Môj 8-ročný syn vždy necháva na tanieri 2 lyžice jedla
Váš názor 8r syn vždy nechá za dve lyžice jedla že už nevládzem aj keď mu dám menej vždy nechá a musí sa to vyhodiť nie sme milionári
@abbey1 tak dám ti príklad dáš mi dva plátky salámy každý deň a ja ti zjem jeden kezdy deň a jeden hodím do koša aký je tvoj názor na toto všetko má dve strany ja to považujem za normálne a ty za choré
Nech si naberá sám, keď nezje dostane to na ďalší chod a nič iné. Rýchlo sa odučí.
Ja mne sa stane ze necham.proste viem ze viac sa do mna nezmesti.. A nestoji mi to za to aby to jedlo islo von.. Syn tiez necha občas. Nikdy som ho nenutila dojedat nasilu. A ja som po nom ani nedojedala. Nie som kontajner. Dve lyzicky nikoho z biedy nevytiahli.
@januska12323 to fakt? Pre dve lyzicky? Mozno aj menej?
No keď to robí stále aj pri menšej porcii?
@anickaaa6aaa buď si na to zvykneš alebo skúsiš jeho správanie zmeniť čo iné sa dá poradiť.
@januska12323 aj keď si sám naberie tak potom už nedoje nikdy
@januska12323 aj pri menšej porcií to robí
Keď som bola malá a vlastne aj doteraz skoro stále nechám na spodku pohára vodu 🙄🤣 neviem prečo to robím ale robievam to tak ... svet sa nezruti
No mne by to tiez liezlo nanervy..dala by som mu to ako dalsi chod.alebo kludne aj na druhy den
@miskomisko1 no tak by som to spravila ako píšem, jedlo si treba vážiť.
@miskomisko1 1 plátok z 2 je presne polovica. Ty píšeš o 2 lyžičkách. Nie, skutočne by som to vôbec neriešila. Buď by som dojedla, vyhodila, dala psovi. Plátok šunky by som schovala do chladničky. Ale dve lyžičky jedla skutočne nie.
@miskomisko1 aj mne to syn jednu dobu to robil a tiež ma to rozčuľovalo. Ja nie som typ čo musí dojesť, čo po niekom zostane, zjem koľko si naložím a ja chcem. Vždy to bolo treba vyhodiť, lebo inak by sa riad zle umýval. Odkedy si to musel syn po sebe spratať sám (pred umytím), s tým zázračne prestal.
@miskomisko1 ja napríklad nikdy, ale naozaj nikdy nedopijem kávu - vždy nechám na spodku pohára nejaké dva hlty. Nemám na to rozumné vysvetlenie, proste to tak celý život robím 😅 manžela to na začiatku neskutočne vytláčalo, ale už sa naučil to neriešiť.
Proste je to možno len tiež jeho zvyk...
@miskomisko1 naloz si ty o 2 lyzice menej a potom dojes jeho🙂
Aj dcéra vždy nechá dve lyžice jedla a dojem ja .Uz robím tak že ja si už jedlo nenakladm počkám čo nechá n atanieti a podľa toho si ja naložím do jej taniera.Polievku zje celú a z druhého vždy nechá aj napriek tomu , že jej nenakladam vela aj tak nechá 🤷syn ten zje všetko ale zas si umýva ruky dosť často horsie ako Monk.Tak majú svoju úchylku
@miskomisko1 dve lyžice jedla na tanieri ťa delia od milionárstva? Tak to sa celkom máte 😄. My bežne dojeme tie dve lyžice po deťoch. Syn a dcéra ešte nechávajú, najstaršia už vie tanier vyčistiť do posledného zrnka ryže. Možno to chce len viac trpezlivosti...🤷. Syn a mladšia dcéra 5 a 8r., najstaršia dcéra 11 r.
2 lyžice jedlá to je nič .moje deti sú dobrí jedaci ale občas sa stane ,že su chorí alebo im nechutí a len sa v tom premrvaju ani dojest sa po nich nedá . Tak vyhodim a tiez nerada vyhadzujem jedlo .ale čo už . Vysvetľovať treba nech to doje .nič iné sa nedá robiť
Jedna vec sú dva plátky salámy, teda ze jeden nechá (tak mu daj iba jeden a hotovo). A úplne dačo iné že dve lyžice polievky napríklad. Toto by som absolútne neriešila.
Ja som tak nechávala :D naši vraveli, že nechávam pre mačičku. A teraz v dospelosti by som aj tanier zjedla :D ani neviem prečo som to tak robila 😇 prejde ho to.
Naši po mne dojedli a čo bolo vhodné dali ozaj tej mačičke, psovi, sliepke alebo prasiatku :D
@miskomisko1 aj môj synator necháva pre psíka čo máme doma...vždy povie že aj jemu treba jesť .
@miskomisko1 moja dcera 6rocns nechsva 1lyzicku a ze odloz mi na zajtra..predvcerom jeden piroh napriklad. Jasom ho zjedla sak nebudem jeden do chladnicky davat. Na dalsi den ho pytala hovorim ze nemam tak spustila rev ze ona chce piroh🙂
@miskomisko1 a vzdy ked je rozok necha koniec ze toto ke pre teba mama
@miskomisko1 aj ja to robím a hlavne keď sme niekde medzi ľuďmi v reštike alebo tak..je to aj zo slušnosti že "nezozeriem" všetko aj keď je to mega dobre 😂
Tak syn či dcéra? V príspevku syn a v komentári, že ONA aj tak zje málo. Sa nudíš cez prázdniny? Vonku síce prší, ale učiť sa môžeš.
Ja to tak robievam celý život... je to niečo psychologické - je jedno koľko mám na tanieri, ale poslednú lyžicu do seba nedostanem. Ak by som sa premohla, asi sa pogrcám. Ale miesto na dezert mám🙂
Niekedy som sa aj pre to rozčuľovala a teraz ? Skrátka to vyhodíme..keby som mala za každým vždy dojedat čo zostane na tanieri ,musela by som mať vo fitku prechodný pobyt..tak proste sa stáva no .Ja vždy zjem ,čo si naložím..ale u svokry tiež nechám ..ale viac ako dve lyžice 😁 ale ona mi naloží ako pre slona no 😁

@trinneo presne