónia.

@enmery ach,uz som sa bala,ze nezabrdnes....
to nie je ironia.
Vsak prave preto,ze uz ten kapor je taky,tak ostatne sa odlahci.
Za normalnych okolnosti uz skoro nic nevarim klasicky...

Ale uznaj.hadam nebudem prave na vianoce drzat dietu.nikto z naa netrpi nejakymi traviacimi chorobami.
Mame tradicne menu a nemienim ho menit.
Trochu sme ho upravili,aby aj z muzovych tradicii nieco bolo.
Ale pointa ostava.
Takze klud.
Ini sa dzgaju reznami a salatom.
to u nas nenajdes

osky
24. nov 2025
@enmery

@enmery inak,co s tym maju kosti?
Ved kapra si treba vychutnat.
Nas to bavi...v pokoji jest,rozpravat sa...cosi popit...vsak su vianoce
Nenahadzeme to do seba za 10 minut

olimuc
24. nov 2025

Zemiakovy salat… ale bez majonezy „stavnaty“ je len z uhoriek, v podstate dietna verzia a rybu niekedy vyprazanu, ale skor podla rozhodnutia na poslednu chvilu, pre inych tofu. Hribovu polievku. Mama robi bobaky .. neznasam mak tak len dobnem kvoli tradicii. Oblatky, med, cesnak … kolace iba linecke a nejake suche … kapustnica iba trochu. Kazdy rok je toho menej … stretneme sa cela rodina, ale nejaky vegan, iny vegetarian a dalsi ma potravinove alergie … takze k tomu sa to nejak prisposobuje

zuzika87
24. nov 2025

My robíme mačanku,kapustnica nesmie chýbať,fazulovu polievku ta u nás na východe nesmie chýbať,rybu nevyprazam pečiem v rúre,ale šalát máme 2 x do roka tak ten musí byť a my máme ešte tatarcane pirohy

zuzika87
24. nov 2025

A samozrejme bobaľky

anonym_f97d87
24. nov 2025

@janulka453 vyprazanym jedlam sa mozes vyhnut ak spravis lososa a file na prirodno, do salatu daj jogurt miesto majonezy, a rezne z kare tiez mozes spravit na prirodno-ochutit, opiect na troske olivoveho oleja, podliat, prikryt a dat ro rury. ale my mavame aj klasiku, vyprazany kapor len raz rocne prave na Vianoce, tak to nie je take hrozne. podstatne je neprejedat sa a nehadzat do seba piate cez deviate.

stellarstar
24. nov 2025

24.12 - klobásky, pečené zemiaky a kapusta
25.12 - čínske kuracie špízy
26.12 - ryba a studený zemiakový šalát
31.12 - bravčové rezne a zemiakový šalát a večer obložené chlebíčky

janka_266
24. nov 2025

Opekance s tvarohom na slano, sosovicova polievka, kapor na masle, alebo kapor v polievke. Losos pre dieťa 😀

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
ivinkapink
24. nov 2025

Mliecna sosovicova polievka (ja dostanem pre seba od mami mliecnu kapustnicu-ostatni nechcu ale ja si vianoce bez nej neviem predstavit)
Peceny losos a zemiaky (pre deti) a pre nas majonezovy salat, robim ho max dva krat do roka..

linibini
24. nov 2025

Pre deti kyslú šošovicovu, pečeného lososa a pyré. My dospelí máme slivkovú s hubami, filé vyprážané a šalát. Tiež ho robievam 2x do roka.

nelka93
25. nov 2025

Presne to co nechceš, kedze to varíme len na vianoce. Kapustnicu nevaríme, robíme si sosovicu

babababka
25. nov 2025
@anonym_991814

Niektori chaluju rozok s treskou😆, viackrat som uz pocula..

@anonym_991814 Veru aj to som mala,keď som mala službu.

vroni
25. nov 2025

Šošovicovu nemliecnu polievku (kapustnicu chlap bytostne nenávidí, na Vianoce môže byť doma on alebo kapustnica), lososa, ryžu a zemiakový šalát s varenou majonézou (bez oleja)

veronika150999
25. nov 2025

@janulka453 japustnica s udenym a klobaskou, pecena ryba/ rezen a salat, bobalky s makom a macanka. Raz za rok moze aj nezdrave byt

zuzana76
25. nov 2025

rezne, vyprazanu tresku, majonezovy salat, zemiakovo - cibulovy salat (smyklavy), sosovicovu polievku alebo vyvar, peceneho lososa so zemiakovou kasou

radmila87
25. nov 2025

U nás sa varí kyslá hríbová polievka v našom regióne, ryba vysmážaná, alebo pečený losos na masle....zemiakový šalát neľúbime, tak robím vždy pyré, pre malého kyslá šošovicová polievka, pečený losos na masle a pyré.

martinadomianova
25. nov 2025

@janulka453 ako kedy. Minulý rok to bola rajčinová polievka a bryndzové halušky. A priateľ mal rybu/rezne a šalát. Čo bude tento rok ešte neviem.

jesenzima
25. nov 2025

@janulka453 pre mňa a muža robím kapustnicu, šalát, a rybu, klasika a deťom urobím to, čo budú chcieť. Minulý rok mali rajčinovu polievku a rezeň s hranolkami ...

margotka17
25. nov 2025

@janulka453 klasický majonézoy salat, filé, kuracie rezne, bobaľky s makom, kapustnicu. Neriešim, že šalát má majonézu, veď to len na vianoce zjem taký šalát, aj to ho nezjem 5 kíl, takže mi to vôbec nevadí. No už teraz sa teším na vianočné maškrtenie a ten vianočný čas pri rozprávkach a rodinnej pohodičke 😉

margotka17
25. nov 2025
@zuzana76

rezne, vyprazanu tresku, majonezovy salat, zemiakovo - cibulovy salat (smyklavy), sosovicovu polievku alebo vyvar, peceneho lososa so zemiakovou kasou

@zuzana76 to o akom smyklavom šaláte tu píšeš? Čo to je? Nikdy som o takom šaláte nepočula 🤔.

anonym_756566
25. nov 2025

Polievku z "juchy" s fliackami, sušenými hribami, klobásou, hrachovu kašu, mačanku nasladko, pirohy, kaspustnicu, kapor na masle, bez šalátu, bobalky s makom 🫣.

klotildabazarik
25. nov 2025
lindous
25. nov 2025
@margotka17

@zuzana76 to o akom smyklavom šaláte tu píšeš? Čo to je? Nikdy som o takom šaláte nepočula 🤔.

@margotka17 dovolím si odpovedať aj ja, my tak voláme zemiakový s cibuľou v náleve s octom... niekde ho volajú viedenský, niekde slovenský alebo mokrý 🙂

zuzana76
25. nov 2025
@lindous

@margotka17 dovolím si odpovedať aj ja, my tak voláme zemiakový s cibuľou v náleve s octom... niekde ho volajú viedenský, niekde slovenský alebo mokrý 🙂

@lindous presne tak, povodne je to tusim viedensky

zuzana76
25. nov 2025
@margotka17

zuzana76
25. nov 2025

Dala sim smyklavy, leno som si vsimla, ze pod tymto pojmom ho tu dost spominaju, my sme ho volali zemiakovo- cibulovy, alebo vianocny salat, kedze jo robime len na vianoce

margotka17
25. nov 2025
@lindous

@lindous hmmm, zaujímavé, vidím, že tam len pár ingrediencií, snáď niekedy vyskúšam aj taký teda šmykľavy šalát 🫣. Vďaka.