icon

Jedlo pre 5 mesačné bábo v nemocnici

florentina1
2. apr 2012

Ahojte, sestra má malého 5 mesačného synčeka. Včera začal malý hnačkovať, a už v noci musela s ním na pohotovosť. Dostal prášok na hnačku, ale aj dnes to pokračovalo, a to v takom štádiu že sú hospitalizovaný v nemocnici na detskom. Malému tečie infúzia do hlavičky, ručičky a nožičky má priviazané, aby si nevytrhol náhodou injekciu... ☹(( je mi ho veľmi lúto.... a čo nás ešte veľmi trápi, tak to je strava preňho. Nakoľko hnačkuje tak nemôže ani mliečko, sestra mu dáva Beba mlieko. Dali sme mu včera ryžový odvar, banánik. Zajtra idem za nimi, a chcela by som malému pripraviť niečo, čoho sa aspoň trochu napapká a nezaškodí mu to na žalúdok. Mamičky prosím Vás pomôžte mi, čo takého pre to malinké? Ďakujem pekne za všetky pripomienky.

sisaha
3. apr 2012

@liv1 zaujimave, ze mne to zakladatelka temy nenapisala, pisala to tebe. V konecnom dôsledku si myslim, ze potrebovala niekoho "podporu", kto si mysli opak ako ja. Nikto ju "dole nedal". Moja dobra rada je, ze ziadne z domu prinesene jedlo pokial nie je stanovena diagnoza. Odhliadnuc od toho, ze zakladatelka je v prvom trimestri, by som ja na jej mieste do nemocnice ani len nevkrocila. No je dospela, takze je to na nej. A dieta, ktore je na infuzkach, tak momentalne nic nepotrebuje, lebo kompletnu vyzivu ma priamo z nich. Az bude stanovena diagnoza, tak sa moze poradit s lekarom ake jedlo a ci vobec z domu nosit...Toť môj nazor.

sisaha
3. apr 2012

A moja reakcia "preboha" a "zasnem" bola prirodzenou reakciou na prečítané. Dieťa so zavedenou infúzkou v hlave, kedy este nikto netusi co mu je a caka sa na vysledky, tak pride otazka co mu doniest, aby nehladovalo? Vo vseobecnosti choremu dietatu nechuti a ani keby to bol "vypražaný rezeň", tak mu to v stanoveni diagnozy a liecbe nepomoze.

irriss
3. apr 2012

@sisaha
absolutny suhlas

Jen dodam: situace je pro kazdou maminku, ktere dite se ocitne v nemocnici velmi narocna. Chapu, kdyz se snazi byt u ni - byt ji na blizku..
Z vlastni zkusenosti vim, ze v techto pripadech "uprednostnujeme" jiz narozene dite a na nenarozene jakoby😉"zapominame"...v prospech narozeneho a nasi spokojenosti.
Tezke rozhodnuti, velmi tezke..ale zivot je na nemocnicnim luzku ekvivalenti k zivotu v brisku..

Obcas prehlizime a delame rozdil v domneni, ze to tak neni 😉
Hodne stesti a rychle uzdraveni @florentina1

jurkovamiluska
3. apr 2012

@koniarova viem citat, len nieco vobec nevyzeralo ako rada, napr. typu: to si kde videla?????? toto rada pre mna nieje, ale obycajne sa vyvysovanie

jurkovamiluska
3. apr 2012

nemyslela som tym vsetko!!!! boze baby neurazajte sa hned 🙂

liv1
3. apr 2012

@irriss urcite si neodporujem. neviem ci si uz bola v nemocnici, ale doktorov je tam viac 😅 . Nehnevaj sa, ale uz su mi doslova smiesne tvoje prispevky 😀 . Snad si tam ty lezala s nami v izbe ked toto tu popisujes 😀 .
Nebavi ma si tu s tebou vypisovat, pretoze si myslim ze tvoje prispevky su o nicom. O com vypovedaju tvoje spravy? O tom ze doktori su idealni, nemocnice uzasne, strava sa podava perfektna. Ze len matka je ta blba ktora si nestrazi co jej dieta da do ust. Ani neprisli na to co bol problem. Preco nas neposlali na potravinovu intoleranciu? Pretoze farmaceuticke lobby je silnejsie. Ale to uz je ina debata. Mala som podla nich radsej svoje dieta vystavit opat tomu alergenu, aby sme zistili kde je problem. A zaoberala som sa inymi problemami ako sa neustale stazovat na nevhodne jedlo, to som si radsej doniesla sama. Zaoberala som sa tym, aby moje rocne dieta nedavalo nic do ust, pretoze vsade bola strasna spina, snazila som sa zabavit ju, pohrat sa, utisit, davat lieky ktorych bolo vela a po ktorych bolo zle. A tu uz naozaj nemam co dodat. Prekvapila si ma svojimi prispevkami... uz ani nebudem reagovat nema to zmysel...

irriss
3. apr 2012

@liv1
Neni Ti dobre?

Cos to tu predvedla?

Ja Ti pouze napsala, ze neni mozne, kdyz doktor predepise v nemocnici DIETU a sam se presvedci o tom, ze neni dodrzovana, ze nezakroci ve PROSPECH DITETE a jeho zdravotniho stavu podle Diagnosy...
Pokud nezakroci poprve, nezakroci podruhe..potreti je rada na TOBE. 😖 😖 😖 😖

Z Tveho posledni prispevku jsem pochiopila, ze Tve reakce mely dospet tam, kam dosel posledni..farmaceuticke lobby, nemocnice v katastrofalnim stavu..
- mas pravdu-spletla sis tema..tato propagace ma jiz dlouho otevrena temata 😉 a uspesne.."googluj" 🙂

habibi78
3. apr 2012

@florentina1 moja dcera bola pred cca rokov v nemocnici tiez s podobnymi problemami.... 48 hodin jej tiekli infuzie do rucky, za cely ten cas mi nedovolili dat jej ani len cajik...vraj vsetko potrebne je v infuzii.... a ona tak velmi chcela mliecko, cajik...nedalo sa.... 😖 snad sa maly coskoro uzdravi, pojde domov a vsetko bude v najlepsom poriadku, posielam mu liecivu pusinu... 😉

kolinia
3. apr 2012

@sisaha nerozumiem,preco by ako tehotna nemohla ist do nemocnice a ked chodia mamicky ku gynekologovi, na sonografiu a ine, kt. su v nemocnici, kde sa ludia normalne pohybuju, tak co????? maju cakat lekara vonku....nie je to trosku padnute na hlavu???

koniarova
3. apr 2012

@kolinia Chodia, lebo musia. 😉 😉 Ty by si šla ako tehotná, k dieťaťu s podozrením na rotavírus? Načo zbytočne riskovať.Jej návšteva u sestry nie je nevyhnutná. Návšteva, či kontrola u gynekológa, či pri chorobe, to je niečo iné. To snáď netreba nikomu vysvetľovať. Či áno?

kolinia
3. apr 2012

@irriss no nemocnice sa fakt nestaraju, co daju zjest, aspon nie ta nasa v PN, ta je fakt hrozna, preto som tu ani nerodila!!!! Takze mozno niektore nemocnice su ok a staraju sa, ale na SK je ich malo....

irriss
3. apr 2012

@kolinia

Souhlasim, a nemysli si, ze v zahranici je tomu jinak.
Tady sestry nosi pouze leky, jinak je vse na rodine - starostlivost 24hodin denne!!!
Rodina, ktera ma v nemocnici rodoinneho prislusnika casto musi najmout polku, ukrajinku na 24hod.servis...myti, dochazka na Wc, krmeni, cesani...obraceni i prebalovani (sestra prebaluje jen rano v 5hod. a vecer ve 21hod)..
Dostanes vedle luzka zidlicku a tam sedis po celou dobu pobytu a stridate se jak se da..
(nocni sluzba cizi osobou = 100Eur) a pozor-platy jsou od 800-1250 normalni stipendium za mesic☹
ale pokud je predepsana DIETA MUSI se dodrzet, strava je soucast lecby..proto mne zarazi, kdyz je lekar seznamen se situaci a je chybna, ze nezakrocoi..pak je nutne se obratit primo na vedeni..protoze s lidskou lhostejnosti se muzes dostat do styku na ulici, ale lekar je v rozporu s lek. etikou.. 😉
To, ze je nefunkcni system VSUDE se vi..ale to nas jeste neopravnuje k tomu, byt potichu a nechat se utisit... 😉

kolinia
3. apr 2012

@koniarova jaaaaj, presne tento "najmudrejsi typ" mamiciek, kt. nie su schopne sa ani ukazat, myslim foto alebo foto deti (ak nejake vobec maju), ci ine info o sebe podat, mam rada....po prve: kde je pisane, ze ma podozrenie na rotavirus? po druhe: ja som ako tehotna par tyzdnov pred porodom presla virusom, kedy som vracala a este som sa potom aj o priatela starala a bolo vsetko ok, takze tazko povedat, zalezi aj od cloveka, aku ma imunitu, (to uz hadam kazdy vie odhadnut pri sebe) a ked idem desatkrat za 9 mesiacov do nemocnice, kt. je plna kadejakych infekcii a jeden raz pozriet babatko, kt. vidim z dialky a este ani nelezi na infekcnom, tak potom kedy je vacsia pravdepodobnost, ze sa niecim nakazim???? hmmm? Pravda, ze to nie je nevyhnutne, navstevovat ju, ale myslim, ze podpora je v tomto pripade na mieste a ona nevedela, ze co a ako, pyta sa, na to je konik, presne ako niektora holka hore pisala, ze nie je o vyvysovani sa a mudrovani, ale to tu veeelmi vela bab nechape!!!!

kolinia
3. apr 2012

@irriss to je pravda, ak ide o male dieta, predovsetkym....ja by som sa spytala najskor lekara a sestier, ci mozem daco a az potom by som zistovala, ale ak by to lekar povolil, tak myslim, ze by som doniesla, pretoze sa s nim hadat nebudem a budem rada, ze daco da dieta do pusy.... 😒

koniarova
3. apr 2012

@kolinia Škoda reakcie, na tento tvoj príspevok. 😉

habibi78
3. apr 2012

babyyyy na co je toto dobre?? sak napisem svoj nazor a necham tak, nie? kazda sme ina....

kolinia
3. apr 2012

@koniarova ok, v pohode, nehadam sa, kazdy mame iny nazor 🤐

koniarova
3. apr 2012

@habibi78 Tak to by potom nebola diskusia. 😉 😉 😉

habibi78
3. apr 2012

@koniarova ale toto nie je diskusia uz davno.... 😖
otazka bola jednoznacna....a teraz sa to zvrhlo na to, ako to funguje inde vo svete, v inych nemocniciach, je tu kopec urazok, invektiv.... ee toto....

koniarova
3. apr 2012

@habibi78 Podľa mňa je. 😉 A veľmi vecná. Ja som si z nej veľa zobrala. Len vy baby, máte nejaký nízky prah neurážania sa. 😉 😉

habibi78
3. apr 2012

@koniarova ano, povahovo sme urcite na inej urovni....chvaaaaaalabohu....
co konkretne si si z tejto diskusie zobrala?

sisaha
3. apr 2012

@koniarova
@irriss
@habibi78 suhlasim, vsetko co malo byt povedane, bolo. Kazdy je zodpovedny sam za seba a nech si robi po svojom.

@kolinia k tvojmu prispevku len malu poznamku. Hadam nebudeme porovnavat tehotne, ktore lezia v nemocnici kvoli problemom s tehotenstvom s detmi, alebo dospelými, ktorí ležia na oddeleni kvoli rôznym infekcnym, alebo inym chorobam?? Predsa do nemocnice nejde clovek, ktory dokaze svoju chorobu zvladnut v domacom prostredí...

kolinia
3. apr 2012

@sisaha U nas v PN je to tak napr., ze kym sa dostanes uplne hore na gynekologiu alebo ides dolu na sonografiu , prejdes celu nemocnicu, kde sa to kadejakymi virusmi len hemzi, takze 1 navsteva sestry a jej babatka na podporu v nemocnici, podla mna, neuskodi tehotnej, ak teda samozrejme, nejde o infekciu, to sa este tusim u nich nepotvrdilo, kedze lezi na detskom a nie infekcnom, asi by tam nelezali aj ine deticky, kt. maju ine neinfekcne ochorenia.... 😖

sisaha
3. apr 2012

@kolinia nebudem uz na toto reagovat, lebo je to zbytocne. Kto pochopil moj prispevok, tak vie co nim chcem povedat. Pekny den 😉

petkave
3. apr 2012

@florentina1 ako vidím, zvrhlo sa to tu všelijako. Ja som bola s drobcom tiež v nemocnici. Mal síce 10. mesiacov, nedá sa to tak dobre porovnať, ale tiež som nebola nadšená stravou,ktorú nám ponúkali. A hoci som ju malému bez reptania dávala, nechcel veľmi jesť. Nemal pohyb, iba ležkal, ani mu nechutilo. A asi by mu nechutilo vôbec nič, keby som mu hneď aj niečo z domu dala priniesť. Našťastie, vtedy som ešte kojila, takže veľká väčšina jeho "jedla" bolo práve mliečko. A keďže tvoj synovček má 5. mesiacov a ešte poriadne nenabehol na príkrmy, tiež by som bola za to, dávať mu iba UM - také, na aké je zvyknutý z domu. Nechápem, načo ho chcete trápiť nejakými príkrmami. tie by mal papať v kľude a v pohode doma a nie sa s tým drhnúť niekde priviazaný v nemocnici.

Inak, ženy. Ja som bola na detskom, žiadne návštevy neboli dovolené, ani z izby sme s malým nemohli vychádzať, aby nechytil niečo od ostatných detí.

henulienka
3. apr 2012

je to už pár rokov, čo som ležala s najstaršou dcérkou kvôli hnačke v nemocnici, mala vtedy 7 mesiacov, pri príchode sa ma opýtali, čo zvyčajne papá cez deň, zapísali si, a podľa toho jej prispôsobili jedlo - aj mliečko dostala, neskôr aj výživku, rozmixovanú polievočku. Z domu nesmela mať nič, aby mali zapísané, čo zjedla, a či to zabralo.

vanessm
3. apr 2012

@florentina1 Ako tu už spomínali niektoré maminy, tak ryžový odvar, mrkvu, piškoty, ale najskôr sa spýtaj ošetrujúceho lekára. Skôr ma zarazilo, že malinký je priviazaný. Veď mamina je pri ňom a ho ustráži, alebo nech mu to viacej zalepia na tej hlávke. Viem si predstaviť, že ho priviaže, keď spinká a mamina si chce trochu odpočinúť, ale akonáhle je dieťa hore, hneď by som mu to odviazala. A niektoré príspevky osočujúcich mamín si nevšímaj, každý máme zaužívané iné správanie a čo príde niektorej úplne normálna reakcia, tak druhej to tak pripadať nemusí. Len ľutujem ich ostatných členov rodiny, pretože takto sa správajú aj k nim.

koniarova
3. apr 2012

@vanessm Zasa asi budem za "múdru", ale piškóty určite nie. 😉 😉

vanessm
3. apr 2012

@koniarova Joj ozaj piškoty určite nie. 🙂

lussy23
3. apr 2012

@xlucia Poznáte tu pani? Prečo ju odsudzujete? Na to že nekojí ma určite nejaký dôvod☹ Ach tak mi lezú na nervy dokonalí ľudia, ktorí všetkých ostatných odsuzujú.

@florentina1 . prajem Vášmu synovčekovi skoré uzdravenie.