icon

Éčka okolo nás

ani3012
24. jún 2012

viete čo kde všade máme všetko pridané? Ktoré éčka sú v pohode a ktoré už nie?
ja som sa začala zaujímať len nedávno,začalo to jogurtom, som zareagovala na komentár jednej mamičky,že len jeden jogurt neobsahuje modifikovaný škrob a tak som sa chcela presvedčiť...zaujalo ma to a pátrala som po ďalšom zložení ..... mm povedal,že mi z toho už začne šibať....dokonca som si stiahla aj do mobilu aplikáciu,kde je zoznam éčiek a ich stupeň škodlivosti...áno presne tak...ako debil som strávila v obchode 2 hodiny, čo som pozerala - študovala 😅 ...časom sa to spraví 😎 😉 ALE!
Viete čo je pridané napr.v ochutenej pramenitej vode ? Benzoan (benzoat) sodný...našla som len jednu minerálnu vodu,ktorá to neobsahuje-priznám sa ale,že neprehľadávala som v regáloch ale len tak čo mi prišlo na stôl pod ruky....je to E211 a napr. môže spôsobovať ADHD-proti ktorej tak bojujem ...
alebo kúpila som párky...detské a spišské ...tie detské boli škodlivejšie ako tie spišské!!!No kto by to povedal...
doma sa môj muž o tom odmieta baviť a ja rada by som si vymenila vaše postrehy

nechcem,aby sa tu začala rozoberať téma zdravé stravovanie,prípadne BIO ,prosím Vás, neútočte na seba, hovorte len o tých éčkach !
Ďakujem

tak píšte: Kde všade vás prekvapili?

Éčka okolo násÉčka okolo nás
mimi21mimi
13. okt 2012

Dobra tema... ja si tiez davam velky pozor na zlozenie potravin. nastartovali ma traviace problemy dcerky. veci typu parky, sunka, salam neriesim vobec nakolko to vobec nejeme, iba mm.

ikke
17. okt 2012

to musela byt "smakulada" 😝 😀
http://ekonomika.sme.sk/c/6571544/prifarbene-br...

mimi
17. okt 2012

@ladytt tuto sunku sme kupili, je vynikajuca, chutila nam 🙂

syla
17. okt 2012

aký syr dávate detičkám? ak nejaký dávate? viete doporučiť vhodný? ďakujem

tortelinka
17. okt 2012

necitala som celu diskusiu, ale pisete tu o sunke, ja kupujem iba velmi zriedka a mam oblubenu znacku Dulano (maju v Lidl) ta obsahuje 96 % masa

sarkar
17. okt 2012

K šunkám - manžel už podruhé vyráběl domácí šunku...Je to tak jednoduchý, že vám všem, který máte jednou za čas ani ne 30 minut času nazbyt (+ 50 minut vaření), doporučuju. Jen se nakrájí maso a smíchá se se solí, druhý den se promíchá, třetí strčí do šunkovaru a vaří se asi 50 minut, podle váhy. Toť vše. Máte v tom tak 99,9% masa, vyjde to levněji a pokud jste zvyklé trávit nějaký čas v kuchyni, tak to taková ztráta času taky není. Jen pozor, je to strašně velký rozdíl oproti té šunce, na kterou jsme zvyklí (a že já jím šunku tak 1x za měsíc a kupuju si s 98% masa), že mě třeba vepřová moc nechutnala (je ok do jídla). Kuřecí byla lepší.

ladytt
17. okt 2012

@syla My máme najobľúbenejšiu Lučinu, ale tú čistú bez všelijakých prídavkov, je dobrá na chlebík pre detičky 🙂 Super je aj cootage cheesse alebo mozzarela. Z tvrdých kupujem hlavne Eidam- Liptov.

ladytt
17. okt 2012

@tortelinka A tá dunalo neobsahuje aj Ecka? Môžeš prosím napísať aj zloženie? Díky

tortelinka
17. okt 2012

@ladytt nemam ju teraz doma, ked kupim napisem ti

ladytt
17. okt 2012

@tortelinka Budem vďačná, ďakujem 🙂

7511
29. okt 2012
7511
29. okt 2012

prichute- vanilkova ( mame odskusanu, chuti 🙂 )
bananova a malinova este iba cakaju na ochutnavku. Robia este aj kakaovu, ale tomu sa snazim zatial vyhybat. V Kauflande mavaju zatial iba tu coko a vanilkovu prichut, v jednote aj tie dalsie, minuly tyzden v akcii, tak som hned zobrala viac.

tot moj ostatny "ulovok" do lespieho jedalnicka 🙂

adra22
29. okt 2012

@7511 MAtylda u nás číslo 1 🙂 ale dostala som v Kauflande iba čokoládovú a vanilkovú.

7511
2. nov 2012

@adra22 Kaufland ma iba vanilku a coko.....bananovu a malinovu som objavila v Terne 😉 a chutili obidve...tak mame trochu zmenu 😀

kathrin17
2. nov 2012

@7511
@adra22 ja teda deticky nemam, ale Matylda je skutocne velmi chutna...mozem len a len odporucit 😀 budem kupovat svojim neterkam, lebo je to zdrave a navyse aj chutne 🙂

dana3262
2. nov 2012

@sarkar a jak dlouho to pak vydrzi? To maso se dává do sunkovaru syrové, ze jo?

sarkar
3. nov 2012

@dana3262 No jako řekla bych že tak 4 dny je to ok...Možná i dýl, ale to bych pak spíš přidala do nějakýho jídla než to jedla k pečivu ☹ Jo, dává se to syrový, jeden den to nakrájíš a dáš do mísy, přidáš snad trochu vody a soli, druhý den se to akorát trochu promíchá, třetí nacpe do šunkovaru a vaří se to na určitou teplotu asi 50 minut a to je vše 🙂

marecek4
3. nov 2012

velice poučný je seriál na netu je peklo na talíři a teď jsem se dívala na test mražených filetů a vepřových konzerv-pozoruhodné co ještě vydávají za jídlo,o křehčeném masu ani nemluvím

ani3012
autor
3. nov 2012

@marecek4 peklo na talíři? pozerala si aj koniec o tých konzervách? keď otvorili konzervu pre psov a mačky? normálne že kúsky mäsa 😀

marecek4
3. nov 2012

@ani3012 jo,koukala,vím že někdo to normálně jí,třeba důchodci-a mají to ještě s různýma vitamínama,mě to teda smrdí a do pusy bych to nedala,ale když to tak člověk vidí vedle sebe jaký je to rozdíl co?

sarkar
3. nov 2012

@marecek4
@ani3012
Holky a viděly jste v Pekle na talíři ten díl s dětskou paštikou? To bylo taky docela poučný, doporučuju 🙂 On je vůbec každý díl bomba...

ani3012
autor
4. nov 2012

@sarkar neviem,nepamätám si...

ale chcela by som sa spýtať: našiel už niekto jahodový kompót bez toho,že by bol prifarbovaný karmínom (košenila)?

adra22
5. nov 2012

@ani3012 ja hladám ale zatiaľ sa mi to nepodarilo ☹

simca06022011
5. nov 2012

@7511
@marecek4 ... a ine 🙂 Matyldu maju v Bille vacsinou vo vsetkych prichutiach 🙂)

7511
5. nov 2012

@simca06022011 vdaka za tip....len v nasej bille ju teda este nemali, aspon teda odkedy ju ja kupujem ..... 😒

miskakyska
16. nov 2012

@7511 teraz je Matylda v tescu v akcii 😉

adra22
16. nov 2012

@miskakyska ano dnes som prehladala celé tesco a po Matylde ani stopy ☹

ladytt
16. nov 2012

@adra22 Skús Hypernovu aj tam je v akcii, ak máš niekde nablízku, tam ju aj mali. Ja som tiež iba tam našla v Tescu nebola aj keď v letáku ju mali.

dana3262
17. nov 2012

Ahoj! Syn ma strasne rád ciniminies (občas jako mlsku) ale dávno je nekupuju kvuli slozeni. Ted jsem objevila v kauflandu Cereals vita. Jsou to skoro stejný lupínky se skorici, ale bez barviv, narozdíl od ciniminies.

miskakyska
17. nov 2012

@adra22 asi nestíhajú dokladať,ked je taká vynikajúca 😉