"Priskočné" do práce
Ahojte nastupujem do novej práce (zdravotnictvo) prosím poraďte čo doniesť do práce ako "priskočné"?
Poznámka NEPEČIEM takže koláče a pod nie a ani alkohol🙈
@zemiakovysalat my nemáme zabezpečenú ani vodu na pitie...
kup marlenku, daku dobru mletu kavu (alebo ak maju kavovar, tak zrnkovu) a dpbru nesku, pripadne caj pre baby, co kavu nepiju. pripadne este pagaciky. neviem, kolko chces minut,? pridat dzus a kolu?
Inak, mna by celkom zaujimalo, ako to ma ten novy clovek vediet, ze sa od neho ocakava, ze ma priniest pohostenie. Nikdy som sa s tym nestretla, tak som zvedava. To mu daju ostatni vediet, ze "halooo, uz si tu tyzden a nic si nedoniesol" alebo existuje nejaka nepisana lehota, kedy sa od neho automaticky caka, ze prinesie dovtedy nieco a ked nahodou neprinesie, tak sa ohovori, ci ako?
A treba to? Podľa.mna je to už riadny prežitok. Keď tak až po nejakej dobe,nevieš či nepôjdeš v skúšobnej preč. My sme tiež zdravotníctvo,taký malý kolektív a sadli sme si celkom, tak u nás zvykneme každá nosiť na celý plech asi čokoľvek😂 Starším babám lahodili klasické zákusky,mladšie ocenili raw koláčiky,horké čokolády,rôzne šťavy a každý ocenil domácu výrobu čohokoľvek.Ty vieš najlepšie medzi aké baby pojdes
@limoncino tak ja ked som nastupoivala, som sa nikoho nepytala, co je zvykom ... ale po par dnoch, ked som sa zabehla, som sama od seba doniesla tortu a par jednohubiek. my sme bolui dobry a priatelsky kolektiv, hociktoi donesie pohodtenie nie len na sviatky, ale aj bezne, ked mu doma ostane kolac a nechce, aby uschol a pod 🙂 do nejakeho korporatu s offcom a 50 ludmi v nom by som asi nic neniesla, ale ako zdravotna sestra na oddelenie asi ano, tam je mensi kolektiv a chcem nadviazat dobre vztahy ...
@biaa prosím ťa, mohla by si mi tiež poslať recept? Nebudem to pre kolegov, ale pre mojich hladosov. 😉
Ja mam rada tieto pohostenia v práci. Aspon sa pozoznamujete a prelomia sa ľady 🙂. Ja som za nejaký koláčik, potom vysypem niečo slané do misy napr. Chipsy tyčinky korbáčiky....a nosím aj nejakú fľašku nealka alebo džúsu
U nás sa prvý deň nenosí nič. Keď sa organizuje potom nejaká kolektívna akcia ako guláš, posedenie alebo večierok, tak nový kolega donesie fľašu.
@diewcatqoo napriklad u nas kazdy tyzden nieco bolo na stole, tak ako si dal novy človek lebo bolo normalne pri ranajkach ku kave babovka tak tuklo jej že hej prinesiem aj ja 😅
@ukulela a ja pracujem presne v korporáte. Tiež keď niekto niečo prinesie ponúkne svoje oddelenie a potom to polozi na taniere do kuchynky na stoly a kto chce sa ponúkne. Taktiež nám náš management pripravil spolocne raňajky a vianočnu kapustnicu. Ale kto prišiel nový nič nenosil. Ale tak my máme hlavne HO.
@hradnapani ja som doniesla iba ked som mala narodeniny
@diewcatqoo Je to vseobecne znama informacia. Povazuje sa to za prejav dobrej vole zapadnut do kolektivu tym, ze ich pohostis ako dobrych priatelov.
My sme malý kolektív s výbornými vzťahmi, stretávame sa aj s rodinami aj mimo práce ... /a to sme sa predtým než sme spolu začali pracovať, vôbec nepoznali / a hocikedy hocikto niečo prinesie napečené, uvarené, kúpi ovocie pre všetkých ... Keď k nám nastupovala pred časom nová kolegyňa, sama videla ako to u nás chodí, a hneď medzi nás zapadla 🙂
Ja som nikdy nenosila, ani by mi to nanapadlo...ale to je skolstvo, nie zdravotnictvo. Narodky, meniny, to ano...
Patrí sa niečo priniesť, ale počkajte do prvej výplaty.A ešte to vo veľkom funguje.A tiež sa zvykne nosiť na narodeniny, meniny aspoň nejaká bonboniéra ponúknuť.
@kvietocek87 narodeniny meniny je niečo iné, ale tak hneď prvý deň niečo nosiť, no neviem, ja som napríklad prvý deň mala školenia, podpis zmluvy a podobne
@euka210 ja som mala kolginu ktora utajila vlastne narodeniny aby nemusela nic priniest -sama to povedala. Este ze na fb dala fotky zo 40ky 🤣 nie sme rovnake.
To som v zivote nepocula,ze sa do novej prace nieco ma doniest....to naozaj? kde je taky zvyk?
Baby, keď ide pracovať do zdravotníctva, tak tam určite nemusí kupovať ani cokoladu, ani nič sladké a už vôbec nie kávu. Už sú toho prejedeni.🙂
P racujem vyše dvadsať rokov a ešte som prískočné nikdy nerealizovala, ani od iných kolegyn nezažila. Ja by som si s tym absolútne nelámala hlavu.
Podla mna by mali vystrojit hostinu a ohnostroj tebe, ze ta ukecali /Baby, len vtipkujem/ 😂😂😂
Prvý deň by som nič nepriniesla. Najprv si odsleduj ako funguje kolektív.
Ja som ziadne "priskocne" nenosila. Ked som sa po cca 2 tyzdnoch otukala a nacitala ako to tam funguje,ze mavaju spolocne obedy,casto spolocnu rannu kavicku pri kolaciku,tak som si jedneho dna povedala,ze upeciem aj ja. Jednoduchy piskotovo- tvarohovy s cucoriedkami na plechu a tak ho vychvalili,ze pytali recept. Chlebicky,pagace a tortu donesiem,az ked budem mat okruhle narodeniny, v prvy den v novej praci mi to pride ako vtieranie.
Ja som objednala krabicu mini oškvarkových pagáčikov. Len sa tak po nich zaprášilo. Je tam 70 ks a stoja 17€ (trochu podraželi - vtedy stáli 15€). Kolegovci boli veľmi spokojní.
To nie je len v zdravotníctve, ale všade, kde má človek záujem niečo priniesť. Určite nie prvý deň, ale po prvej výplate, keď sa trochu človek rozkuká a zistí, či áno či nie.

@nyusika šteniatko 😂😂😂👌