Jedlo vášho detstva
Moja babka mi robila raňajky,že makovka namočené v kakauku,teraz by som to do úst nedala. Alebo čerstvá knedľa a na Tom maslo Granko s cukrom ako parené buchty. Mnam
Perky so slivkovym lekvarom
krupica, kakao a rožok, chlieb s tatarsku, rohlik a karička syr
Slivkove knedle, hranolky u babky a u druhej babky buchty s makom, ceresnova strudla, pecene buchty s domacim slivkovym lekvarom ...a bobalky s makom...najlepsie jedlo Vianoc 😁
DŽATKY 😋🤤🍽️🥔👩🍳 tak a nájde sa niekto, kto vie, čo to je? 😁 Stále ich mám veľmi rada, len sa mi ich nechce variť 🙈 a mamkine sú aj tak lepšie 🤷❤️
Moja babka robievala fazulovu kasu. Bola to vlastne uvarena fazula s ryzou, ked varila fazulu, niekedy tam dala kusok udeneho, ale uz do jedla sa to maso nedavalo, len na tu vonu. Ta ryza bola trochu rozvarena, preto kasa. No a ked to uvarila plny hrniec, tak potom prihrievala po porciach na kacacej masti na panvici. Toto sme ako deti velmi lubili. Niekedy to na tej panvicke az tak do chrumkava ohriala, a to som mala na tom rada, tu chrumkavu ryzu. Varievala to prave vtedy ked mala kacaciu alebo husiu mast.
chlieb maslo kakao a cukor a odrazu...nutela :DDDDD

od mamy všetko, ale krupicová kaša a omastené zemiaky s kyslým mliekom a zemiaky v šupke z pahreby, od starkej tiež všetko, dokonca mliečna polievka s mrvancami ale top kapustnica