icon

Od výplaty do výplaty. Ako navariť lacnejšie?

zabka4
5. sep 2013

Tak maminy, zakladám novú tému pre tie, ktoré vychádzajú ťažko s peniažkami, hlavne pred výplatou. Podeľme sa o recepty s minimálnymi nákladmi, o to čo varíte, aby ste vydržali do výplaty. Teším sa na vaše príspevky. 😉

karolina04
6. sep 2013

ahoj vynikajuce a lacne su aj brokolicove faširky možeme primiešat aj varenu zeleninku a do sterdu faširky davam kusok tvrdeho syru,ale nemusi byť a klasicky obaliť v struhanke su vynikajuce a hlavne lacne k tomu zemiačky ,alebo zemiačky na kyslo zemiaky lacne a vynikajuce 😉

babul83
6. sep 2013

Falošná gulášová zo sojových kociek. Naši to milujú a pomerne lacná. Ináč rôzne prívarky ako už bolo spomínané, alebo jednoduché české buchty, lángoš, lekvárové rezance s makom. Rajčinovo-kapustová polievka s mletým mäsom alebo čo sa nájde, granatír. Na večeru stačí aj obyčajný puding alebo krupicová kaša.

sviecka
6. sep 2013

- zemiaky s korenim a cerstva domaca zelenina (paradajky, paprika, cibula,...) prip. slaninka a vsetko spolu upiect.
- spagety s kecupom (prip syrom)
- halusky s hocicim
- polievky: nastruhana mrkva a trochu ryze, vajickova, paradajkova, zemiakova,...

bayuska
6. sep 2013

@tunylyk a ako dlho mocis tie vlocky ?

rebeka7501
6. sep 2013

celé kura : nohy + prsia napr. vysmažiť al. upiecť, z ostatného vývar - ostane mäso na rizoto; granatír; špegety s pórom alebo hocijakou zeleninou; špenátový prívarok, vlastne akékoľvek prívarky; ak ti ostanú varené zemiaky : opražiť na panvici + kečup = mňamka pre deti miesto nezdravých hranolčekov; ryžový nákyp (kompóty sa nájdu u každého i z minulého roka). je toho veľa, len treba zapojiť fantáziu. veľa krát sa mi stalo, že som otvorila chladničku a tam NIČ, no vždy sa dá niečo vymyslieť. moja dcéra napr. zbožňuje tuniakový šalát (cestoviny cca 0,40 € + tuniak - v akcii cca 1,- € + konzerva kukurice cca 0,60 € = 2,- €, ak je v chladničke tvrdý syr ďalšie +)

luci78p
6. sep 2013

@rebeka7501 kukurica v konzerve je drahá, ja kupujem radšej mrazenú, takisto namiesto šampinonov v konzerve kupim čerstve a zamrazim a detto hrášok 😵
my sme sa dnes s malou najedli z 2 vajičok - našla som bedle,tak bola praženica a večera bude kur.prsia s kukuricou a ryža natural - ale to už nie je asi lacné, ale je to zo zásob 🙂

tunylyk
6. sep 2013

@bayuska ja to uz mam tak v oku,musia byt take napucene a lepkave,aby dobre drzali spolu,uz aj viem tak odoka odhadnut,kolko tekutiny na ne vyliat,vyvar,pripadne bujon musi byt zohriaty,mne to pride rychlovecka,urobit to,no a este som zabudla,nasi ich lubia s kasou,alebo potom privarky a chlebik k tomu,kelovy,kapustovy,zemiaky na kyslo a tiez som uz skusala paradajkovu omacku a neurobila som fasirky,ale gulicky a zas to vyzeralo inak,mali sme aj s pomletym uvarenym rybacim maskom,detvaky mi zjedia hocico,no muz velmi nemusi maso,tak musim hlavne kvoli nemu taketo veci vymyslat 😉

mima4
6. sep 2013

Do zemiakovych placiek odporucam teraz pridat nastruhanu tekvicu, kedze je sezona a je za velmi dobru cenu, pripadne niekomu rastie aj v zahradke 🙂

rebeka7501
6. sep 2013

@luci78p keď je v akcii kupujem do zásoby (3-4 a samozrejme nie bonduele, zatiaľ nekradnem)

kristinaanna
6. sep 2013

na zahustenie polievok a prívarkov sú dobré ovsené vločky, krúpy, proso, je to zdravé aj zasýti 😉
oplatí sa tiež investovať do špaldovej múky, je sýtejšia, v pomere 1:1 je super kysnuté cesto, robila som aj halušky a nebolo ich treba tak veľa 🙂

tretiastvrta
6. sep 2013

@fra perfektný recept na kolac, hneď ho idem urobiť. Tento tyzden som dávala deckam na raňajky slivkovy s mrvenickou, potom došli slivky, tak som dooberala červené ribezle, ktoré som si takto cele leto nechala na troch krikoch a dnes už nic nezostalo. 🙂

fra
6. sep 2013

@gabika7706 len tak, namiesto original čokoladovej polevy (150g čokolady a 150g masla) urobím čokoládový puding (obyčajne zo zlateho klasu či škrobu plus cukor plus praškove kakao plus mlieko- máme kozu takže mlieka mame vždy dosť) ktorý vyjde 3x lacnejšie a nalejem na ten hrnčekový koláč cca 10 minut pred dopečením ... isteže, na nejake slavnostne priležitosti davam original čokoladovu polevu, ale na take ranajkové koláčiky stačí aj toto, deti to maju radi

fra
6. sep 2013

@tretiastvrta my ho mame tiež radi... ak nemam kokos davam mlete orechy ... cukru tam davam o kuštik menej, aj oleja, ostatne prisady podľa navodu

bayuska
6. sep 2013

@tunylyk dakujem 🙂 aa to mlete varene rybacie masko - ake masko mam hladat ? ja moc ryby nemusim, teda skoro vobec, max tak raz za cas tuniaka kvalitneho z konzervy alebo rybie prsty(co rybu dokopy neobashuje :-/ )... ale pamatam si, ze v skolke nam robili rybu tak, ze nam pomleli maso a k tomu vacsinou zemiakovu kasu a elmi mi to chutilo, ale este som to neskusala robit lebo u nas vari mm a on tiez ryby nema rad, ale uz mi ich telo pyta.... (takisto som zacala aj vajicka jest 🙂 od 3 rokov som vpodstate prestala jest maso a vajicka, prestalo mi to chutit, maso som casom zacala jest a vajicka az niekedy v 16 som na nich dostala chut, a jedla som tyzden vkuse prazenicu :D tiez mi ich telo pytalo a odvtedy uz nemam problem s prazenicou a tak... ale natvrdo este furt neziem :P len 1 kolecko max :P )
@mima4 mm vcera robil cuketove placky, rovnako ako zemiakove ale zemiaky nahradil cuketou a bolo to vyborne 🙂

barcelona94901
6. sep 2013

@jankastubka ja som videla košíky plné hub a akých krásnych jooooj ,ale na Orave 🙂

zabka4
autor
6. sep 2013

@elixia ako dlho varis tu pohanku predtym nez ju das k tej zelenine?

zabka4
autor
6. sep 2013

@barcelona94901 aj my sme vcera videli nadherne velke, ale vraj sme do nasho regionu, v okoli puchova, zubak a tak su medvede. ze sa stahuju z Tatier. Odtial ich vyhanaju turisti.
co sa tyka velkych hub mi kolegyna vravela, ze huby pohlcuju radioaktivitu. vtedy ked buchla ta jadrovka v japonsku sa v ten rok a aspon 2 roky potom neodporuca zbierat huby. no dufam, ze tieto su velke z toho ze aj prsalo a aj svieti slniecko. mm chce ist zajtra. mali sme ist s nim ale ze nebude riskovat. Chceme ich len par do kapusnice na vianoce...vedeli ste ze v tirolsku hriby vobec nezbieraju?tam je to aj zakazane.

zabka4
autor
6. sep 2013

@fra akurat som dala do truby ten kolacik, len nemala som kokos tak tam sli mlete orechy. a ani mlieko sme nemali, nonastastie som mala plnotucne susene. tak som si spravila so suseneho normlane mlieko a dala to tam. hadam to vijde. a nemam coko puding, ale nasla som v spajzi biele cokolady, tak tam dam tie, hadam to nepokazim. 😖

sonice
6. sep 2013

@tretiastvrta ako sa robí zemiaková omáčka?

tretiastvrta
6. sep 2013

@sonice na 1.strane som dala recept, keby bolo nieco treba doplniť, kľudne sa pýtaj 🙂

atrami
6. sep 2013

téma je super, nebolo by dobré založiť skupinku?

livka299
6. sep 2013

@zabka4 Tak na toto jedlo sa chystám vyše týždňa 🙂 mňam

zabka4
autor
6. sep 2013

@atrami ako sa to robi?

mpg
6. sep 2013

Ja som veľa ušetrila, keď som robila rôzné jedlá z kysnutého cesta. Najprv som to robila, keď bolo zlé počasie a potom sa mi to celkom zapáčilo. Sme len traja, tak som robila len z pol kg polohrubej múky a urobila som jeden knédlik a buchty na pare plnené džemom, alebo podľa toho, čo chcel syn - šišky, alebo langoše, alebo koláče záviny napr. jeden jablkovo-škoricový, druhý makový, tretí kakaový a pod. Alebo aj pizzu. V lele to cesto celkom rýchlo nakysne.

elixia
6. sep 2013

@zabka4 iba tak od oka,aby bola makka. Dolievam vodu podla potreby.

m_ij_ka
6. sep 2013

granatýr s uhorkou ( čalamádou), zeleninové rizoto, , zemiaková kyslá polievka

danielitka86
6. sep 2013

@katussamus AHOJ, áno rada 🙂
Paprikáš:
potrebuješ: zemiaky , cibuľa ,soľ, vegeta, sladká paprika, korenie, párok alebo klobásku na dochutenie (nemusí byť)
1. Cibuľku si pokrájame nadrobno a opražíme do sklovita na oleji.
2. pridáme papriku, korenie - premiešame... a podlejeme vodou, ja dávam viac papriky.
Pridáme zemiaky pokrájané na kocky, ja krájam na malinké, pretože mi vyhovuje keď sa pár aj rozvarí 🙂
Dáme si pozor na to aby bola voda nad zemiakmy, asi tak ako keď varíme cestoviny.
Ochutíme vegetou, soľou a dusíme pod pokrievkou do zmäknutia.
Ak pridávame aj párok alebo klábasku, tak ju tam šupneme asi 15 min. pred koncom 😝
My to papáme s chlebíkom, kyslou uhorkou, ale výborná je k tomu aj obyčajná cibuľa pokrájaná na kolieska 🙂 len potom rozmýšľame dopredu aký máme večer program 🤐 😀

danielitka86
6. sep 2013

@danielitka86 takto by to malo vypadať 😉

katussamus
6. sep 2013

@danielitka86 mňam zajtra varím 😀

katussamus
6. sep 2013

@danielitka86 ináč super že si dala aj foto lepšie keď vidím ako to ma vyzerať 😀 až nevznikne niečo iné z toho 😀
ďakovala