icon

Obed pre robotníkov na stavbe

betus1111
25. aug 2025

Ahojte, chcela by som rady od gazdiniek ... staviame dom a máme tam momentálne 12 chlapov... už som snáď navarila všetko a nápady dochádzajú viete odporučiť dáke recepty pre chlapov (čiže niečo čoho bude ozaj veľa) a bude to menej náročné na prevoz?

vilma7
25. aug 2025

Ja by som hlavne husté polievky, aby ich to dobre zasytilo, guláš, fazuľová na kyslo, kapustnica s klobásou, mäsom...ale tuším ti uz radili viac než dosť ;).

betus1111
autor
25. aug 2025
@vilma7

Ja by som hlavne husté polievky, aby ich to dobre zasytilo, guláš, fazuľová na kyslo, kapustnica s klobásou, mäsom...ale tuším ti uz radili viac než dosť ;).

@vilma7 ďakujem krásne 💓

madeincssr
25. aug 2025

Francuzaky, pecene klobasky, jelitkova kasa (prejt), segedin, perkelt s cestovinou, halusky s hocicim (uz sa daju dobre aj kupit), obcas kupene bryndzove pirohy s kyslou smotanou a zakysankou, vyrobit domace hambace z mleteho hovadzieho, drzkova, kotlikovy, zemiaky na kyslo s niecim, spenat so zemiakovymi knedlami a vajickom, udenym...

anonym_ec6f80
Autor odpoveď zmazal
betus1111
autor
25. aug 2025
@nyusika

@betus1111 nemas za co, rada poradim aj nabuduce. nie, nemusis dakovat.

@nyusika radiť a poučiť nie je to isté a áno ďakujem- za pochopenie

floren
25. aug 2025

Piekla som kuracie štvrte s ryžou a zeleninový šalát, kapustnica,masová roláda z mletého mäsa,Fazuľová s údeným, šošovicová, soté, segedín, pečená klobása. Medzitym mali hrnčekový koláč a kávu. U nás síce reštaurácia je,ale naposledy sme vracali dva dni

nyusika
25. aug 2025
@betus1111

@nyusika radiť a poučiť nie je to isté a áno ďakujem- za pochopenie

@betus1111 poradila som ti x druhov jedal.
naozaj nemas za co 🙂

betus1111
autor
25. aug 2025
@floren

Piekla som kuracie štvrte s ryžou a zeleninový šalát, kapustnica,masová roláda z mletého mäsa,Fazuľová s údeným, šošovicová, soté, segedín, pečená klobása. Medzitym mali hrnčekový koláč a kávu. U nás síce reštaurácia je,ale naposledy sme vracali dva dni

@floren fuha tak to ma strašne mrzí... ja by som rada aj objednala popri práci mám toho ozaj dosť ale nemáme tu možnosť.... ďakujem za rady a inšpirácie

zuzanita1609
25. aug 2025
@madeincssr

Francuzaky, pecene klobasky, jelitkova kasa (prejt), segedin, perkelt s cestovinou, halusky s hocicim (uz sa daju dobre aj kupit), obcas kupene bryndzove pirohy s kyslou smotanou a zakysankou, vyrobit domace hambace z mleteho hovadzieho, drzkova, kotlikovy, zemiaky na kyslo s niecim, spenat so zemiakovymi knedlami a vajickom, udenym...

@madeincssr Wow 😆 to také "menu",kde na stavbe už teraz len tak obyčajný ",obárek", zabíjačková polievka? Rada prídem,už len pre ten obárek a budem aj krytinu pokladať 😜😁

betus1111
autor
25. aug 2025
@nyusika

@betus1111 poradila som ti x druhov jedal.
naozaj nemas za co 🙂

@nyusika za to som poďakovala.... potom počúvanie sa ma dotklo ja som sa do vás nestarala a nepoucala vás.... na mňa ste negatívne reagovali ale na komenty ktoré boli negatívne mierene na mňa to nie

betus1111
autor
25. aug 2025
@zuzanita1609

@madeincssr Wow 😆 to také "menu",kde na stavbe už teraz len tak obyčajný ",obárek", zabíjačková polievka? Rada prídem,už len pre ten obárek a budem aj krytinu pokladať 😜😁

@zuzanita1609 kvôli vám ju spravím 😍

floren
25. aug 2025
@betus1111

@floren fuha tak to ma strašne mrzí... ja by som rada aj objednala popri práci mám toho ozaj dosť ale nemáme tu možnosť.... ďakujem za rady a inšpirácie

@betus1111 no ja som na to išla štýlom,čo mám doma v mrazničke. Máme tri 🤦 A aj krémové polievky a krutónmi im veľmi chutili. Najväčší úspech mali domáce knedle.

anonym_ec6f80
25. aug 2025
@nyusika

@betus1111 nemas za co, rada poradim aj nabuduce. nie, nemusis dakovat.

@betus1111 ona dneska asi nič.. Čo pozerám príspevky kde sa zapojila, všade len rype a akonáhle niekto nezdiela jej názor, tak je zle 🤣
@nyusika tebe ozaj nemá za čo ďakovať.. To čo je nekonfort pre teba, je pre iného úplne normálna ľudská vec.. Každá normálna rodina a priatelia fungujú tak, že sa podieľajú na pomoci svojim blízkym.. Ty si zaplať firmu, iným pomôžu známi 👌a záruka je tam ešte väčšia jak nejaky zdrap papiera.. Lebo nám pomáhal strýko so strechou ešte pred X rokmi a teraz ak je niečo zlé nakluše aj so synom bez toho aby si ho volala.. (lustruje keď je na návšteve)

anonym_6efc5e
25. aug 2025

Kávičku a koláčik 🤭 Nemôžeš napísať kávu a koláč?

larsen
25. aug 2025

Neviem či ti to niekto písal, ale aj rôzne prívarky cuketový, tekvicový, šošovicový, zemiakový... k tomu fašírku v rúre pečenú, alebo klobásku varenú, alebo pečenú s vareným vajíčkom, alebo volským okom, alebo pečenú krkovičku.

xenia65
25. aug 2025
@betus1111

@maca1984 tak ten pečený bôčik ten ma skutočne nenapadol ... ďakujem za rady skoro všetko som už varila a aj opakujem už recepty ... a ďakujem aj za príjemný koment s odpoveďou k veci🩷 a nie negatívny názor chytrolínou ktorí si myslia ze sú pupok sveta a reagujú odpoveďou ktoré vôbec nie sú k veci

@betus1111 veru takto sa voľakedy (90 roky)stavalo - svojpomocne. Aj sa muselo variť. Aj 2 jedlá. Obed a večera. K tomu samozrejme pitný režim vrátane piva a domácej pálenky na fajront. K tomu samozrejme káva a možno aj koláč. Aby sa snažili, aby neohovorili, že išli od nás hladní. Aj vlani nám viac firiem robilo na novom dome. A znova mi nedalo aby som neponúkla kávu, minerálku, ak som mala aj koláč, alebo v horúčavách nanuky. A pri väčších prácach na fajront aspoň nakrájať klobásky, chleba, zelenina. Mne by to jednoducho nedalo. A to boli firmy, ktoré som ani neplatila, lebo ich platil zhotoviteľ.

nyusika
25. aug 2025
@anonym_ec6f80

@betus1111 ona dneska asi nič.. Čo pozerám príspevky kde sa zapojila, všade len rype a akonáhle niekto nezdiela jej názor, tak je zle 🤣
@nyusika tebe ozaj nemá za čo ďakovať.. To čo je nekonfort pre teba, je pre iného úplne normálna ľudská vec.. Každá normálna rodina a priatelia fungujú tak, že sa podieľajú na pomoci svojim blízkym.. Ty si zaplať firmu, iným pomôžu známi 👌a záruka je tam ešte väčšia jak nejaky zdrap papiera.. Lebo nám pomáhal strýko so strechou ešte pred X rokmi a teraz ak je niečo zlé nakluše aj so synom bez toho aby si ho volala.. (lustruje keď je na návšteve)

@anonym_ec6f80 napisala som, ze tomu rozumiem.
len nie je dovod nayzvat neludskymi tie, co to riesia inak.
a ze takato "lacna" praca v mnohych pripadoh abi nevyjde lacnejsie, ako praca cez firmu.
to je vsetko.

mondolina
25. aug 2025
@nyusika

@betus1111 vase rozhodnutie a je to uplne OK
len to, ze niekto toto robit nechce, predsa neznamena, ze nie je ludsky, ze nema priatelov ...alebo podobne "perly"
netreba odsudzovat hend vsetko, co sa vymika vasmu chapaniu.

@nyusika
pre 12 ľudí! chlapov! no mňa by ani nehlo.

majka36912
25. aug 2025

Rychle a jednoduche je aj upiect zemiaky s klobasou. Das zemiaky na mensie kocky, trocha soli a pripadne korenia na ne a len poukladas na to cibulku na platky a cele klobasky, na vrch alobal a sup do rury.

floren
25. aug 2025

Ešte mi napadlo zivanska na plechu (ievko,zemiaky,či úľa,slanina, klobáska,soľ a dať piecť), pečené zemiaky so spekackami a volské oko.

mirage
25. aug 2025

urob pomaly pecene trhane maso - napr bravcove stehno, je toho vela, robi sa to v podstate same

luccys
25. aug 2025
@anonym_6efc5e

@anonym_6efc5e Uz som si myslela, ze len mne to vadi😃 aj este "spapaju". Au.

mirage
25. aug 2025
@floren

Ešte mi napadlo zivanska na plechu (ievko,zemiaky,či úľa,slanina, klobáska,soľ a dať piecť), pečené zemiaky so spekackami a volské oko.

@floren co je ievko a úľa?

floren
25. aug 2025
@mirage

@mirage blbý mobil 🤦 pliecko a cibuľa

madeincssr
25. aug 2025
@mirage

@mirage to su dobre navrhy na nazov irecitej slovenskej (metalovej) kapely 😁.

anonym_42b33c
25. aug 2025

@betus1111 si milá že im varíš ja musím priznať že ja by som robotníkom ktorý majú prácu normálne zaplatenú (a v dnešnej dobe nie málo) nevarila. Zobrat dovolenku, nakúpiť suroviny a stáť pri tom pol dňa pre toľkých ľudí by ma stálo ďalšiu kopu peňazí a nervov. Ani nemám také veľké hrnce😄 keby to boli ľudia z rodiny tak jasne aj im dám dáke peniaze aj navarim ale takto naozaj nie.
A k otázke ja by som na to išla jednoducho. Mäso do pacu na druhý deň hodiť do pekáča spraviť k tomu nejakú prílohu aby si pri tom nemusela vystávať celý čas

anonym_b40547
25. aug 2025
@anonym_53345b

@januska12323 tak to snáď nie. To by mal niekto gule otravovať kamarátov, aby si brali dovolenku a makali na cudzom dome?

@anonym_53345b kolegyna po praci tiez utekala stale varit robotnikom, ja neviem varit take jedla ako gulas, segedin, domam mam dva hrnce, ani nemam k tomu vztah, museli by ist na menu 😂

anonym_b894d3
25. aug 2025
@anonym_ec6f80

@anonym_ec6f80 mali sme to podobne, aj keď dovolenku som si brala len výnimočne. Je to určite nekomfortné navariť pre toľkých ľudí, ale zase mať nový dom a nemať žiadnu hypo je oslobodzujúce. A súhlasím, že od rodiny a kamarátov, ktorí sa tomu roky venujú, je oveľa väčší predpoklad, že všetko bude ok, aj je aj po rokoch, ako od firmy, ktorá môže zaniknúť alebo sa s ňou môžem naťahovať po súdoch roky s neistým výsledkom.
@betus1111 u nás to bola klasika guľáš, segedín, kapustnica varia sa skoro samé, robila som aj domácu knedľu. V tlakových hrncoch prevezieš všetko bez problémov. Fajn je aj živánska, u nás mala veľký úspech šošovicová polievka s hovädzím mäsom, ani neviem prečo, nenapadlo mam že by to bolo niečo výnimočné. No bolo mi povedané, aby som ju uvarila aj nabudúce.

spongebob1
25. aug 2025

@betus1111 Jedla, z ktorych sa chlapi najedia a nestravis pri vareni vela casu:
Pecene maso, kapusta, knedla
Pecene kura, ryza
Rezne a vodovy zemiakovy salat
Halusky s vajickom
Halusky s kapustou a slaninkou
Fasirka so zemiakovou kasou
Leco s klobasou( tej musi byt dost)
Vzdy polievku, slepaciu, rajcinovu, rascovu, fazulovu, sosovicovu.
Maloktorym fyzicky pracujucim chlapom staci iba husta polievka k obedu.
Polotovary: vysmazany syr, gordon blue, bolonske spagety, cestoviny carbonara.
Ak maju muzi zienky moderne, tak sa potesia koprovej, chrenovej omacke s masom a knedlou, langosom, parenym buchtam.

anonym_b40547
25. aug 2025
@anonym_6efc5e

@anonym_6efc5e mna zaskocilo slovo "nachovala" som ich, znie mi to ako nakojila 🥶 ale tak pani je zrejme z dediny a aj preto takto vie vo velkom navarit a "chovat" sa jej chce