icon

Jedlá z jedného hrnca

5. okt 2025

Žienky prosím poraďte jedlá, pri príprave ktorým sa používa čo najmenej riadu. Mám pokazenú myčku, 30 dní je na pocit nekonečný a to mám za sebou iba pár dní. Ja len umývam a umývam riady

Strana
z2
pribinak
5. okt 2025

Guláš, prívarok, husté polievky

dadis
5. okt 2025

Zivanska, kotlikovy gulas mi napadli.. ale da sa milion hrncov navarit v 2 hrncoch- resp nieco upiect v rure s peciacim papierom (zemiaky, zelenina) a k tomu na panvici masko. Ale ved 2 hrnce umyt nie je az taky problem, ci?

patka06
5. okt 2025

rizoto = 1 hrniec

autor
5. okt 2025

Ti nie sú len 2 hrnce, to je nekonečný počet tanierov a príborov pre 5 člennú rodinu a domáci maznáčik na špeciálnej strave

dadis
5. okt 2025
@anonym_autor

Ti nie sú len 2 hrnce, to je nekonečný počet tanierov a príborov pre 5 člennú rodinu a domáci maznáčik na špeciálnej strave

@anonym_autor No ale vidis, 5 parov ruk sa moze do toho pustit 😅, ale ano chapem ta

autor
5. okt 2025
@patka06

rizoto = 1 hrniec

@patka06 ? Ja si v jednom hrnci rozmrazím vývar a postupne dolievam na ryžu. Pri podávaní sa zašpiní 5 tanierov, päť misiek na zeleninu , veľká misa, strúhadlo na syr, naberačky vidličky

autor
5. okt 2025
@dadis

@anonym_autor No ale vidis, 5 parov ruk sa moze do toho pustit 😅, ale ano chapem ta

@dadis u vás zrejme 3 a 5r deti umývajú riady?

maca1984
5. okt 2025

Francúzske zemiaky
Hrachová kaša s opečenou špekačkou
Cestoviny s pečenými rajčinami a feta syrom

dadis
5. okt 2025
@anonym_autor

@dadis u vás zrejme 3 a 5r deti umývajú riady?

@anonym_autor ja take male deti nemam, ale mas manzela, ci? Tak spravte dohodu- jeden vari, druhy umyva riad a to starsie dietatko moze pomoct s utieranim.. hadam nebudes robit dramu z mesiaca bez umyvacky 😅, sry, ale je mi to smiesne

patka06
5. okt 2025
@anonym_autor

@patka06 ? Ja si v jednom hrnci rozmrazím vývar a postupne dolievam na ryžu. Pri podávaní sa zašpiní 5 tanierov, päť misiek na zeleninu , veľká misa, strúhadlo na syr, naberačky vidličky

@anonym_autor sama si to komplikuješ, rizoto uvarím v 1 hrnci,, najprv mäso na cibuľke, potom ryža a zelenina. Naberiem varechou, ktorou som miešala.
Rovnako napr. segedínsky guláš máš v 1 hrnci

autor
5. okt 2025
@dadis

@anonym_autor ja take male deti nemam, ale mas manzela, ci? Tak spravte dohodu- jeden vari, druhy umyva riad a to starsie dietatko moze pomoct s utieranim.. hadam nebudes robit dramu z mesiaca bez umyvacky 😅, sry, ale je mi to smiesne

@dadis je to o niečo komplikovanejšie, najstarší má sedem, musím sa s ním učiť menšie.ho volajú.hrať sa a jemu sa potom nechce učiť. Pred týždňom spadol na školskom dvore má ruku v sade. Ja som sa vrátila iba teraz do práce po nekonečných siedmich rokov. Celý ten kolotoč je na mňa veľa. Muž má dve práce je veľmi málo doma

tim23
5. okt 2025
@patka06

@anonym_autor sama si to komplikuješ, rizoto uvarím v 1 hrnci,, najprv mäso na cibuľke, potom ryža a zelenina. Naberiem varechou, ktorou som miešala.
Rovnako napr. segedínsky guláš máš v 1 hrnci

@patka06 ryžu varíš zvlášť hádam, nie?

patka06
5. okt 2025
@tim23

@tim23 Jasné, že nie. Ryžu pridám k podusenému mäsu

dadis
5. okt 2025
@anonym_autor

@dadis je to o niečo komplikovanejšie, najstarší má sedem, musím sa s ním učiť menšie.ho volajú.hrať sa a jemu sa potom nechce učiť. Pred týždňom spadol na školskom dvore má ruku v sade. Ja som sa vrátila iba teraz do práce po nekonečných siedmich rokov. Celý ten kolotoč je na mňa veľa. Muž má dve práce je veľmi málo doma

@anonym_autor Tak cez tyzden nevar teple vecere - ved deti maju teple jedlo v skolke/skole, vy v praci. Mesiac sa o suchych vecerach vydrzat da, cez vikend navar na 2 dni.

anonym_a35458
5. okt 2025

@anonym_autor rozmýšľam, ako to prežila kedysi moja mama, keď sme boli malé decká a mala na starosti ešte otcových rodičov, záhradu a chodila do práce. Otec síce nemal z umývania riadu traumu, kľudne to urobil, ale my sme boli ešte sopliaci. Sorry, ale bavím sa

anonym_6c81a5
5. okt 2025
@tim23

@tim23 nerobí krémové rizoto.Robí obyčajné slovenské a to aj moja mama, aj ja robíme tak ako píše.

sissy27
5. okt 2025

@anonym_autor moj ty boh, ako doteraz cele generacie zili bez umyvacky riadu 🙄 kup jednorazove taniere aj pribory a tie hrnce hadam teda s manzelom nejako zvladnete…
Gulas, segedin, cestoviny s vajcom alebo vlastne cestoviny s cimkolvek, pizza, pecene kura alebo cokolvek ine pecene v rure, kup polotovary co len hodis na panvicu / plech, polievky huste…

anonym_c63968
5. okt 2025

- na plech zemiaky, zelenina, mäso, okoreniť, premiešať a dať piecť
- husté polievky
- pizza z lístkového cesta
- lečo

zuzanita1609
5. okt 2025

Dakedy sa navarilo do jedného veľkého hrnca,niečo sýte,napríklad rôzne husté kaše,strukoviny, husté polievky a jedli všetci z jedného stola,hrnca ,asi preto nebolo toľko riadu a pritom plný dom detí, starších, najstarších 😀.

deti95060810
5. okt 2025

ak môže byť aj plech. 😉
na plech daj troška oleja, pridaj pokrájané na väčšie kocky mäso. je jedno aké. kľudne aj kuracie prsia. daj na pár minút do rúry.
postupne pridávaj zeleninu - mrkvu, karfiol, zelená paprika....pokrájané zemiaky na kolieska.
soľ, korenie, rasca.
prikry alobalom a peč 1,5 hod. na 200st.

maca1984
5. okt 2025

Pečený guláš mi ešte napadol

deti95060810
5. okt 2025
@zuzanita1609

Dakedy sa navarilo do jedného veľkého hrnca,niečo sýte,napríklad rôzne husté kaše,strukoviny, husté polievky a jedli všetci z jedného stola,hrnca ,asi preto nebolo toľko riadu a pritom plný dom detí, starších, najstarších 😀.

@zuzanita1609 jasné... halušky , zemiaky, rezance s makom .... z jednej misy.

anonym_a2e86c
5. okt 2025

@anonym_autor My sme päťčlenná rodina bez umyvačky,varím denne a olalaa tu som ešte. Prevažne umývam ja 😅 A u rodičov detto 🤣🤣

osky
5. okt 2025

Hocake pecene mäso,ja okolo toho naukladam zemiaky,alebo napr aj korenovu zeleninu

Napr.pecena hus,kurca,moriak ci kacka-dovnutra zemlova plnka alebo knedla,okolo zemiaky a pecies.
Pomaly na 170,podla velkosti/na 1 kg mäsa rataj cca 1 hodinu pecenia/

Rozne privarky s chlebom,prip.vajickom....

Rozne omelety
V podstate i cestoviny..
Francuzske zemiaky
Zivanska na plechu

osky
5. okt 2025

https://dobruchut.aktuality.sk/jedla-z-jedneho-...

Naa googli toho najdes ozaj neurekom,tento link je iba priklad.
Poskusaj...
Ja som tak ostala vlani kratko pred vianocami bez umyvacky,novu sme kupili az po vianociach...
Este sa mi aj okuliare pokazili...
To bol iny zahul....ale dali sme to,silou vole...
Takze chapem ta

viestta
5. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor dobre, deti riad umyvat nemusia, ale co ich otec? Ten riad umyt nevie?
Ja ta uplne chapem, ked umrela umyvacka tak az vtedy som zistila aka je to pomoc, ale z umyvania riadu som nerobila tragediu

januska12323
5. okt 2025

Stačí zapojiť manžela a prestať vyvárať celé dni. U nás sa varí len obed a z raňajok, večere mám len taniere a príbory. Dobre 7 ročný teraz nemôže ale 5 ročný by zvládol príbory ak by bol k tomu vedený. Respektíve iné domáce práce, ktoré potom nemusíš robiť ty. Musíš si to uľahčiť ako sa dá.

katkaseiner
5. okt 2025

Ja budem za divnu ale to davas hrnce do umyvacky? Ja mam mensiu umyvacku, tam dat velky hrniec tak uz len pridam par tanierov, poharov a je plna...hrnce umyvam vyslovene rucne. Obcas nieco moze prihoriet, resp. nalepene na hrnci, panvici, jenskej mise ani neumyje...cize za mna hrnce , jensku misu, wok, panvicu vzdy rucne umyvane...ved to trva 2 minuty aj s oplachnutim

janickacrazy
5. okt 2025
@katkaseiner

Ja budem za divnu ale to davas hrnce do umyvacky? Ja mam mensiu umyvacku, tam dat velky hrniec tak uz len pridam par tanierov, poharov a je plna...hrnce umyvam vyslovene rucne. Obcas nieco moze prihoriet, resp. nalepene na hrnci, panvici, jenskej mise ani neumyje...cize za mna hrnce , jensku misu, wok, panvicu vzdy rucne umyvane...ved to trva 2 minuty aj s oplachnutim

@katkaseiner ja dávam normálne hrnce do umývačky, keď je dačo prilepené, tak nechám trochu odmocit a umyje to perfektne, iba panvice umývam ručne

viestta
5. okt 2025
@katkaseiner

@katkaseiner aj my mame mensiu umyvacku, velke hrnce umyvame rucne, ale este sa mi nestalo, ze by na jenskej mise ostalo nieco neumyte. Dokonca aj stare jenske misy, kde toho bolo pripeceneho vela ostali po par navstevach v umyvacke ciste ako nove

zmrzlinka2021
5. okt 2025
@anonym_a35458

@anonym_autor rozmýšľam, ako to prežila kedysi moja mama, keď sme boli malé decká a mala na starosti ešte otcových rodičov, záhradu a chodila do práce. Otec síce nemal z umývania riadu traumu, kľudne to urobil, ale my sme boli ešte sopliaci. Sorry, ale bavím sa

@anonym_a35458 normálne. Voľakedy sa deťom toľko nevenovali zeny

Strana
z2