Prerušené varenie polievky

11. máj 2022

Musela som odísť a vypnúť nedokončený vývar, sliepka ešte neuvarená, môžem dovariť polievku neskôr, čo s nou teraz? Ďakujem.

lenja123
11. máj 2022

Ako dlho si bola preč? Polievku si len vypla a nechala von, alebo schladila a odložila do chladničky?

andreatytler
11. máj 2022

Pripnem sa, lebo aj ja by osm chcela vediet. Ja som parkrat dovarila a nebol to problem. Asi zalezi od toho ako dlho to stalo na izbovej teplote a ako surova bola ta asliepka ked sedela bez varenia.

autor
11. máj 2022

@lenja123 nie, vypla som a nechala na sporaku asi 4 a pol hodiny

lenja123
11. máj 2022

Uf, to sa mi zdá v tomto teple dosť dlho. Ja by som už neriskovala a vyhodila to.

zuzuliennka1
11. máj 2022

to by som dalej nevarila, 4h a neuvarene uplne a v tomto teple - radsej vyhod

tosomja
11. máj 2022

Ja nechám na najslabšom plameni a idem hoc aj do kostola, na nákup, vonku. Ráno dám na sporák okolo 6tej a varím aj do 14tej poobede.

macikovaiveta
11. máj 2022

@tosomja polievku veríte tak dlho ?

tosomja
11. máj 2022

@macikovaiveta áno. Ale len hovädziu a slepačiu

luccija
11. máj 2022

Môžeš ju dovarit nič sa nestane

zuzuliennka1
11. máj 2022

@tosomja ja tiez tak, taka je najlepsia 🙂

ukulela
11. máj 2022

@tosomja vyvar sa originalne vari dlho a na slabom plameni. Autorke, skoda, mohla si stiahnut na minimum, dat dost voda a nechat.

tosomja
11. máj 2022

@ukulela ja viem. Varím dlho.

viera321
11. máj 2022

určite jej nič nebude, vnútri nemáš predsa tridsať stupňov, a podľa mňa ešte ani nevychladla, nieto sa ešte stačila pokaziť. 😉

domak2
11. máj 2022

Ja neviem, ale koľko trvalo kým vôbec vychladla a kým by sa začala kaziť. Za 4 hodiny sa podľa mňa nemalo co stat. Keď ju teraz dlhšie povaris, bude ok

mb2021
11. máj 2022

Ak bola len zohriata, tak by som vyhodil, ak už prešla varom, tak by som dokončil.

Lebo mi nie je jasne čo znamená sliepka ešte neuvarena…

evica17
11. máj 2022

Ja myslim ze pohoda. Vsak.aj keby ju chces dat do chladnicky, tak by sa ti za tie4,5 hodiny nestihla vychladnut mozno.
A poradim varit v tlakovom, do hodiny navarene.

oli18
11. máj 2022

Môžeš pokračovať vo varení. Ako píšu skúsené baby, za 4 hod. ani poriadne nevychladla. Ja keď varím polievku večer, nechám ju cez noc stáť v kuchyni, lebo kým idem spať, ešte je horúca. A nikdy neskysla. V konečnom dôsledku, kým niečo vyhodím, tak to ochutnám.
P.S. Práve som pochopila, prečo sa na Slovensku vyhadzuje tak veľa potravín😉

nafka0483
12. máj 2022

Omg ze necham na plameni a idem do kostola... este kebyze na indukcnej platni, kde sa nema co chytit, ale plamen?! Potom sa ludia cuduju ze vyhoria... 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

janka2273
12. máj 2022

@oli18 presne tak🙈 niektoré hneď všetko vyhadzujú 🙏 jogurt deň po záruke a letí do koša bez otvorenia a podobné srandy sa tu na MK dočítaš🙈😂 neskutočné plytvanie potravinami!

michaela_koc
12. máj 2022

pozri ak to nesmrdi, podla mna to mozes dovarit. hlavne ak to uz vrelo pred tym.

malinovka333
12. máj 2022

@mb2021 jasne ze sa varila to ozaj nevies co znamena neuvarena sliepka? Ved sliepka po 2h uvarena nebude.🤦‍♀️

malinovka333
12. máj 2022

Nic tomu nebude.suhlasim s domak 2,ake tepla?to mate 40'v nutri poniektore?urcite vychladla min.za 2-3h a kazit a urcite nezacala.normalne ju var kolko treba.

evica17
12. máj 2022

@nafka0483 noja som to nikdy nepoznala, my sme nesmeli odist z domu bez skontrolovania sporaku.
Alepotom som sa vydala a svokra, avagrina a z muzovej rodiny bezne sli v nedelu dokostola, s tym ze zatial sa im varil vyvar a pieklo kura v rure, aby prisli po kostole na obed a bolo vsetko hotove a teple. Ja by som mala strasne stresy

mb2021
12. máj 2022

@malinovka333 ale neuvarena je aj taká čo si vypla po 15 minútach…

malinovka333
12. máj 2022

@mb2021🙈
a to je taky velky rozdiel? aj keby tam bola len 15 minut

bambooolik
12. máj 2022

Nabudúce prudko ochlaď (studenú vodu aj s ľadom do drezu) a daj do chladničky. Potom dovar. Tak máš istotu že neskysne.

vlcik1
12. máj 2022

no ked nebyvas v podkrovi a nemas tam 25-30 stupnov tak tomu nic nebude, kludne dovar 🙂

gabriela_obzerova
13. máj 2022

@macikovaiveta ja som si kupila pomaly hrniec. Varim tam vyvary aj 12 hodin cez noc na slabuckom stupni. Zachovava si to viac zivin a chuti lepsie 🙂 nahadzem vsetko vecer vratane zeleniny a rano hotovy zdravsi vyvar. Skuste si vygooglit pomaly hrniec. Ale da sa aj klasicky, ale stisit tak na 70 stupnov- uplne pomalinky a dlho varit. Aj moja babicka kedysi tak dlho varila sliepku.

autor
13. máj 2022

ďakujem vám, polievku som vyliala, uz nebola dobrá.

autor
13. máj 2022

ja som ju dovarila, aj sme ju jedli, bola ok, ale uz ten pocit som mala z nej, ze neni v poriadku.