icon

Je bezpečné jesť 3 dni starú ryžu?

avatar
sandra49
12. máj 2024

Ahojte. Môže sa jesť 3 dní uvarená ryza? Robila som ju v piatok večer. Dakujem 😅

Strana
z2
avatar
belasy_motylik
12. máj 2024

Ak bola celý čas v chladničke tak jej nie je nič.

avatar
sandra49
autor
12. máj 2024

@belasy_motylik hej bola. Dakujem

avatar
januska12323
12. máj 2024

Prečo by sa nemohla? Pozri, ochutnaj a budeš vedieť.

avatar
prasiatko30
12. máj 2024

Podla najnovsieho co mi vyskakuje po kadejakych profiloch je, ze ryza a pasta starsie ako 24h by sa nemali jest - po 24h sa zacina rozmnozovat nejaka bakteria, ktora moze byt dost skodliva.

avatar
mia_von_prag
12. máj 2024

Nejedla by som, sprav si novu

avatar
pribinak
12. máj 2024

3 dni stará ryža ….to už chutne nebude

Uvar si novú, veď tomu venuješ 5 min a potom sa to už vari samé

avatar
x_mery_x
12. máj 2024

My jeme aj tyzden staru :D kedze ja vzdy vsetko varim na tyzden. 🙂

avatar
zuzinka888
12. máj 2024

Uplne v pohode.

avatar
dannieja
12. máj 2024

Úplne v pohode. Ak bola celý čas v chladničke nemôžu sa tam množiť žiadne baktérie. Veď tam nebola dva týždne takto.

avatar
veltraud
12. máj 2024

Ryza je velmi nachylna na mnozenie bakterii. Ja ryzu neodkladam vobec, max par hodin od uvarenia. 3 dni je podla mna dost. Ok, mam histaminku, tak to riesim trocha viac, ale 3 dni mi pridu vela aj na "zdraveho" cloveka

avatar
zorkahorka
12. máj 2024

Uz sme jedli aj starsiu. Ak nesmrdi alebo nechuti inak, v pohode ju zjedz

avatar
zuzana76
12. máj 2024

ja nejem uz ani na druhy den ryzu, presne, rozmnozuju sa tam bakterie, uvarim tolko, kolko sa akurat skonzumuje

avatar
zuzana76
12. máj 2024

@veltraud presne, my celiatik, zle travenie, tak ja neriskujem s jedenim starsich potravin

avatar
chrumka333
12. máj 2024

@x_mery_x týždeň je masaker, ja varím na 2 dni

avatar
diewcatqoo
12. máj 2024

To fakt niektore jete tyzdnove jedlo?

avatar
sandra49
autor
12. máj 2024

@prasiatko30 hej hej je to pravda, toto som už dávnejšie čítala. Ani ohrievat ju nieje spravne. Mnohí to tak robíme ale pre telo to není dobre. Nič, uvarila som novu.

avatar
sandra49
autor
12. máj 2024

@x_mery_x tak po týždni by som nedala do úst žiadne jedlo. To je extrém a koledujete si o zdravotné problémy 😏 ešte 2 dní okej. Guláš, kapusta, vývar väčšinou sa je 3 dní.

avatar
pribinak
12. máj 2024

@x_mery_x ufff týždeň staré jedlo 😳😳😳😳 neverim že to ešte niekomu chuti ….vsak hocikedy uvarim rýchle ľahké jedlo a nie že týždeň staré 😳😳😳😳😳

avatar
ruzovakrava
12. máj 2024

@x_mery_x asi som strašne fajnová ale nejem ani trojdňové jedlo, nech bolo skladované kdekoľvek. Ryžu max na druhý deň z chladničky, veď to potom nemá ani chuť.

avatar
zoja1234
12. máj 2024

Po 24 hodinach v uvarenej ryzi zacina bujniet plesen, ktoru volnym okom nieje vidiet. Treba varit kazdy den cerstvu ryzu

avatar
x_mery_x
12. máj 2024

@sandra49 tak ja som uz asi odolna, my to tak mame zauzivane uz od detstva, mama tak stale vari, tak to mam po nej. :D

avatar
onedaynick
12. máj 2024

@x_mery_x napis jedla, ktore jes tyzdnove..

avatar
jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
avatar
jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
avatar
sandra49
autor
12. máj 2024

@jozko_z_lesa inac máš pravdu 🤣🤣🤣👍 keď to človek prepočíta na hodiny..🙂

avatar
lakebabe
12. máj 2024

@x_mery_x no neviem z tohto bývajú histaminove intolerancie týždeň staré jedlo je masaker. To vám ani týždeň vkuse nemôže chutiť.
Každý deň varím čerstvé a zabere mi to 30 - 40 minút, len minimum veci tak na 2 dní

avatar
jaskolka
12. máj 2024

Co viem, tak varená ryža by sa nemala jest po viac ako 24 hodinách. A vlastne už by mi ani nechutila, ryžu robím fakt "na posedenie". Teda neostáva do druhého dňa

avatar
domkakvet
12. máj 2024

@sandra49 ryza vydrzi viac ako tri dni, som zaskocena z komentarov.

avatar
zuzanaam
12. máj 2024

@prasiatko30 Bacillus cereus. Ryža je na jeho množenie extrémne náchylná, preto ju treba po uvarení čo najrýchlejšie schladiť a dať do chladničky. Vylučuje toxín, tzn. opätovné ohriatie nepomôže a človek sa môže veľmi ľahko otráviť.

Strana
z2