Éčka okolo nás
viete čo kde všade máme všetko pridané? Ktoré éčka sú v pohode a ktoré už nie?
ja som sa začala zaujímať len nedávno,začalo to jogurtom, som zareagovala na komentár jednej mamičky,že len jeden jogurt neobsahuje modifikovaný škrob a tak som sa chcela presvedčiť...zaujalo ma to a pátrala som po ďalšom zložení ..... mm povedal,že mi z toho už začne šibať....dokonca som si stiahla aj do mobilu aplikáciu,kde je zoznam éčiek a ich stupeň škodlivosti...áno presne tak...ako debil som strávila v obchode 2 hodiny, čo som pozerala - študovala 😅 ...časom sa to spraví 😎 😉 ALE!
Viete čo je pridané napr.v ochutenej pramenitej vode ? Benzoan (benzoat) sodný...našla som len jednu minerálnu vodu,ktorá to neobsahuje-priznám sa ale,že neprehľadávala som v regáloch ale len tak čo mi prišlo na stôl pod ruky....je to E211 a napr. môže spôsobovať ADHD-proti ktorej tak bojujem ...
alebo kúpila som párky...detské a spišské ...tie detské boli škodlivejšie ako tie spišské!!!No kto by to povedal...
doma sa môj muž o tom odmieta baviť a ja rada by som si vymenila vaše postrehy
nechcem,aby sa tu začala rozoberať téma zdravé stravovanie,prípadne BIO ,prosím Vás, neútočte na seba, hovorte len o tých éčkach !
Ďakujem
tak píšte: Kde všade vás prekvapili?

to musela byt "smakulada" 😝 😀
http://ekonomika.sme.sk/c/6571544/prifarbene-br...
aký syr dávate detičkám? ak nejaký dávate? viete doporučiť vhodný? ďakujem
necitala som celu diskusiu, ale pisete tu o sunke, ja kupujem iba velmi zriedka a mam oblubenu znacku Dulano (maju v Lidl) ta obsahuje 96 % masa
K šunkám - manžel už podruhé vyráběl domácí šunku...Je to tak jednoduchý, že vám všem, který máte jednou za čas ani ne 30 minut času nazbyt (+ 50 minut vaření), doporučuju. Jen se nakrájí maso a smíchá se se solí, druhý den se promíchá, třetí strčí do šunkovaru a vaří se asi 50 minut, podle váhy. Toť vše. Máte v tom tak 99,9% masa, vyjde to levněji a pokud jste zvyklé trávit nějaký čas v kuchyni, tak to taková ztráta času taky není. Jen pozor, je to strašně velký rozdíl oproti té šunce, na kterou jsme zvyklí (a že já jím šunku tak 1x za měsíc a kupuju si s 98% masa), že mě třeba vepřová moc nechutnala (je ok do jídla). Kuřecí byla lepší.
@tortelinka A tá dunalo neobsahuje aj Ecka? Môžeš prosím napísať aj zloženie? Díky
@ladytt nemam ju teraz doma, ked kupim napisem ti
@tortelinka Budem vďačná, ďakujem 🙂
prichute- vanilkova ( mame odskusanu, chuti 🙂 )
bananova a malinova este iba cakaju na ochutnavku. Robia este aj kakaovu, ale tomu sa snazim zatial vyhybat. V Kauflande mavaju zatial iba tu coko a vanilkovu prichut, v jednote aj tie dalsie, minuly tyzden v akcii, tak som hned zobrala viac.
tot moj ostatny "ulovok" do lespieho jedalnicka 🙂
@dana3262 No jako řekla bych že tak 4 dny je to ok...Možná i dýl, ale to bych pak spíš přidala do nějakýho jídla než to jedla k pečivu ☹ Jo, dává se to syrový, jeden den to nakrájíš a dáš do mísy, přidáš snad trochu vody a soli, druhý den se to akorát trochu promíchá, třetí nacpe do šunkovaru a vaří se to na určitou teplotu asi 50 minut a to je vše 🙂
velice poučný je seriál na netu je peklo na talíři a teď jsem se dívala na test mražených filetů a vepřových konzerv-pozoruhodné co ještě vydávají za jídlo,o křehčeném masu ani nemluvím
@simca06022011 vdaka za tip....len v nasej bille ju teda este nemali, aspon teda odkedy ju ja kupujem ..... 😒
@7511 teraz je Matylda v tescu v akcii 😉
@miskakyska ano dnes som prehladala celé tesco a po Matylde ani stopy ☹
Ahoj! Syn ma strasne rád ciniminies (občas jako mlsku) ale dávno je nekupuju kvuli slozeni. Ted jsem objevila v kauflandu Cereals vita. Jsou to skoro stejný lupínky se skorici, ale bez barviv, narozdíl od ciniminies.
@adra22 asi nestíhajú dokladať,ked je taká vynikajúca 😉

Dobra tema... ja si tiez davam velky pozor na zlozenie potravin. nastartovali ma traviace problemy dcerky. veci typu parky, sunka, salam neriesim vobec nakolko to vobec nejeme, iba mm.