Raňajky pre chlapa
Dievčatá, prosím vás, čo raňajkujú vaše polovičky? Ja som z toho môjho už úplne hotová. On sám je dosť prieberčivý v jedle (ďakujem svokrička 😀 ) a teraz si zobral do hlavy, že by sme sa mali stravovať zdravšie, lebo hrozne nezdravo jeme a že na raňajky máme stále to isté - v jeho prípade pečivo so šunkou, praženica, párky alebo vianočka. Ešte zvládne rybaciu nátierku. Keď sa ho opýtam, že čo teda jedával doma alebo ako si tie raňajky predstavuje, tak mi len povie, že ty si žena, to mám ja ešte aj recepty na raňajky hľadať? Samozrejme, aby to nebolo také jednoduché, neje nič čo len trošku išlo okolo paradajok, kečupu, cukety, baklažánu atď. Nejaké cereálie taktiež neprichádzajú do úvahy, z toho sa nenaje. A žiť z lásky mu asi tiež nestačí. 😀
Urob mu avokadovu natierku s hriankou, tofu placku robi sa podobne ako omeleta. Moj priatel si robi ranajky sam a aj mne 🙂 samozrejme ale obed, veceru robime spolu.
nech si robi toasty z tmavého chleba s cesnakom. To je hned, zvladne to sam a cesnak je zdravy.
Inak, moja mama mala takyto pristup - kazdemu nachystat podla chuti. Moj brat tam este byva, co myslite, ze mame nici zivot? Presne tak.... to extra vyvaranie, lebo jeden nelubi to, druhy to..... Tudy cesta nevede.
ak chce ine ako ostatni, nech si robi sam!
@huahua ano je to rajcinova omacka ale ziadne kusky rajciny tam nenajdes. nie je to ani take cervene ako ked kupis rybu v rajcinovej omacke. vyskusaj, prinajhorsom nezjete. co sa moze take stat?
Ahojte, chcela by som Vás poprosiť maličkú pomoc. Potrebujem totiž zozbierať vzorku osôb, ochotných vyplniť anonymný dotazník, zameraný na biopotraviny. Prosím, ak máte chvíľku času, venujte ho môjmu dotazníku spracovávanému v rámci diplomovej práce. Vaša ochota mi veľmi pomôže. Vopred ďakujem tým, ktorí sa na to podujmú. 🙂 A vopred sa ospravedlňujem, ak Vás to obťažovalo ...
@peterjakubik Prinajhrošom to zjem ja 😀
@huahua zjes vsetko co teba nezje? :P
@huahua no ja by som mu povedala že nech si je čo chce. U nás si na ranajky každý jeme čo chceme a na čo máme chut. Ved predsa ked tebe chuti vianočka, tak nebudeš sa nutiť do jedenia praženice. A ked on chce niečo zdravšie, tak prosím nech si nasype vločky s ovocím a môže jesť.
Teda ja som prečítala pár príspevkov a teda normálne sa hanbím. To čo tu niektoré napísali sú normálne, že ranné švédske stoly. Baby to kedy vstávate a na koĺkú chodíte do roboty keď stíhate také raňajky nachystať? Nie to pri nich ešte v klude sedieť. Ja som rada za jeden bleskový čaj /synovi kakao/ a prcháme 😉
@mamickajanka okrem držkovej polievky a ulitníkov ma nič také nenapadá čo by som do úst nedala 😀
Ja zvyknem robit pre dceru keksiky z vlociek, orechov, bananov a medu, s jogurtom, tvarohom alebo len s poharom mlieka...je to super, ale tak my toho moc nepojeme a mojmu muzovi beztak staci miska ovsenych vlociek a kava a mne zas kava a ciga 😀 inak plnena omeleta tiez nie je zla...sprav ju namasle napln syrom a zeleninou k tomu krajec tmaveho chleba a je to...spaldove dolky bez oleja a miesto drozdia das vinny kamen s domacim dzemom, rozne brownies spravis vecer pred spanim a netrva to dlho, ja robim z cvikly a ani by nedodiel nato ze tam daka je 🙂 je toho kopa...ak sa teda chces s nim tolko zapodievat ...
odporucam zapeceny roztek v sandvicovaci s maslom, sunkou popr. syr. Oficialne sa to vola vsade pannini, ale je to de facto to iste. Mozes tam dat zapiect cokolvek, vzdy to chuti super a vyhoda je, ze aj zo 4 dnoveho rozku urobis chrumkave pannini
@huahua ja mam este aj s huspeninou dost velky problem :D
@huahua, chvalabohu moj priebercivy nie je a ranajkujeme smoothies na 99 perc. ho chysta manzel a potom si da, bud ovsene vlocky alebo chlebik..... nemoze nic mliecne, takze je dost obmedzeny. A ozaj on je zlaty nie je rozhyckany, to skor ja. Maso jeme uz len 2x do tyzdna a keby blo po jeho staci mu aj raz. Tiez sa snazime zdravo.
Fuha, ten moj asi dostane pochvalu. Zje hocico, dochucoval si aj kojenecke prikrmy,len aby sa nevyhadzovalo. Ranajky si robi sam, ja zacinam rano vodou a kavou, jem az tak hodku po zobudeni.
@katka1981 veru, mojmu staci aj polievka. Ja ale varim denne, obed vecera.
Mam kamosku. ajej muz nezje na druhy den ohriate jedlo, by ma piclo.
@huahua u nas us ulitniky casto, vsetkymozne.
@lastom aj u nas toto fici, decka si urobia same, gril z lidla fici denne,alebo hriankovac, hriankovali by aj uplne cerstve este teple kupene pecivo. Nevyhodime ani korku.
@mamickajanka s nou mam aj ja velky problem :D
@mamickajanka juj, to ja zas ľúbim 🙂
Môj si robí proteinove palacinky, lievance alebo wafle, rôzne smoothies, tvarohovú praženicu alebo bezlepkove toasty s avokadovou, mrkvovou pomazankou, tuniaka, dokonca aj ovsené kaše 🙂 a mne zbehne kúpiť 3 maslové croissanty 😀 😀
@rybiatko123 takto zdravo sa stravuje? :D este ze teba nenuti take veci papat :D
@anitta41 áno, on je fitness maniak a cvičí dosť, tak sa aj zdravo stravuje 😀 občas si dám aj ja z jeho jedla, ale ked ono je to take moc zdravé 😀 😀
@rybiatko123 mame toho isteho chlapa doma. Moj tiez papa to co tvoj, a ja taaaaaak milujem rezne.... 😀 😀 😀
Pokiaľ má rád jogurty mám jeden typ. To jedávam v práci. Biely jogurt, lyžička medu a bebe dobré ráno. Mne to veľmi chutí, zasýti a snáď je to ako tak zdravé. Ja kupujem tie krabice, kde máš 8 balíčkov. Ale nie tie malé originál do jogurtu, ale veľké rozmrvím. A teraz som našla čokoládové, ktoré majú o 30% menej cukru vraj 😉
@huahua citala som ze mu asi 1x za rok je poriadne zle. Tak toto mal aj moj manzel. Tiez najprv 1x za rok potom asi 2x az sa sam rozhodol to riešiť asi to bolo naozaj zlé ja som mu teda vzdy chcela volat sanitku. Poslali ho nie na sono a CT ale gastro. Pretrpel to myslim 2x, nasli mu zlcnikove kamene, operacia, asi tyzden dodrziaval dietu a potom sa na to vykaslal a je uplne vsetko a to je ten tip co je slaninu klobasy kolena drzky najradsej kazdy den. Uz funguje uplne normalne. Mal by sa dat vysetrit aj kvoli otcovi.
A ja som prave neranajkovy clovek. Rano vstanem, naklusem do prace a dam si kavu 🙂 mam to od detstva. Cez vikend normalne nieco prejem.
@magic08 príkladom je dnešná večera, on nejaký "zdravá bomba nápoj", ako tomu hovorí, losos na pare so špenátom a ja som si objednala čínu a ako dezert čoko zmrzka 😀 😀 Jaaaaj ale leto sa blíži, už by som mala s týmto prestať 😀

@natalym 20 rokov? Klobúk dole... ja mám pocit, že toho sa ja ani nedožijem, lebo ma z neho klepne 😀 Mňa najviac štve to, že ak chcem aby sme sa všetci najedli, tak musím variť len ten jeho obmedzený výber. A ja by som si s malým dala aj iné veci. On mi síce povie, že veď si uvar čo chceš, ale to sa zas mne nechce variť osobitne pre neho a osobitne pre mňa so synom. Tak buď je len to čo on zje, alebo urobím niečo, čo on nezje a je hladný (čo mne osobne samozrejme žily netrhá, len potom chodí ako lev v klietke 😀 )