sue
27. jún 2008

Poznáte recept na ryžovú kašu?

Kaša - robená čisto z domácich produktov - MM a potravín. Niekde na koníkovi som čítala ako niekto pripravuje doma ryžovú kašu. Mohol by prosím napísať recept?
Díky moc 🙂
titkovamiriam
27. jún 2008
ryza sa uvari uplne na kasu v mlieku-ja som davala materske ,mala som ho na rozdavanie!,ale da sa aj UM-lenze to sa ryza vari vode a potom sa prida UM.Neskor mozes skusit kasu zo zemiakov a okolo1r.z detskej krupice.
sueautor
27. jún 2008
Jeej dakujem - takže normálne uvarím obyčajnú ryžu v mlieku a potom to rozmixujem alebo čo?
..instatná sa asi vyrobiť nedá, že? 😃 😃 😃
Zo zemiakov je to ako - tiež zemiaky v mlieku??? Asi nie... asi len vo vode a potom sa tam pridá mliečko...
Kedy môžu chrústikovia papať kukuričianku?
titkovamiriam
27. jún 2008
to sa da upne rozvarit,ale asi myslit davat to flasou,tak to neviem ja som to take rozvarene davala lyzickou,Marek flasu vobec nepoznal 🙂
Zo zemiakov klasika-vo vode a potom mlieko a tu kukuricu neviem doma pouzivam len sterilizovanu 😃
denisocka
27. jún 2008
baby a ryžu obyčko či natural?včera som 1x davala ryžu,že natural a varila sa asi 30min a furd tvrda ta som sa nato vybodla
titkovamiriam
27. jún 2008
ja varim obycajnu bud ARO,alebo SOS-30min tak to je akosi dlho ked bola stale tvrda :-S
sueautor
27. jún 2008
Titkova, nie, my papáme všetko lyžičkou okrem mlieka 😉 ale aby sa mi nedrhol :-N
Kukuričnú kašu kedy môžem dávať... tú dostať a ja ju mám straaaaaaaaaaašne rada 😃
lyongirl
27. jún 2008
denisočka, ja dávam obyčajnú ryžu, teda ja kašu nevarím, ale keď papá ryžu, tak obyč. a neriešim to nejakou inou
sue, ja by som tú ryžu v MM nevarila, lebo zničíš/teda si myslím/ všetky vitamíny, čo máš v MM, ja by som ju uvarila vo vode a trochu mlieka pridala
Ináč ja som robila instantné ryžové kaše, alebo ako to nazvať, normálne ryžová kaša, môže byť z BIO obchodu, alebo klasická detská ryžová a urobila som ju do MM.
titkovamiriam
27. jún 2008
neboj ked je rozvarena tak ju ,,pomelie,,dasienkami 😃 ,prva lyzicka asi nebude bohvieco,ale neboj nauci sa a ked bude vacsi mozes mu tam dat aj niake ovocie. 🙂
denisocka
27. jún 2008
tak to dnes spravím,ale variť tu ryžu v MM či nie?
titkovamiriam
27. jún 2008
ja so varievala v MM,ved aj ryzu na nakyp varim v mlieku-no ak nie da sa aj vo vode a mlieko potom doliat.
denisocka
27. jún 2008
jáj,tak asi urobím vo vode,aj manželovi tak robím ryžu v mlieku že potom nalejem mlieko ked je ryža oke a voda vyparená
gangulienka
27. jún 2008
mne povedala dokyna ze mozem davat malej ryzovu a kukuricnu kasu ked sme zacali s prikrmami...takze mozes davat 😉
lusil2005
28. jún 2008
ja by som tiez varila vo vode a MM pridat nakoniec. ale kebyze mam MM na rozdavanie ako titkovamiriam tak by som varila v MM :-N
zuz11
28. jún 2008
na urychlenie ja som varievala bio ryzove lupienky alebo ako sa to vola, to staci iba ked to prejde varom ( kedze som nemala vela mlieka tak uvarila som vo vode a potom som tam primiesala UM a obcas na dochutenie som tam struhala jablcko alebo tak ( priprava tak 5 min aj s varenim) potom uz len ochladit 😉 takze do 20 min sa jedla 😉 nebolo treba ju niako mixovat ani nic podobne 😉
lusil2005
28. jún 2008
jeeej ozaj. na tie lupienky som zabudla! tie su super. ja som ich len zalievala horucim mliekom a nechala napucat. ale to pre seba. dobre ze si mi pripomenula - urcite ich spravim aj malej 😃
eki
25. feb 2009
babky, ktoré varíte detičkom doma kašičky, môžem malému uvariť kašičku aj zo špaldovej múky? už som mu varila z ovsenej múky, aj z pohánkovej, teraz som kúpila špaldovú múku, len neviem, či môžem aj uvariť v mlieku - asi môžem, len či je to aj k zjedeniu... 🙂
avanka
26. feb 2009
Eki, no neviem, ja spaldovu muku davam do chleba :-N
A keby si skusila rozvarit spaldu?
j1110
26. feb 2009
ravita ma instantu kasu, len zaliat vodou a do toho dat ovocie alebo zeleninu. kamaratka dava pohanku, neviem ci to je iste ako spadla a malej to chuti.
ravita
10. jún 2011
🙂 ahojte maminky , špalda nie je to iste ako pohanka , špalda obsahuje lepok, je to vlastne stara odroda pšenice, ktorá obsahuje viacej vitamínov. Varí sa štandardne ako pohánka, alebo ryža. Inak tie insantné kaše nájdete tu : http://www.ravita.sk/main.php?page=kategorie&id..., stači ich naozaj zaliať len mliekom alebo vodou a nechať odstať 3 minutky a môžete si ich ochutiť ako chcete na sladko na slano, neobsahuju totiž nič len surovinu, z ktorej su vyrobené teda je to naozaj len a len na Vás🙂 inak ak máte akékoľvek nápady na produkty ktoré by Vám pomohli uľahčiť život 🙂 napíšte nám radi si prečítame Váš názor ... Vaša Ravita (maja - product manager Ravita, s.r.o. )
flossie
10. okt 2011
@ravita chcem sa opytat, kde sa daju kupit vyrobky ravita? dakujem!
vikazv
10. apr 2012
Dobry den, vie mi tu prosim niekto poradit ako mam robit ryzovu kasu????pre 7mesacne babatko.....aku ryzu mam pouzit? a ako ju urobit....mam ju v umelom mlieku Nutrilon 2HA varit????....alebo ako???lebo to Um by sa nemalo varit?...dakujem.....
A este sa chcem opytat ako pripravit ryzu s mrkvou a masom pre babatko?....raz som to urobila s brokolicou a dieta z toho napinalo....dakujem
ichbinich
13. apr 2012
@vikazv: Uvar ryzu normalne vo vode do makka, daj gulatozrnnu ryzu, ta sa rozvari a ostane "kasovita". Potom pridaj uz hotove rozrobene UM, mozes spolu zohriat, potom pomixuj a mas.

Maso ma inu konzistenciu, aj najemno rozmixovane je to take "krupicovite". Moj dlho tiez nechcel maso, musel som "pasovat" malicko masa do jedla. Ziadne odporucane mnozstva mi nezjedol. Najlepsie ale vsetko pekne do makka uvarit a potom rozmixovat. Ryza a maso sa varia najdlhsie, neskor pridas mrkvu, zmixujes, dolejes tu vodu, v ktorej sa to varilo, aby to bola taka husta/riedka kasicka, aku ma tvoje babo rado. Niektore chcu taku, aby v tom lyzicka stala, niektore riedku...
ichbinich
13. apr 2012
@vikazv: Este ma napadlo, v DMku maju instantnu 100% ryzovu kasu. To su jemnulinke ryzove vlocky, ktore iba zamiesas do uz rozrobeneho UM. To je cista ryza, ale teda instantne vlocky, ktore sa hned rozpustie, netreba varit. Maju aj ine druhy obilnin v takychto vlockach. Mozes ich pouzivat aj na zahustovanie hocijakych prikrmov. Je to vzdy iba 100% obilie bez cukru, mlieka, bez vsetkeho.
oskvarka
13. apr 2012
no ak chces obyc. ryzovu kasu tak 2 hrnceky mlieka 1 hrncek ryze 1 hrncek vody a varis kym to nieje huste (je to kasa a ryza je makka)... ryza gulatozrnna + das tam veciu stipku soly a cukor (cukru menej ako do inej napr. krupicovej kase aspon mne to nechuti moc sladke..)
salomee
13. apr 2012
Jé, rýžová kaše.. no našla jsem si tuhle recept na netu (ne že bych neznala princip, ale šlo mi o množství) a nakonec jsem na...snad hrnek rýže použila litr mlíka, pořád to bylo tvrdé´..a to nekonečné míchání, hrůza🙂.
vikazv
13. apr 2012
@ichbinich joj, dakujem pekne.....co hovorite na tu najnovsiu knihu od Igora Bukovskeho, Hned to bude, Anjelik...A navod na pezitie bejby?....koli receptom...
ichbinich
16. apr 2012
@salomee:
Bez miesania a bez priharania a do makka je tento sposob:
Hrncek ryze dat varit na 20 minut s 2 hrncekami vody. Mozes pridat kusok celej skorice a vanilkoveho struku. Potom pridat 2-3 hrnceky mlieka a varit dalsich 20 minut. Tento sposob som nasla v jednej mexickej kucharke, a uz ju robim iba tak. Vzdy uvarim cely hrniec a potom si naporcovanu zamrazim a vytahujem podla potreby. Nikdy mi tak neprihorela, je makkucka, mnam. Ja davam cukor uplne na koniec, ked uz je uvarena, preto mi neprihara. Ryza musi byt gulatozrnna a hlavne NIE nelupana. Hneda-nelupana ryza bude VZDY tvrda a sypka.

@vikazv: Tu knihu nemam, ale je tu o nej diskusia, najdi si. Myslim, ze tema je v Babatkach.
kvojtanikova
16. apr 2012
@ichbinich a miesas to medzitym ci nie? lebo toto ja nikdy neviem, ked varim normalny ryzu ako prilohu, nemiesam, ale ta kasa sa ma miesat ci tiez nie? dakujem.
vikazv
16. apr 2012
@ichbinich problem je v tom, ze varit umele mlieko sa nesmie....a cukor a skoricu tiez nie je vhodne davat detom do jedneho roka.....teda ked ju robim bez nicoho tak je z toho maglajz a mala mi ju nechce.....ide o to, ze ryza natural je zdravsia ako ta biela....tak neviem.....
ichbinich
16. apr 2012
@kvojtanikova:
Nie, nemiesam, miesam iba talianske rizoto. To je super na tom recepte, hodis do hrnca, ked sa vari, stisis, nastavis budik a zabudnes 😉 😃 Potom prilejes mlieko, premiesas, pockas, kym sa zacne varit, stisis, nastavis budik, zabudnes 😃

Začni písať odpoveď...

Odošli