Marcipánové torty - recepty na korpusy, krémy, poťahové hmoty
ahojte, zakladám novú tému, aby to bolo prehladnejšie, takže ak má niekto zaujímavé recepty sem s nimi, ja skopírujem tie, čo mám zozbierané 🙂
@jper mozem ta poprosit o radu, robila som tortu prvy krat, korpus bol fajn aj plnka akurat ked som ju isla potahovat tak sa mi to trhalo, a mala som to hrozne make az tak ze sa mi to po vybrati z chladnicky roztekalo... prosim mozes mi poradit ako mam pracovat s tou hmotou? mam ju vyvalkat hrubsiu a davat ju na tortu taku studenu z chladnicky? co davas na vrch a boky torty? ja som ta dala plnku tak mozno aj to bol problem... dakujem ti velmi pekne🙂
@lenusiknr neviem aku plnku si robila a cim si potahovala, ale mohlo sa ti to rztiect ak bola plnka slahackova, tvarohova, pripadne ak bolo v plnke viac mlieka ako masla... pod potah najlepsie vyslahat naslo s cukrom, prip. este odrezky z korpusu vymiesat do hladka do toho masla, aby sa ti neroztiekol
Ahojte žienky,prosím o radu.Nečítala som to tu celé,lebo malý je dnes ako z besných vajec,tak nestíham,neviem,možno to tu už aj je,ale chcela by som vás poprosiť o nejaký dobrý krém do torty,niečo také ovocné,alebo som počula aj o nejakom trasenom mandarínkovom,s pribináčka,alebo niečo na ten spôsob.Ďakujem za každú radu 😉
ahojte potrebujem rada ako zafarbim marcipan aby bol hnedy?da sa cokoladou?
@anelkaaa hned na první straně jsou krémy.
@katkapapacova kakao
@katkapapacova http://tortyodmamy.sme.sk/cokoladova-cukrikova-...
krasna hneda, podla toho aku cokoladu pouzijes.
aby sa lahko hladalo.....kopirovane z temy 1 recept od @simasa,
A recept na tu cokoladovu tortu:
Korpus je cokoladovy z nasej temy recepty od @dadka212:
6 vajec
240g práškový cukor
250g hladká múka
prášok do pečiva
100g čokoláda na varenie (rozpustiť)
100ml olej
100ml voda
z bielok vyšlahať sneh, žltka vyšlahať s cukrom do biela, pridať rozpustenú čokoládu, olej, vodu a nakoniec múku s pr.do peč., ručne metličkou vmiešať sneh, piecť pri 150stupňoch.
Pokropila som ho trocha zriedenym matovym sirupom a na to jahodovy dzem a pravy parizak z 1 litra smotany a tusim 600 g cokolady + aroma tato http://www.pravacokolada.sk/sk/lorann-aromy/835... a na krem som este poukladala maliny.
Recept na perníky, jestli už tady je, tak se omlouvám.
400 g hladké mouky
140 g cukr moučka
100 g tuku - já dávám máslo
2 vajíčka
2 polévkové lžíce medu
1 čajové lžičky sody bicarbony
1 lžičku koření do perníku
trochu kakaa
Většinou ještě musím přidat trochu mouky.
Pečeme při 200 stupních 5 minut.
ahojte baby,prosim vas nemate nejaky recept na tortovy krem bez mlieka? dcerka ma alergiu na bkm a neviem najst nic take chutne ☹
dakujem moc,dam vediet 🙂
babenky poraďte, mám kávovú plnku a do jednej dávky idú 2 lyžičky nesky, ale potrebujem spraviť viac dávok takže to vyjde že v celom množstve plnky bude aj 10 lyžičiek nesky nieje to veľa kôli kofeinu a keď jedia tortu aj deti? mňa sprostú nenapadlo v obchode že môžem kupiť nesku bez kofeinu no čo už už nejdem do obchodu
@gledis prestun sa sem https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/kde-najst-inspiraciu-na-marcipanove-torty/ toto je tema kde sa davaju recepty a rady a diskusia su tu.
tak konečně můj recept na cookies
2 vejce
25 dkg cukru
25 dkg másla
Vše utřeme do pěny a pak přimícháme
35 dkg hladké mouky
1čl soli
1člsody
Přidáme 25-30 dkg čokolády nakrájené na malé kousky a nasekané oříšky a klidně brusinky, rozinky, může být i bílá čokoláda, prostě co má kdo rád 😉
Lžičkou děláme na plechu vyloženém pečícím papírem malé hromádky dál od sebe, protože se rozjedou a pečeme na 175 st. asi 10-15 minut do zčervenání 😵 😵
Tvarohové slané pečivo
25 dkg tvarohu
25 dkg hladké mouky
25 dkg másla nebo hery
špetka soli
1 vejce
Vše propracujeme , vyválíme na plechu, potřeme rozšlehaným vajíčkem a rozkrájíme na čtverečky, nebo trojúhelníčky a sypeme sekanými ořechy, mákem, kmínem a hrubou solí
Mléčný marcipán
20 dkg sušeného polotučného mléka
20 dkg mouč. cukru
aroma
3-4 PL glukózy nebo pšeničného sirupu
3-4 PL oleje
30-60 ml vody dle potřeby
@vecernicci perfektne kolaciky a miesto tvarohu, je mozne pouzit aj bryndzu.
Konecne mliecny marcipan od pre mna najvacsej odbornicky na danu hmotu 😉
ahoj, idem sem k vám po radu🙂 som v oblasti poťahovaných tort absolutny nováčik (korpus urobiť viem aj krém zvládnem) ale tento rok chcem malému urobiť tortu a potiahnuť maršmelownovým poťahom, len ma zaujíma či si môžem tu hmotu urobiť skôr (asi tak 7-10 dní pred tým ako budem robiť tortu) lebo by som chcela nejaké figurky robiť. dakuje
aha vidím že asi do inej témy, tak teda pardon

@dadka212 prosím tě, kolik je té náplně varená čoko plnka? z 23. jún o 15:51 jako jak velký dort tím naplním? chtěla bych dělat prasátko (vyřezat z obdélníku podle dřevěného prkénka), má rozměry cca 35x15 cm (jakoby obdélník). díky moc!