Kedy začať s vianočným pečením?
Ahojte asi je pre niektorých ešte skoro ale ja som sa dočítala že niektorý už začali teraz vypekat tak má zaujima kedy začínate alebo respektíve kedy prvýkrát pečiete vianočné maškrtky. My väčšinou vždy týždeň či dva pred vianocami keď ledva stíhame keďže darčeky k tomu práca a podobne 😄. A taktiež čo najčastejšie pečiete a či mávate nejaké netradične maškrty.
@bessie12 17 druhov ? to predávaš. rozdávaš alebo toľko zjete?
@earlgrey u nás pečieme každý víkend.... 🙄
@helenamoravkova pošli prosím kontakt...
@deti95060810 no keď vám chutí, prečo nie? 🙂
Ja som asi jediná, ktorej neostanú koláče už ani na Silvestra 🤣, na kilá zjeme koláče a ja sama nemám problém zjesť 15 koláčov za deň
@zuzubb007 15 koláčov? a čo váha... 😉
@deti95060810 niečo sa zje, niečo zanesieme do práce a co zostane, tak to využijem na ďalšie pečenie. Predtym som aj mamine posielala.
@simcucik ja mam napriklad uz nakupene vsetky darceky este posledny dcere,co mi teraz povedala ze by si priala musim zohnat. Pecieme ale najskor 2 tyzdne pred, nech uz to ma tu vianocnu atmosferu. Ja to ale neprehanam objemovo, chcem aby mali deti zzitok a aby bolo nieco na stole pocas vianoc, ale my sa cez sviatky neprezierame, takze naozaj nemusim zacat s pripravami nejako extre dopredu.
U nas ficia plnene medovnicky slivkovym lekvarom a linecke asi najviac. Ostatne kludne aj objednam, ale casy kedy som vypekala 10-15 druhov uz su davno prec :D
@milanemila tiež som min. týždeň kúpila prvý darček... zrovna pre manžela.
Vy sa neobavate ze darceky ktore mate kupene mesiace dopredu si Ti ludia do Vianoc aj sami kupia ?
Nevravim napr. Muz s ktorym si zväcsa poviete co chcete alebo co ich potesi ale zvysok rodiny. Ci to su take blbosti ako napr. Kozmetika ktoru clovek vyuziva stale ?
@deti95060810 pre mna je to jednoduchsie v priebehu roka vybavit, ked narazim na nieco co by sa danemu cloveku pacilo 🙂
@simcucik 1-2 dni pred Vianocami vanilkové rožky a pernicky. Mam rada cerstve veci. Ale peciem aj cez sviatky, tak na 2 dni aby bolo nieco co ľúbia a zjedia, kedze sme vsetci doma. Nerobim zasoby a neznasam, ked je nieco stare. Cize len aktualne co sa zje.
@deti95060810 vždy priberiem cez Vianoce 2 kila, ale to doslova zeriem 3 týždne nonstop 🤣, potom sa spamätam a cvičím 🤣, akože ja celoročne vyzieram strašne veľa sladkostí je to moja droga a nieje to tak zle so mnou mám 61 kilo ale som vysoká 😁
@ivik4 my rodine už nekupujeme... z rodičov žije už len svokor. tomu asi predplatíme nejaké noviny, alebo časopis.
ostatným sme kedysi kupovali, ale ako bola corona - všetko sa zrušilo.
takže jedine našim deťom a manž. všetko kupujem ja, lebo držím financie
Ja už pečiem linecké, tu je TOP recept https://www.lifezone.sk/linecke-cesto-321/

@jajanka31 Všetko by bolo, aj čas, aj vzťah a aj chuť upiecť...ale u nás koláče a sladké nikto neje 🫣 ja napečiem raz za čas, ale len keď má prísť návšteva, lebo aspoň do návštevy to napchám a potom zvyšok zabalím...takže u nás už niekoľko rokov sú Vianoce bez koláčov a vlastne všetky sviatky...okrem narodenín dcéry, tam je torta, alebo kúpim jeden kúsok koláča v cukrárni a ozdobím, lebo ani ten jeden kúsok sa nezje