icon

Jedlo vášho detstva

29. júl 2022
Strana
z4
bagerka
31. júl 2022

od mamy všetko, ale krupicová kaša a omastené zemiaky s kyslým mliekom a zemiaky v šupke z pahreby, od starkej tiež všetko, dokonca mliečna polievka s mrvancami ale top kapustnica

angela85
31. júl 2022

Moja babka mi robila raňajky,že makovka namočené v kakauku,teraz by som to do úst nedala. Alebo čerstvá knedľa a na Tom maslo Granko s cukrom ako parené buchty. Mnam

adriana66
31. júl 2022

Perky so slivkovym lekvarom

gionella
31. júl 2022

@annamarin mnaaaaaam s maslom V strede a pol škorice a pol granka 😋

hlubik
31. júl 2022

krupica, kakao a rožok, chlieb s tatarsku, rohlik a karička syr

euka210
31. júl 2022

Slivkove knedle, hranolky u babky a u druhej babky buchty s makom, ceresnova strudla, pecene buchty s domacim slivkovym lekvarom ...a bobalky s makom...najlepsie jedlo Vianoc 😁

lenkike
31. júl 2022

DŽATKY 😋🤤🍽️🥔👩‍🍳 tak a nájde sa niekto, kto vie, čo to je? 😁 Stále ich mám veľmi rada, len sa mi ich nechce variť 🙈 a mamkine sú aj tak lepšie 🤷❤️

simizimi
31. júl 2022

@lenkike toto je aj moje top jedlo

111paloma
1. aug 2022
jumama
1. aug 2022

Moja babka robievala fazulovu kasu. Bola to vlastne uvarena fazula s ryzou, ked varila fazulu, niekedy tam dala kusok udeneho, ale uz do jedla sa to maso nedavalo, len na tu vonu. Ta ryza bola trochu rozvarena, preto kasa. No a ked to uvarila plny hrniec, tak potom prihrievala po porciach na kacacej masti na panvici. Toto sme ako deti velmi lubili. Niekedy to na tej panvicke az tak do chrumkava ohriala, a to som mala na tom rada, tu chrumkavu ryzu. Varievala to prave vtedy ked mala kacaciu alebo husiu mast.

h2
1. aug 2022

@lenkike Áno!!! Na to som už aj zabudla! Robievala to starká a snáď 35 rokov som ich nejedla. Mama ich nikdy nerobievala a ja som si na nich ani len nespomenula.

maggie20
1. aug 2022

@h2 Aj moji to ľúbia, ale namiesto rožka lúpačku👌

lenkike
1. aug 2022

@111paloma čo je to? Posúchy?

111paloma
1. aug 2022

@lenkike ano😁presnejsie zemiakove lokše

lenkike
1. aug 2022

@111paloma lokše sa u nás jedia ku pečenej kačke a červenej kapuste, ale takto nie. A čím sú potreté? Maslom?

sherynkamalinka
1. aug 2022

chlieb maslo kakao a cukor a odrazu...nutela :DDDDD

111paloma
1. aug 2022

@lenkike ano len obycajnym maslom

elenka.k
1. aug 2022

@111paloma mňam tie milujem

Strana
z4