icon

Marcipánové torty - recepty na korpusy, krémy, poťahové hmoty

dadka212
23. jún 2012

ahojte, zakladám novú tému, aby to bolo prehladnejšie, takže ak má niekto zaujímavé recepty sem s nimi, ja skopírujem tie, čo mám zozbierané 🙂

tinamk
29. jan 2013

Čoko hmota tuto som robila bola velmi chutna len sa mi zle zahladovala na torte.
45g coko na varenie - horka
1PL medu - vlazny rozpusteny
1čl kukuric.skrobu
nad parou coko rozpustit do roztopeneho vlazneho medu pridat skrob a dobre rozmiesat, coko pridame do hmoty z medu a skrobu. celu hmotu vyleje na tacku vylozenou papierom a nechame trochu vychladnut. hmotu rozotierame a natahujeme na papier kvoli tuku, kt. sa odstrani.
mne sa ten tuk nejak nedarilo odstranit. dala som to do ladnicky na par hod.

tinamk
29. jan 2013

dievcata pridavam link ta super torticku ja som ju uz piekla velmi vela krat a chutila vsetkym. je perfektna..
http://anetagoesyummi.blogspot.sk/2009/12/nobl-...

luciahromadkova
31. jan 2013

korpus od @zuzana92101
Toto je na tortu priemer 26cm. Pecie sa cca. 45 min, zalezi od rury, od velkosti formy...takze treba sledovat, raz som ho piekla uz aj hodinu. Pri 150 st. C.
KORPUS:
7 vajec
105 g krystalovy cukor
1 vanilkovy cukor
175 g praskovy cukor
350 g hladka muka
3/4 PDP
7PL horuca voda

Z bielok, kr. cukru a vanil. cukru urobime tuhy sneh. Zltka vymiesame do peny s pras. cukrom, potom pridame po lyziciach horucu vodu, 1/2 muky zmiesanu s PDP. Ak toto mame, potom uz rucne primiesame na striedacku sneh so zvysnou mukou.

barborkam
2. feb 2013

Dievčatá, ľahký krém a chutil uzasne! Všetci si ho chvalili, ze nebol sladky a bol velmi osviezujuci. Myslim, ze sa dá nahradit rôznym ovocim:

Mám ho z US tak je na sialky:

2 sialky jahod - popucenych (pomixovanych)
1/2 sialky cukru
1 PL zelatiny
2 PL studenej vody
3 PL vriacej vody
1/2 sialky smotany na slahanie (ja som dala celu)

1. Zmiesajte jahody s cukrom.
2. Dajte si zelatinu do misky, pridajte studenu vodu, aby sa "nazila", pridajte vriacu vodu a miesajte do rozpustenia zelatiny.
3. Vmiesajte zelatinu do jahod a nechajte vychladnut.
4. Vyslahajte smotanu.
5. Vpracujte slahacku do jahod az ked budu mat taku tuhu konzistenciu.
6. Dajte do chladničky poriadne vychladit.

Ja som ju pouzila na mensiu tortu, takze stacila. Tu je origos znenie http://www.food.com/recipe/strawberry-cream-cak...

vonicka
3. feb 2013

@luciahromadkova - ahoj 🙂 chcela by som sa spytat, ci do korpusu nejde ziaden olej alebo maslo. Nie je potom korpus taky suchsi?

gabikavajova
Odpoveď bola odstránená
luciahromadkova
3. feb 2013

@vonicka korpus som ja este zatial nepiekla, pytaj sa @zuzana92101, dala som ho len pre prehladnost

zuzana92101
3. feb 2013

@vonicka korpus je odo mna a ak ho urobis, ako som napisala, tak zarucujem ti vyborny vysledok 😉, ale treba dodrzat postup, ziadny olej ani nic podobne. 😉

vonicka
4. feb 2013

@zuzana92101 - ok, tak ja ho asi skusim, idem robit tortu na prve narodeniny 🙂

luciahromadkova
4. feb 2013

krem, plnka z rastlinnej slahacky a jogurtu od @anibas, plnka nemoze ist pod potahovu hmotu

Holé z MilAgra alebo Rajo - Creme Patisserie - túto dostať aj v Tescu, alebo kúpiš v e-shope nejakú rastlinnú šlahačku
Na 500ml šľahačky idú 3 jogurty cca 150 ml, alebo 1 veľký 500ml.
Používam ovocné jogurty - najlepšie viac % - akékoľvek - malina, jahoda, broskyňa, čučoriedka, mango, tiramisu - a podľa toho dávam aj ovocie. Ovocie ukladám na korpus potretý šľahačkou.
Vyšľaháš krátko šľahačku na 50%, pridáš jogurty a došľaháš. Celé to trvá 2-3 minúty.
Rastlinnú šľahačku nemôžeš prešľahať a jogurt funguje ako stužovač.

ivulik91
5. feb 2013

ahojte prosim vas mohli by ste mi poradit nejaky marcipan alebo hmotu na potiahnutie torty, dakujem vam 🙂

zuzana92101
5. feb 2013

@barborkam ahoj, na aku velku tortu vystaci tato davka? Mam robit priemer 26cm a chcu jahodovu plnku, tak by som ju chcela skusit. Mozem pouzit aj mrazene jahody? Dakujem za odpoved.

luciahromadkova
5. feb 2013

rozne recepty, inspiracie, rady na pecenie, torty http://www.zorka.estranky.cz/

barborkam
5. feb 2013

@zuzana92101 ahoj, na 26tku by mala v pohode vyjst. Ja som pouzila cerstve, ale podľa mna môžu byt aj mrazene aj kompotove. Vela zdaru 😉

monicca00
5. feb 2013

baby prosim vas taka blba otazka. Ked uobim piskotove cesto a do formicky priemer 18cm chcem dat len polovicnu davku. mozem urobit cesta viac, naliat polovicu do formy, upiect a vychladnut a potom naliat zvysok cesta a to iste aby bola pekna vysoka?? ako dlho moze cesto stat??? este som to nerobila...

zuzana92101
6. feb 2013

@monicca00 to asi nie, pretoze tam mas slahane bielky, pripadne aj PDP, takze to vsetko pracuje a ked to nechas len tak, tak sa ti moze stat, ze cesto bude splasnute, nezdvyne sa ti v rure.
Ja uslaham bielky, potom zvysok (zltky s cukrom...), zmiesam a hned nalievam do formy a davam piect, ziadne statie. 😉

cizu
6. feb 2013

ahoj holky, super stránky, díky moc za rady.-)
jenom já nejsem jedlík dortů, takže nemám chuťovou zkušenost - hlavně co se potahování týká.
potahovací hmota je jenom ala marcipan nebo cemu se to da chutove prirovnat? nebo je to vic druhu??
diky moc

diky synovi jsem pekla letos par dortiku - na oslavy...ozdoba klasicka, ovoce se zelatinou - tak si rikam pro pristi roky, ze mu udelam nejaky co mam vyzkouseny, jenom bych to chtela necim potahnout a dat mu tam figurky, at to ma veselejsi.-)

saaska
6. feb 2013

Ahojte skusene cukrarky,
chcela by som vas poprosit o radu. Skusala som si urobit tortu a potiahnut ju kupenou hmotou dama top, islo mi to dobre. Potahovku som si zafarbila gelovymi farbami na pozadovanu farbu. Problem nastal, ked som na tortu malovala s tymi gelovymi farbami leopardie skrvrny. Sice sa podarili, aj dobre vyzeraju, ale aj dnes na druhy den, su ako keby mokre, ako keby neuschli.....vies mi prosim poradit nejaky grif? Gelovky som si pri malovani rozdriedila trosickou vody.

nika222
6. feb 2013

@ajka82 prosim ta nehodila by si sem ten bezlepkovy korpus co si piekla koncom roka 🙂 dakujem

ajka82
6. feb 2013

@nika222 jaj som bezlepkovy nerobila ale bezvajecny, si sa asi pomylila 😕

ajka82
6. feb 2013

@saaska gelovky schnu straaasne pomalyyy 🙄 ja to nechavam tak, ked uz musim, inak rozriedenou praskovou malujem

saaska
6. feb 2013

@ajka82 som googlila, ze by som to mohla riedit alkoholom, snad to pomoze, o tyzden idem robit tortu uz naostro 😒

bobom
7. feb 2013

Ahojte babenky viete mi poradit?ako dlho piect biely korpus a na akej teplote?a odkryty ho piect ci alobalom zakryt?a aky je rozdiel medzi potahovou hmotou co ste tu pisali recept mlieko susene+voda+olej+cukor a tou aku mam ja recept mlieko susene+cukor+cera ?dakujem a poradte mi 🙂

tomynika
7. feb 2013

Ahojte prosim vam viete mi poradit chcem si kupit potahovaciu hmotu chcem sa opytat aku mam kupit s akou mate dobre skusenosti? vdaka

jakelina
7. feb 2013

@tomynika Smartflex velvet

jakelina
7. feb 2013

@bobom peč při 150 stupních, nezakrytý. Podle velikosti korpusu se ta doba liší, musíš píchnout špejlí a uvidíš. Asi 40 minut a víc podle velikosti.
To druhé neporadím, mléčný dělám málo, skoro vůbec. ☹

mima595
7. feb 2013

ahojte, viem, že už asi peciete....ale nemate nejake napady pre 14- rocneho chalana...bud futbalove ihrisko, alebo teda futbalova tematika alebo nieco FACEBOOKOVE..
hlavne nieco s tym Facebookom by som potrebovala....

zanika1983
8. feb 2013

@dadka212 prosim co je to creme ole? nejaky krem ale nemam potuchy 🙂

jakelina
8. feb 2013

@zanika1983 to je pudink bez vaření, jsou různé příchutě. 😉