Dá sa robiť jabĺčková výživa bez cukru?

lussy666
8. jan 2011

nasla som vselijake, kam ide aj kilo cukru na 3 kg ovocia, to sa mi zda vela...pokazi sa to, ak spravim vyzivu bez cukru?
neviem, ci tam je ten cukor ako konzervant, ci kvoli chuti...hm? dakujem🙂

seagull2404
8. jan 2011

jasne ze da 🙂 niektore jablcka su take sladke, ze ich netreba prisladzat a okrem toho, to len my dospeli mame pocit, ze to treba prisladzat, dieta nevie, co je cukor a treba ho v tomto udrzat co najdlhsie, ja som strelizovala vyzivu bez cukru a je v pohode 🙂

brisilda
8. jan 2011

mne robila vyzivu svokra a nepouzila ani gram cukru jablcka boli same o sebe sladke + pridala kys. citronovu 😉

kaja73
8. jan 2011

Určite da,ved aj v obchode dostat vyživu zo 100 percentneho jablčka bez pridaneho cukru a inych zahustovadiel.

rohacka
8. jan 2011

Pozri si tento recept, je to zaujimave, autorka tvrdi, ze male mnozstvo soli vytiahne sladkost z jablk
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=12617

titkovamiriam
8. jan 2011

ja robievam vsetku bez cukru/jablkovu,marhulovu,cernicovu s jablkami/ 🙂

miskapu
8. jan 2011

Nám takú bez cukru urobila moja mama. Pre chuť dala broskyne a do druhej várky hrušky-tá malej obzvlášť chutila.

kika58
8. jan 2011

ja som zrovna taku varila vcera, mali sme domace jablcka, tak som za hrniec vyzivky uvarila 😅

adriana7
8. jan 2011

lussy, a prečo tie jabĺčka nedávaš surové (strúhané čerstvé pyré)? do neho nemusíš dať žiaden cukor a nemusíš nič zavárať. čerstvá jablčná dužina - zdravá zásaditá hmota plná vitálnych enzýmov vitamínov a minerálov sa touto "úpravou" stane dosť ťažko stráviteľnou kyslou hmotou bez enzýmov aj vitamínov 😒
...ja viem, že je to pohodlnejšie, občas otvoriť polotovar, ale pre deti si tú námahu vždy dám 😉

pralinka25
8. jan 2011

jasne ze da. tiez tak mame porobene jablcka a hrusky
my nemame moznost dlhodobo skladovat jablcka a hrusky lebo nemame na to vhodne skladovacie priestory. po nejakom case zhniju a na balkone zas zmrznu. a tie umele jablcka co predavaju v obchodakoch mu davat nechcem tak sme porobili vyzivky z domacich co sme o niekoho kupili. vsetko bez cukru a su v pohode

zuzlina1
8. jan 2011

my robievame mrkvovu, povodne s cukrom, kvoli detom bez cukru a kedze nic nepouzivame ako stabilizator, neviem co pouzivaju ine mamicky, zo 60 kusov sa tak do 10 pokazi.

danielaj
25. jan 2011

ja roky robievam výživy, pre malú som teraz robila bez cukru. Robila som tri druhy. jablčkovú, jablká s hruškami a potom taký mix (oranžová tekvica, jablká, hrušky, slivky, broskyne). Do prvých dvoch som cukor nedávala a do tej poslednej trošičku, predsa len tá tekvica je taká nevýrazná. Ale malej chutia všetky rovnako, tie z obchodu mi vôbec nechce. Ak jej aj do tých mojich zamiešam napríklad kupovanú jahodovú alebo čučoriedkovú, hneď to spozná. Tak ich už ani nekupujem.podľa mňa ten cukor tam vôbec nie je potrebný, akože by konzervoval, pretože mne sa nikdy nijaká nepokazila.

andy.v
20. feb 2012

ahojte, môžete sem uviesť aj nejaký presný recept na výživy? kľudne aj na všetky druhy, ale prosím s presnými gramážami. ďakujem

31majka12
24. feb 2012

ahoj my robime 3kg jablk,3kg mrkvy,a bez cukru,len uvarit,a rozmixovat a naliat do flasticiek...
A namiesto jablk mozes pouzit aj ine ovocie,napr hrusky,marhule,broskyne

lusana
25. feb 2012

ja som synovi robila keď bol menší bez cukru, ak bola predsnídavka kyslá podusila som mrkvu rozmixovala a tým predsnídavku prisladila
prisladit sa dá aj rozmixovaným banánom

liliana363
25. feb 2012

ja som jablka pokrajala, pomlela, dala do hrnca a povarila som to 10 min. potom som to dala do flias a este som ich zavarila dalsich 10 minut. Ak dieta nieje zvyknute na cukor tak ich v pohode zje.

mondulka
18. okt 2012

31majka12 chcem sa spýtať ako dlho ti vydrží tá výživka?My máme teraz veľa jablčok ale maličká bude mať 5 mesiacou v decembri,keď ju urobím teraz vydrží mi?

zuzanocka1984
22. okt 2012

ja som robila z 13 kg jablk a použila som pol kila cukru a je suprová ale ked su jablčka sladké ani netreba. a nemeliem ale nakrajam na velke kocky s trochou vody povarím a rozmixujem ponorným mixérom.je s tým menej roboty ako to mliet alebo struhat.

brumka
22. okt 2012

ja robim jablckovu vyzivu bez cukru, a za zimu sa pekne vyzivky sporebovali.

tanusenka
8. jún 2015

baby a co tak ceresnova vyziva? robili ste niektora??

kikakik18
7. aug 2015

Rozhodla som sa, že si urobím detské výživy do zásoby. Rodím v januári a ak nebudem kojiť (dúfam, že nás toto nepostihne), tak dieťa začnem prikrmovať v čase, keď ešte nebude tohoročné ovocie. Už som si spravila jablkovú výživu a zajtra sa chystám na broskyňovú. Len by som sa chcela spýtať na vaše skúsenosti, či Vám výživa vydržala takú dlhú dobu aj keď ste nepridali cukor. Nechcem svoje dieťa učiť na závislosti od cukru už od narodenia. Ak to nebude chcieť, pridám na dosladenie čerstvý banán, určite nie cukor. Ďakujem za odpoveď 🙂

martinka13
7. aug 2015

Ja uvarím a rozmixujem jablká. Zasterelizujem. Tod vše.

hefta
25. júl 2016

dakujem za rady.. akurát robím výživu pre malú z jabl.. ale som zvedava,to su tie letne padavé jablčka.. tak vyskusam a uvidim

katkatt
14. nov 2016

maminky co robievate vyzivu, potrebovala by som poradit, ake su zhruba "prepocty". Kolko kg jablk potrebujem na cca. 2 litre vyzivy?

ckatka
7. okt 2017

Baby ja mam pre vás par tipov...
1. Ako "plnidlo" do vyzivky je skvelá tekvica, mrkva, cuketa, patizon...proste zelenina, ktorej je na jeseň všade na mraky a je lacná. Polovička množstva spokojne môže byť tekvica.
2. Množstvami a kilami sa absolútne netrápte...vždy bude iná a vždy bude super.
3. Do druhej polovice môžte dat hocijaké ovocie...hrušky jablká slivky čerešne banány.. v hocakom pomere.
4. Tekvicu (tu tvrdu ) a mrkvu pred varením hoďte do mixéra. Budete sa s tým serkat oveľa kratšie a zostane viac vitamínov.
5. Do hrnca hoďte najprv na drobno nasekané mrkvy a tekvice, podlejeme trochu vodou, po 10 minútach dohodte ovocie a nechajte variť. Keď je skoro mäkké, rozmixujte priamo v hrnci ponornym mixérom.
6. Ochutnajte a ak sa vám zdá, že to pýta kyselinu citrónovú alebo trochu osladit...zvážte a pridajte co chcete.
7. Keď si z hrnca prelejete do litrového džbánu so zobacikom , z neho sa vám krásne pohodlne bude liať do malých pohárikov.
Mne robenie výživy trvá chvíľu a je vždy ina a vždy parádna. Skúšala som podľa hm jedného receptu ešte počas mixovania pridať vanilkový puding v prášku...a tiež bola dobrá.

katkatt
7. okt 2017

@ckatka ja som jablka vlani kupovala a potrebovala som vediet, kolko kg zhruba potrebujem na ten objem poharikov, co som mala doma. Preto ma to zaujimalo.

ckatka
11. okt 2017

@katkatt jasne chápem...ja som.tiež kupovala jablk viacej, poháriky sa vždy zozenu...a keď nie tak sa pojedialo surové 😁😁