Kuchárska kniha pre totálne nemožných
Ahojte,
prosím, viete odporucit kuchársku knihu pre uplnych zaciatocnikov? Nie pre deti, lebo tam su prilis jednoduche jedla. Nie pre muzov, lebo tam zvyknu byt bezne nepouzitelne coolove jedla. Potrebujem s receptami na normalne, kazdodenne jedla, klasicku slovensku/madarsku/cesku kuchynu, ale predovsetkym vysvetlene polopatisticky ako pre debila (pre mna 🙄), ktory v zivote nic nevaril.
Ak taka neexistuje, prosim berte moj prispevok ako podnikatelsky napad. Nemoznych kucharok, novomanzeliek, novofrajeriek, single oteckov, atd. je nas viac 😃.
@zuzkaa1991 dakujem. Okrem ineho som aj leniva a neznasam vsetko okolo pripravy jedla, hehe, cize potrebujem to mat na jednom mieste, po ruke, bez hladania, bez tukania. Idealne v jednej knihe.
Ja som sa naučila cez stránku bonvivani, aj veľa receptov na pečenie. Sú tam aj foto postupy. Potom varecha.sk je fajn.
Varíme aj bez skúseností, za mna naj kuchárska kniha a to mam riadnu zbierku ,kupila som si ju veľmi, veľmi dávno, keď som sa učila varit. Teraz už variť viem , no vždy v nej nájdem inšpiráciu https://www.martinus.sk/?uItem=17054 Fajn sú aj Recepty zo Života.
Mne dosť pomáha thermomix a v ňom sú úžasné recepty krok za krokom
Hladna Furt 1 a 2 - su tam recepty od ranajok cez obedy, dezerty a chutovky. Vsetko z beznych surovin, rychlo hotove a skvele!
David v kuchini ak mas IG dava tam aj viedeo postup a bezne dostupne suroviny
ty si asi ja 🤣 neznasam varenie nedokazem si k tomu najst vztah zabera to kopu casu na 70eprcent sa mi maloco podari tak ako vidim v recepte absolutne neviem dochucovat ale dodnes varim podla videi na nete pripadne detailny fotopostup recelty. bez toho ani nekukam, pokial obsahuje fraziku dame tam smotanu ale ani za toho oneho ze aku slahackovu na varenie kyslu ani to nekukam 🤣 a uz duplom nevien improvizovat v kuchyni nahradzat nieco niecim ak nieco nemam googlim alebo ten recept ani nerobim 🤣
Kucharka pro dceru jednoznacne. Uplne easy polopate recepty od pomazanok, polievok az po tazsie recepty. Napr pri pecenom kurati na kolko nastavit trubu, ako ho otocit, ako ho pripravit, kedy podliat a ze nepoliat kura lebo si vsetko zadymis ale vedla naliat a nie studenu ale teplu. No proste kazdy detail.
YouTube, szoky konyhaja používam ja 😂 a trochu praxe to bude časom treba. Tlačené kuchárky sú somarina, k mobilu stačí stojan a video si pozrieť pred varením, najskôr nachystať ingrediencie a tak zacat. Keď tak chod do kníhkupectva a prelistuj, ale mám kuchárom doma 20 a minimálne používané 😂
Pozri videá pani Zuzany Machovej, ja podľa jedného jej videa už dlhé roky varím plnenú papriku ☺️
Určite pozri kuchárske knihy od Romana Vaněka- Poklady českej/európskej kuchyne. Sú to jedine kuchárske knihy, ktoré vlastním a boli veľakrát ocene.
Najlepšie sú videá. Žiadna kniha nenahradí, keď priamo vidíš ako to máš robiť a ako to má v jednotlivých fázach vyzerať 😉. Som skúsená kuchárka, ale to neznamená, že viem všetko. Dnes som napríklad pozerala video na sušené ovocné kože, lebo som sa potrebovala zbaviť jabĺk. A napokon som zistila, že je to celé mega jednoduché 🤷😄.
Podla mňa je hlavne dôležité naučiť sa základné pracovné postupy ako len recepty samotné. Aby si nespalila cesnak ci červenú papriku, lebo ti zhorkne celé jedlo, aby bol olej dostatocne horuci, aké mäso na co použiť, postup pridavania ingrediencií atď. Ja malo kedy používam recepty, teda pozriem sa a už si to prispôsobím tomu co mam doma.
Tinkine rodinné recepty, sú fajn úplne jednoduché a zdravšieho tipu. Ma ich aj online aj kniha sa dá kúpiť.
@lotyka dakujem
@nesvadbovo dakujem pekne
@ayfer super, dakujem pekne
@mirka414 dakujem
@ivet9151 dakujem
Roman Vanek ma taku seriu knih, najlepsie su asi tie Poklady Ceskej/Europskej kuchyne. Tam je to vysvetlene presne, polopatisticky, rozpisane do vela krokov, vela pouzitelnych receptov.
@victoriab dakujem ti za moralnu podporu a radu! 😃 Som rada, ze nas, antikuchynsky orientovaných, existuje viac.
@lenickalienicka super, dakujem pekne. To znie nadejne.
@btus dakujem
Určite https://www.kucharkaprodceru.cz/recepty-pro-zac... a potom https://bonvivani.sk/ - veľa klasických jedál.
@evajt dakujem

Ja fakt somm sa ucila aj z netu ;) vymyslela som obed nasla recept ajked niektore su na viac spôsobov a ten co sa mi pacil som uvarila