icon

Je úprimné kurča kvalitnejšie?

avatar
lilianka1313
31. aug 2015

Ahojte, myslíte že tie "úprimné kurence" sú kvalitnejšie ako ostatné? Kupujem ich kvôli najmladšej, aby mala dobrú kuraciu polievku, ale varím to už aj pre celú rodinu. Sú dosť drahé, neviem, či sa to oplatí. V ktorom obchodnom reťazci sa dajú kúpiť dobré kurence? Ďakujem.

Strana
z2
avatar
kimina7
31. aug 2015

Treba ist na dedinu, tam zvyknu predavat z domu uz aj ocistene, v obchode take isto nekupis. Moj otec kura z obchodu ani nezje...

avatar
natalym
31. aug 2015

Podľa mňa je také isté ako ostatné. Už ten to prídavné meno vo mne vzbudzuje nedôveru. 😉

avatar
chovancova27
31. aug 2015

skôr kupuj z fariem, vozia aj do miest, neviem z akého si mesta, napr. TopFarma Topoľnica má rozvoz, Repasu a pod...

avatar
moni244
31. aug 2015

To je taky odrb, ze az 😀 aby si ludia mysleli,ze kupuju nieco vau, v klasickych obchodoch maso ake chces, nekupis

avatar
dominika6
31. aug 2015

@lilianka1313
To je jedno ci je kvalitnejsie alebo je to reklama..
Ja kupujem iba Sk vyrobky...ved nejdes sa otravit ked uvaris polievku z ineho kurata....pokial nieje z neznameho povodu...

avatar
zuzka38
31. aug 2015

@lilianka1313 v ziadnom obchodnom retazci..skua farmu alebo v okoli niekoho kto.chova a predava..len treba vcas objednat u niekoho aj dva tri mesiace..

avatar
mimikas
31. aug 2015

Ja kupujem kurcata a vlastne vsetko maso len od lokalny farmarov a ta chut sa neda porovnat. To v obchodoch nie je maso ☹

avatar
bets
31. aug 2015

My sa spojíme viac susedov a objednavame z farmy, dovezú až domov. Ja si ich naporcujem a dám mraziť.

avatar
zuzka148
31. aug 2015

radsej ta farma... odporucam knihu Chuti od p. Spisiaka. tam je to pekne vysvetlene a aj to, ze niekedy oznacenie - slovenske, nestaci, aby islo komplet o slovensky vyrobok...

avatar
anuska74
31. aug 2015

Presne tak radšej menej a kvalitné, tak isto vajcia,

avatar
wetka
31. aug 2015

ziaden rozdiel nevidim. farmu v blizkosti nemame,obcas v coop kupime kurca z podtatranskej hydiny,nam sa zda najchutnejsie.

avatar
libka1
31. aug 2015

Ja len na margo tej vynikajucej chuti domacich kurciat. Beha ich plno u nasej babky na dvore, je z nich vynikajuca polievka, ale nikto ma nepresvedci ze take vysportovane domace kura sa da normalne upiect do makka. Tie nase sportovkyne su peceniu vzdorne 😀 A k teme. Tiez nemyslim ze uprimne kura je nejaky zazrak.

avatar
oskvarka
31. aug 2015

po vyskusani mnou jedine co sa mm nikdy nezdalo divne bolo kralovske kurča z kauflandu... ani to uplrimne sa nam neosvedcilo takze mi uz len to kralovske radsej kupujeme.. ale ktovie.. ale ak nemozes mat domace tak to mas asi jendo ake slovenske tiez zavisi ako rychlo ho vies dopravit domou...

avatar
moni244
31. aug 2015

@dominika6 ako keby označenie Slovenské výrobky bolo zárukou kvality

avatar
reni1512
31. aug 2015

Ja len na margo kurciat...ked uz ich jete vy z obchodov...aspon detom ich nedavajte, alebo len tie co su z domaceho chovu, lebo obsahuju tolko hormonov, ze sa v skolkach stava ze dievcata zacnu viditelne rychlejsie dospievat. Treba na to dat bacha! :(

avatar
ariadna1
Odpoveď bola odstránená
avatar
mimikas
31. aug 2015

@libka1 to je jasne domace kurcata maju tuhsie maso ako tie co su napustene vodou, viem ze moja babka stale zabijala kurcata na 60 den a tak to robi aj nas dodavatel, kurcata maju presne 60 dni. No a ten vyvar to sa neda porovnat, domaci citis na 3 kilometre 😀

avatar
jerry
31. aug 2015

ešte pred pár rokmi sa brojlerové kurence porážali na 42 deň, v súčastnosti je to niečo cez 30 dní, nemá to chuť iba príšerný smrad. Na jar som kúpila 10 malých kuriatok, aj keď možno náklady na ich dochovanie sú vyššie ako keby som ich kúpila "hotové" ale sú jedlé, polievka hotové nebíčko v papuľke. Doma ešte našťastie máme domácu baraninu a divinu z obchodu by som riskla ešte hovädzinu z býkov.

avatar
libka1
31. aug 2015

@mimikas no to netusim na kolkaty zabija nasa babka ale pecu sa ako keby na 260 😀 vyvar je jedna basen ale z nich 😉

avatar
reni1512
31. aug 2015

@ariadna1 vzdy mas moznost... dnes uz urcite, nie ako niekedy... ja pisem o malych detoch, pretoze v nich nie je nic dobre, nedavala by som im hormony do tela v takom veku. Myslis ze tych 190cm je akoze fajn? asi velmi nie 🙂 a asi je to totalna somarina ze to maju z kurciat.. ja som pisala o hormonalnych zmenach, najma u dievcat. Niektore skolky maju zakazane podavat kurcata prave kvoli tomu. Ale kto co je, to ja kazdeho vec 🙂

avatar
deltaa
31. aug 2015

@lilianka1313 ci je konkretne toto kurca kvalitne neviem ti poradit, ale keby si sla kurca piect tak vidis ked si kupis kurca za 3 eura, kde po peceni sa jeho velkost zmensi na polovicu a ostane ti strasne vela vody vo vypeku. Ked si kupis kura za 6 eur a upecies ho, vtedy ak sa jeho velkost nezmensi a neostane si vela vody vo vypeku, tak logicky vies zistit ci to kura je napichane vodou a ci nie. Ja osobne kupujem len tie drahe ked su v akcii, inak kuracie maso vo vseobecnosti kupujem najmenej. Radsej preferujem bravcove a morcacie.

avatar
stellamaris
31. aug 2015

@lilianka1313 neverim kvalite ziadneho kurcata z obchodu.Ked sme mäso dali skusit mackam,ani neovonali a bezali prec.Cize antibiotika alebo ina chemia vnutri.
Kupujem kurcata od manzelovho kolegu.Viem,co im dava,ako su chovane,ako ziju,a su vyborne.Za kurca davame 5€,cena pre priatelov.Kurcata su vyborne 😉 Skus si najst skor kurcata z domaceho chovu,ak chces uprimne kvalitu.

avatar
mimikas
31. aug 2015

@libka1 ja peciem prave naopak dlho a pri 120 stupnoch a dlho. Ja mam elektricky pomaly hrniec a tam pekne pomaly sa to domace kurca upecie.

avatar
kimina7
31. aug 2015

@libka1 kura peciem na trosku oleji a asi pol deci vodu na to, len osolim, pod alobalom asi 45 minut na 250 stupnoch a potom dopeciem par minut bez alobalo, nech dostane farby, netreba vysusis, inak je stale mäkké, ci z obchodu, ci z domu....

avatar
libka1
31. aug 2015

@kimina7
@mimikas skusala som rozne varianty a u nas neobstalo zatial nic, ale tie nase su extra sportovkyne, ziadne ze maly dvorcek, obrovska luka a preteky kto ulovi dazdovku... a myslim ze si aj dlhsie poziju ako je standardne, v tom bude pes zakopany... a mastne su ako slak, ked varim polievku tak je mastna ze sa neviem pod mast k polievke prebojovat 😀 😀 😀 babka im dopraje.... vyzrate a vybehane 😀

avatar
mimikas
31. aug 2015

@libka1 tak ale to mozes povedat se su naozaj bio 🙂

avatar
zita19
31. aug 2015

@kimina7 kedze viem cim sa v niektorych gazdovskych dvoroch krmia slepky (plesnivy chlieb, zvysky z kuchyne, bezne sa davaju krmne zmesky ako vo velkochovoch...) tak by som za domace kurcata ruku do ohna nedavala. Ano popasu sa na dvore, ked najdu travicku zobnu si, len tej travicky vo vybehoch niekde ani niet, cervicka si vyhrabu, slniecko na nic svieti, to je pravda, ale kym nemas istotu cim boli krmene, tak domace kura nemusi byt az taka vyhra.

avatar
dominika6
31. aug 2015

@moni244
Ako keby sme my vsetci neviem ake specialne maso jedli a tu sme...

avatar
ariadna1
Odpoveď bola odstránená
avatar
romaroma
31. aug 2015

aj domacim casto davaju hormony - "na preliecenie chorob", je to to iste... ale menej vody v mase, jasne.

Strana
z2