icon

Marcipánové torty - recepty na korpusy, krémy, poťahové hmoty

dadka212
23. jún 2012

ahojte, zakladám novú tému, aby to bolo prehladnejšie, takže ak má niekto zaujímavé recepty sem s nimi, ja skopírujem tie, čo mám zozbierané 🙂

mnavik
25. feb 2013

@bambula1307 a nazov mi možeš napisat?

bambula1307
25. feb 2013

@mnavik laktino alebo bohemilk 🙂

aduskatt
25. feb 2013

babulenky moje zlate, podte debatit do hlavnej temy, nech sa tu zasa nemusime prehrnat prispevkami🙂) kujeeeeeeeeeeem 😎 https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/kde-najst-inspiraciu-na-marcipanove-torty/

mnavik
25. feb 2013

@bambula1307 dakujem

mirinecka
26. feb 2013

ahojte, pridám aj jednoduchý a rýchly recept na čokoládový krém, veľmi obľúbený a pevný vhodný do toriet . 200ml smotany 33% a 200g čokolády na varenie. Šlahačku uvaríme ale nesmie vrieť. (Keď vidím už jemné bublinky po okrajoch vypínam) Do misky si nalámeme čokoládu a zalejeme šlahačkou, miešame kím sa všetko nerozpustí. Necháme vychladnúť. Vychladnuté s mixérom vyšláhame do husta. To je celé. V chladničke to úplne zahustne vďaka čokoláde. Množstvo je tak na jedno potretie aj troška. Ak chcete viac tak len zvyšíť pomer. Na celú tortu zvyknem robiť so 400ml šlahačky a 400g čokolády. 😉

cat
26. feb 2013

@mirinecka ja to robím presne tak isto ale ešte to na 2. deň vyšlahám so stužovačom šlahačky, aby to bolo ešte hustejšie ten krém..vtedy je to tak tuhé, že keď otočím kastról hore nohami, drží to tam aj tak 😀

Baby pls., spomínate tu v téme že rastlinnú šlahačku. Ja blbá neznalá sa chcem opýtať, kde ju zoženiem, ja som v obchode nič také teda nevidela.. lebo ste písali, že tá sa nedá prešlahať...vo viacerých receptoch sa spomína.. ?

mirinecka
26. feb 2013

@cat. Stuzovac som zatiaľ nedavala a je tiež hustý 😉

zabka527
26. feb 2013

@dadka212 prosim ta ten pribinacikovy krem sa aj dako miesa ked je tam ten creme ole to je ten puding bez varenia? Dakujem za odpoved

dadka212
autor
26. feb 2013

@zabka527 samozrejme, že sa mieša....šlahačom vymiešaš všetky suroviny okrem creme olé, ten tam počas miešania pridávaš a miešaš kým hmota nestuhne

luciahromadkova
26. feb 2013

korpus piskotový podla @lawli

8 vajec ,240g praš. cukru ,300g polohrubej múky ,120ml oleja , cca 3PL rumu (do detských voda) ,jeden PDP ...pri bielom 1ks vanilinový cukor...pri kakaovom pridám Holandské kakao a 1PL vody ...alebo pri orechovom ,tiež pridám vodu a uberiem múku ,aby som to vyrovnala orechami...skúšala som už pridať aj rozpustenú čokoládu ako pri čokokorpuse a tiež pohoda.
Postup- žĺtky s cukrom ,olej ,rum ,múku...a nakoniec sneh z bielkov...ale ten už zašľahávam len ručne.

Ak ho dám do 22cm ráfku tak ho prerežem na 4x a 3x plním...hotová torta má 11-12 cm na výšku (tak je to aj pri teto mojeje poslednej tortičke ,spodné poschodie) a keď ho dám do 26cm ráfku prerežem na 3x a 2x plnka a vtedy má hotová torta tak cca 8-9 cm ja robím ale poväčšine stále vysoké torty, tak do 26cm ráfku dávam 10ks vajíčok a potom prepočítam zvyšné suroviny...upečený piškót som ešte nemerala ,ale odhadom keď je upečený v 8cm vysokom ráfku tak má 7cm...

luciahromadkova
26. feb 2013

korpus podla @dada2007
na každé vajce 50g muky a 50g kryš. cukru, .... a vždy o jednu PL viac vody a oleja ako je vajec......a teda.....asi takto
8 vajec
400g cukru
400g muky
9PL vody
9PL oleja
1 prdopeč...............a tak aj prepočítavanie surovín ide velmi rýchlo a tiež mám podobne vysoké torty

luciahromadkova
26. feb 2013

postup ku korpusu od @dada2007, kakaova a orechova verzia

ked robím kakaový, orechový atd.....tak neodoberám nič.......vlastne-polovičku cukru s bielkami do tuha, polovičku cukru so žltkami do peny.....do žĺtkov dám hladkú muku+prdopeč, olej, vodu.....rozmixujem....a potom vareškou zamiešam sneh. Na konci pridám bud orechy, kakao......ale muku neodoberám

daniela15
26. feb 2013

@cat určite ju kúpiš v Milk-Agre, ružovo-biela krabička, tuším sa volá Holé, má trochu inú chuť ako šľahačková smotana, ale zase stále sa dobre vyšľahá a v koláčoch či tortách dobre drží

lucijag
26. feb 2013

@mirinecka prosim ta a cokolada moze byt aj biela?ci len varova

zabka527
27. feb 2013

@dadka212 DAkujem ti velmi pekne zacinam tak som v tom nie az tak zbehla a ozaj dakujem za inspiracie na torticky uz som upiekla od teba tu husenicku mam ju aj v albume bola to moja prvotina

mirinecka
27. feb 2013

@lucijag robila som len z varovej, možno by to šlo ale asi by som pridala aj stuzovac ale neviem si predstaviť chuť lebo biela neni taká výrazná . Asi to vyskúšam v malom množstve čo to spraví 😉

cat
27. feb 2013

@daniela15 ďakujem 😎

cat
27. feb 2013

@lucijag
@mirinecka
ja som robila aj s bielou, a prišlahala som tam aj 1 mascarpone, bolo to fantasticé a držalo to perfektne tvar.

cat
27. feb 2013

teda takto: ja vždy uvarím tie šlahačky s čokoládou, vychladnuté na noc dám do chladničky a to mascarpone prišlahám na 2. deň.

aduskatt
27. feb 2013

@daniela15
@lucijag
@zabka527
@mirinecka
@cat
žienky, prosím, presuňte sa na debatku do hlavnje temy, tu davame iba receptiky, aby sa nam to nezahltilo, ked rychlo nieco potrebujeme najst, dakujeeeeem🙂
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/kde-najst-inspiraciu-na-marcipanove-torty/

lokalistin
27. feb 2013

Zemiakove pagace od @lamps

oni aj suprovo chutia emoticon emoticon emoticon , tu je recept: 2 šálky hl. múky, 2 šálky polohr. múky, 2 šálky postrúhaných zemiakov uvarených pod šupou, 1 nie celkom plná šálka oleja, 3 čl soli, kvások z 1/2 dcl mlieka
Vymiešať na hladké cesto, nechať vykysnúť a upiecť

vanda8
27. feb 2013

zienky poradte . chcela by som upiect malu torticku kamoske k narodkam, len neviem ako zacat. prosim vas poradte recept na korpus. a aj na krem . ked tu je tych receptikov hojne. Ale ked to takto neviem kolko z toho vyjde. ako myslim tu ssu recepty aj na plnky, len nechcem aby mi to zbytocne ostavalo, alebo bolo malo. Ze by som zase nemusela miesat na 5 krat. tak prosim o receptik na piskotu aj plnku. torticka by nemala byt velikanska, diiiiky ste zlate. Ja by som sa do toho pustila uz davno, len som nikdy nenasla ten spravny recept.. furt to bolo na obrovske torty. toto bude viacmenej taka moja skuska, ci to zvladnem.. hlavne to potiahnutie marcpanom a ozdoby urobit. masu uz kupenu mam. diiikes 🙂

luciahromadkova
28. feb 2013

kokosovy krem od @lamps
1 šľahačkovú smotanu a 100 g bielej čokolády uvariť ako parížsku šľahačku, nechať poriadne vychladnúť a vyšľahať. Vymiešať 1 celé maslo s 50 g kokosu a pridať ku nemu vyšľahanú šľahačku. Môže sa doň pridať aj Créme Oé kokosový.

bambina78
Odpoveď bola odstránená
luciahromadkova
28. feb 2013

kokosova plnka od @marian2
Vyšľahať salko s maslom, zvlášť v miske 300 ml mlieka s kokosovým ole, zmiešať to dokopy, pridať 5 lyžíc kokosu

lilliaan
1. mar 2013

Ahojte, prosiiiiiiiiiiiiim velmi o radu. Nikdy som tortu nepiekla a moj syn bude mat narodeniny, tak by som mu rada upiekla nejaku. Chcel som kruhovy zaklad a na tom maly vlacik. Vcera som skusala poskladat a obalit rusen, ako to asi bude vyzerat a priserne :( Zijem v Australii, kupila som si aj knihu o peceni detskych tort od Debbie Brown - kto pozna a recept na SPONGE CAKE (neviem ako sa to prelozi, teda ten zakladny korpus) je takyto:
Na 20cm okruhly pekac je 285g prask. cukru, 285g nesoleneho masla, 5 vajec, 340g self-raising muky (tej ktora kysne). Postup: maslo roztopit a spolu s cukrom vyslahat. Pridat vajcia, postupne po jednom spolu s jednou lyzickou muka, a postupne to slahat a pridavat dalsie vajcia s tou jednou lyzickou muky. (nechapem pointu?) A len tam lyzicou primiesat zvysnu muku a piect to na 150C asi 1 1/2 - 1.5 hodiny.

Skusala som to pred 2 dnami a je to veelmi husty krem, mala som co robit to dat z varechy do formy a aj kolac je taky hmm ako nepodarena babovka. Preco je taky, poradte mi prosim :( Vidim tu vase recepty na korpusy a ze tam slahate bielka. Co je to ten "prdopec? 😀 Nemame tu taku muku ako u nas doma, tak neviem aky korpus upiect, aby som z toho nakrajala vlacik a nerozpadaval sa.
S vyslahanymi bielkami to nie je prilis jemne a drobive? ôpotrebujem to obalit do marcipanu, ci skor do "fondant", uz kupenej hotovej polevy a je dost tazka... dakujeeem

pipka
1. mar 2013

@lilliaan ahoj, ak chces nejake rady na pecenie, presun sa sem do temy 😉
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/kde-najst-inspiraciu-na-marcipanove-torty/

tu ti baby urcite poradia.
Lebo tato tema je len na vkladanie uz oskusanych receptov 😉

pipka
1. mar 2013

@lilliaan a Prdopeč je prašok do pecenia ...akoze skratka 😀 😉

lilliaan
1. mar 2013

@pipka dakujem 🙂 Ved aj ja som tu dala svoj odskusany recept :P A chuti nie velmi suprovo, velmi neodporucam :D :D Alebo napisala ho pani Debbie Brown, jedna z najlepsich pekarov detskych tort na svete 🙂 Z jej tort mi pada sanka, ale konkretne z tohto receptu v kombinacii s jej maslovym kremom som mala akurat tak bolest brucha :P
@dada2007 mi uz poradila v IP,, veeeeeelke dakujem 🙂 🙂 🙂

lokalistin
Odpoveď bola odstránená