Poznáte recept na ryžovú kašu?

22. januára 2014 
Kaša - robená čisto z domácich produktov - MM a potravín. Niekde na koníkovi som čítala ako niekto pripravuje doma ryžovú kašu. Mohol by prosím napísať recept?
Díky moc
27. jún 2008 o 09:07  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ryza sa uvari uplne na kasu v mlieku-ja som davala materske ,mala som ho na rozdavanie!,ale da sa aj UM-lenze to sa ryza vari vode a potom sa prida UM.Neskor mozes skusit kasu zo zemiakov a okolo1r.z detskej krupice.
27. jún 2008 o 09:44  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
autor
Jeej dakujem - takže normálne uvarím obyčajnú ryžu v mlieku a potom to rozmixujem alebo čo?
..instatná sa asi vyrobiť nedá, že?
Zo zemiakov je to ako - tiež zemiaky v mlieku??? Asi nie... asi len vo vode a potom sa tam pridá mliečko...
Kedy môžu chrústikovia papať kukuričianku?
27. jún 2008 o 09:47  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
to sa da upne rozvarit,ale asi myslit davat to flasou,tak to neviem ja som to take rozvarene davala lyzickou,Marek flasu vobec nepoznal
Zo zemiakov klasika-vo vode a potom mlieko a tu kukuricu neviem doma pouzivam len sterilizovanu
27. jún 2008 o 09:51  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
baby a ryžu obyčko či natural?včera som 1x davala ryžu,že natural a varila sa asi 30min a furd tvrda ta som sa nato vybodla
27. jún 2008 o 10:09  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja varim obycajnu bud ARO,alebo SOS-30min tak to je akosi dlho ked bola stale tvrda
27. jún 2008 o 10:16  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
Titkova, nie, my papáme všetko lyžičkou okrem mlieka ale aby sa mi nedrhol
Kukuričnú kašu kedy môžem dávať... tú dostať a ja ju mám straaaaaaaaaaašne rada
27. jún 2008 o 10:17  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
denisočka, ja dávam obyčajnú ryžu, teda ja kašu nevarím, ale keď papá ryžu, tak obyč. a neriešim to nejakou inou
sue, ja by som tú ryžu v MM nevarila, lebo zničíš/teda si myslím/ všetky vitamíny, čo máš v MM, ja by som ju uvarila vo vode a trochu mlieka pridala
Ináč ja som robila instantné ryžové kaše, alebo ako to nazvať, normálne ryžová kaša, môže byť z BIO obchodu, alebo klasická detská ryžová a urobila som ju do MM.
27. jún 2008 o 10:17  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
neboj ked je rozvarena tak ju ,,pomelie,,dasienkami ,prva lyzicka asi nebude bohvieco,ale neboj nauci sa a ked bude vacsi mozes mu tam dat aj niake ovocie.
27. jún 2008 o 10:19  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
tak to dnes spravím,ale variť tu ryžu v MM či nie?
27. jún 2008 o 10:42  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja so varievala v MM,ved aj ryzu na nakyp varim v mlieku-no ak nie da sa aj vo vode a mlieko potom doliat.
27. jún 2008 o 10:45  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
jáj,tak asi urobím vo vode,aj manželovi tak robím ryžu v mlieku že potom nalejem mlieko ked je ryža oke a voda vyparená
27. jún 2008 o 11:00  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
mne povedala dokyna ze mozem davat malej ryzovu a kukuricnu kasu ked sme zacali s prikrmami...takze mozes davat
27. jún 2008 o 19:28  •  3 deti  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
ja by som tiez varila vo vode a MM pridat nakoniec. ale kebyze mam MM na rozdavanie ako titkovamiriam tak by som varila v MM
28. jún 2008 o 23:10  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
na urychlenie ja som varievala bio ryzove lupienky alebo ako sa to vola, to staci iba ked to prejde varom ( kedze som nemala vela mlieka tak uvarila som vo vode a potom som tam primiesala UM a obcas na dochutenie som tam struhala jablcko alebo tak ( priprava tak 5 min aj s varenim) potom uz len ochladit takze do 20 min sa jedla nebolo treba ju niako mixovat ani nic podobne
28. jún 2008 o 23:35  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
jeeej ozaj. na tie lupienky som zabudla! tie su super. ja som ich len zalievala horucim mliekom a nechala napucat. ale to pre seba. dobre ze si mi pripomenula - urcite ich spravim aj malej
28. jún 2008 o 23:41  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
babky, ktoré varíte detičkom doma kašičky, môžem malému uvariť kašičku aj zo špaldovej múky? už som mu varila z ovsenej múky, aj z pohánkovej, teraz som kúpila špaldovú múku, len neviem, či môžem aj uvariť v mlieku - asi môžem, len či je to aj k zjedeniu...
25. feb 2009 o 19:11  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Eki, no neviem, ja spaldovu muku davam do chleba
A keby si skusila rozvarit spaldu?
26. feb 2009 o 09:13  •  2 deti  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ravita ma instantu kasu, len zaliat vodou a do toho dat ovocie alebo zeleninu. kamaratka dava pohanku, neviem ci to je iste ako spadla a malej to chuti.
26. feb 2009 o 09:45  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (2)
ahojte maminky , špalda nie je to iste ako pohanka , špalda obsahuje lepok, je to vlastne stara odroda pšenice, ktorá obsahuje viacej vitamínov. Varí sa štandardne ako pohánka, alebo ryža. Inak tie insantné kaše nájdete tu : http://www.ravita.sk/main.php?page=kategorie&idk=2&id_subk=28, stači ich naozaj zaliať len mliekom alebo vodou a nechať odstať 3 minutky a môžete si ich ochutiť ako chcete na sladko na slano, neobsahuju totiž nič len surovinu, z ktorej su vyrobené teda je to naozaj len a len na Vás inak ak máte akékoľvek nápady na produkty ktoré by Vám pomohli uľahčiť život napíšte nám radi si prečítame Váš názor ... Vaša Ravita (maja - product manager Ravita, s.r.o. )
10. jún 2011 o 10:53  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
@ravita chcem sa opytat, kde sa daju kupit vyrobky ravita? dakujem!
10. okt 2011 o 20:01  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Dobry den, vie mi tu prosim niekto poradit ako mam robit ryzovu kasu????pre 7mesacne babatko.....aku ryzu mam pouzit? a ako ju urobit....mam ju v umelom mlieku Nutrilon 2HA varit????....alebo ako???lebo to Um by sa nemalo varit?...dakujem.....
A este sa chcem opytat ako pripravit ryzu s mrkvou a masom pre babatko?....raz som to urobila s brokolicou a dieta z toho napinalo....dakujem
10. apr 2012 o 08:46  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@vikazv: Uvar ryzu normalne vo vode do makka, daj gulatozrnnu ryzu, ta sa rozvari a ostane "kasovita". Potom pridaj uz hotove rozrobene UM, mozes spolu zohriat, potom pomixuj a mas.

Maso ma inu konzistenciu, aj najemno rozmixovane je to take "krupicovite". Moj dlho tiez nechcel maso, musel som "pasovat" malicko masa do jedla. Ziadne odporucane mnozstva mi nezjedol. Najlepsie ale vsetko pekne do makka uvarit a potom rozmixovat. Ryza a maso sa varia najdlhsie, neskor pridas mrkvu, zmixujes, dolejes tu vodu, v ktorej sa to varilo, aby to bola taka husta/riedka kasicka, aku ma tvoje babo rado. Niektore chcu taku, aby v tom lyzicka stala, niektore riedku...
13. apr 2012 o 12:37  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@vikazv: Este ma napadlo, v DMku maju instantnu 100% ryzovu kasu. To su jemnulinke ryzove vlocky, ktore iba zamiesas do uz rozrobeneho UM. To je cista ryza, ale teda instantne vlocky, ktore sa hned rozpustie, netreba varit. Maju aj ine druhy obilnin v takychto vlockach. Mozes ich pouzivat aj na zahustovanie hocijakych prikrmov. Je to vzdy iba 100% obilie bez cukru, mlieka, bez vsetkeho.
13. apr 2012 o 12:40  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
no ak chces obyc. ryzovu kasu tak 2 hrnceky mlieka 1 hrncek ryze 1 hrncek vody a varis kym to nieje huste (je to kasa a ryza je makka)... ryza gulatozrnna + das tam veciu stipku soly a cukor (cukru menej ako do inej napr. krupicovej kase aspon mne to nechuti moc sladke..)
13. apr 2012 o 12:45  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Jé, rýžová kaše.. no našla jsem si tuhle recept na netu (ne že bych neznala princip, ale šlo mi o množství) a nakonec jsem na...snad hrnek rýže použila litr mlíka, pořád to bylo tvrdé´..a to nekonečné míchání, hrůza.
13. apr 2012 o 12:51  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@ichbinich joj, dakujem pekne.....co hovorite na tu najnovsiu knihu od Igora Bukovskeho, Hned to bude, Anjelik...A navod na pezitie bejby?....koli receptom...
13. apr 2012 o 12:58  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
@salomee:
Bez miesania a bez priharania a do makka je tento sposob:
Hrncek ryze dat varit na 20 minut s 2 hrncekami vody. Mozes pridat kusok celej skorice a vanilkoveho struku. Potom pridat 2-3 hrnceky mlieka a varit dalsich 20 minut. Tento sposob som nasla v jednej mexickej kucharke, a uz ju robim iba tak. Vzdy uvarim cely hrniec a potom si naporcovanu zamrazim a vytahujem podla potreby. Nikdy mi tak neprihorela, je makkucka, mnam. Ja davam cukor uplne na koniec, ked uz je uvarena, preto mi neprihara. Ryza musi byt gulatozrnna a hlavne NIE nelupana. Hneda-nelupana ryza bude VZDY tvrda a sypka.

@vikazv: Tu knihu nemam, ale je tu o nej diskusia, najdi si. Myslim, ze tema je v Babatkach.
16. apr 2012 o 08:42  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
@ichbinich a miesas to medzitym ci nie? lebo toto ja nikdy neviem, ked varim normalny ryzu ako prilohu, nemiesam, ale ta kasa sa ma miesat ci tiez nie? dakujem.
16. apr 2012 o 08:45  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@ichbinich problem je v tom, ze varit umele mlieko sa nesmie....a cukor a skoricu tiez nie je vhodne davat detom do jedneho roka.....teda ked ju robim bez nicoho tak je z toho maglajz a mala mi ju nechce.....ide o to, ze ryza natural je zdravsia ako ta biela....tak neviem.....
16. apr 2012 o 09:07  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@kvojtanikova:
Nie, nemiesam, miesam iba talianske rizoto. To je super na tom recepte, hodis do hrnca, ked sa vari, stisis, nastavis budik a zabudnes Potom prilejes mlieko, premiesas, pockas, kym sa zacne varit, stisis, nastavis budik, zabudnes
16. apr 2012 o 09:08  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Tvoj príspevok