Sáčkové polievky
Rád by som počul váš názor na sáčkové polievky. A nejde tu o vifonky. Ale o polievky značiek Vitana, Maggie, Carpathia. Neviem či ešte dáke sú. Ale trebárs keby vám deti chodia do školy tam na obedy, vám doma stačí hocičo a rýchla polievka na dva dni so sáčku. A cez víkend uvariť zase niečo poriadne. Myslím ako normálne jedlo nie zo sáčku.
Nemalo to byť nejako moc škodlivé od týchto značiek no ale povedzte samé. Ďakujem
Mam v špajzi sackovu polievku, keby náhodou niečo, ako železnú rezervu, ale nepoužila som ju asi 4 roky. Nikdy nebola chvíľa siahnuť po takejto variante. Muž si uvaril minule po opici, videla som.
Za nás jednoznačne NIE
Nebolo by lepšie si uvariť domácu polievočku? Napr.taky vývar v chladničke vydrží aj 3 dni a máš to bez éčok, stabilizátorov, konzervantov,... ,nadmerného množstva soli...Za mňa určite nie , ale je to každého osobné rozhodnutie ako sa chce stravovať .
Nekupujeme ani nevarim, ale dostala som ako darcek k nejakej objednávke cez e-shop Podravka natur s červenou šošovicou a bola som prekvapená zložením. Žiaden glutaman ani soľ, len dehydrovana sosovica, sušená zelenina, kurkuma, kmin. V pripade nudze by som ju uvarila.
Tak ako z jedného zdravého jedla nevyzdravies, tak ani z jedného nezdravého neochories.
Ale u nás to je max 1x za 2 roky
robievame tieto polievky a aj jedlo Dobrý hostinec na stanovačkách, prípadne, keď sme celý deň na skalách (lezieme). (varím na variči pod skalami). Doma robím asi 5x do roka, keď prídeme z niekade po pár dňoch a nemáme nič navarené a ani v mraziaku nie sú šúľance, či pirohy. 🙂 Ale skôr sa mi páči uvariť špagety a dať na to tú hotovú omáčku (s mäsom, s olivami (Franz Josef) ).
Ja mam rada zampionovu sackovu polievku, tak tu si robim tak raz za pol roka, inak sackove polievky nepouzivam, my sme zvyknuti solit malo, takze by mi to doma nikto nezjedol. Na dovolenke robievam fazulovicu z konzervovanej fazule, tam na plynovej bombe nebudem 2 hodiny varit susenu fazulu aby zmakla. Hodim tam dve konzervy, zopar parkov a jednu smotanu a za 5 minut je obed hotovy.
@h2 :D keď nemáš vajíčko, tak je Rascová bez neho... Zápražka so zemiakmi a rascou a cesnakom napríklad 😁
My jeme sáčkovú polievku možno raz za rok. Vždy sú iné možnosti. Som na materskej a rýchle polievky sa dajú spraviť za 5 min ako píšu vyššie a potom sa už samé varia 😊. Napr na masle orestuješ mrazenú alebo čerstvú zeleninu, zaleješ vodou, nasypeš mrveničku a hotovo. Alebo vajíčkovú, zemiakovú, paradajkovú a aj z červenej šošovice 😊, alebo krémová brokolicová, hodíš do vody brokolicu a zemiaky a rozmixuješ, takisto hokaido 😊
@korenicka87 Ahá 😁 super, ďakujem za odpoveď.
Čo sa týka značiek u mňa jednoznačne 'Caroathia a Maggie. Vitanu už roky nekupujeme. Mali sme ju asi dvakrát a to sa nedá porovnať. U nás boduje Francúzska.
Mne tie slovenské sačkove nechutia...okrem raz za polroka paradajková. Ale ochutnala som poľský žurek...dobrota. Nakrájala som párok , poliaci tam dávajú bielu klobásu , dva zemiaky ...povarila som v malom hrnci a v hrnčeku som zamiešala polievku do trošky studenej vody a potom som pridala do hrnca a povarila 2, 3 minúty. K tomu sa ešte podáva varené vajíčko. Neskutočná dobrota.
Nie nevarim to nechutia nam iba manzel si vie sem tam ked nema v robote obed kupit tu hrncekovu ale doma nie max.viem raz za cas ked robim gulas kupit na dochutenie tu gulasovu ale nie vzdy ju tam aj dam.neviem ale uz tie sackove nie su ako kedysi uz chutia inak....
Jasné že to je ok, pokiaľ sa teda nebavíme o tej vifonke 😆 tie čo tu píšu aké to je svinstvo dúfam majú všetky svoju domácu zeleninku.. 😜 lebo teda ak nie tak či uvaris svoju so zeleninou zo supermarketu, striekanou, dovezenou cez pol sveta alebo kúpiš tu v sáčku je to absolútne jedno..
Zdravé to nie je ale čo už, ked to deťom nedávas. Ja som mala rada jemnú písmenkovu s hráškom ale poslednú dobu ju pokazili. A tak isto aj originál vifonky. Už si dávam len z ázijskych potravín niektoré. Asi tak raz za mesiac lebo mi chutia.
Keď mam dieťa v škôlke, buď dojedám jedlo z víkendu, robím si rychle cestoviny, tortilu so zeleninou a kúskom mäsa, alebo čo je po ruke, proste niečo rýchle jednoduché. Alebo možno zajtra počkam do večere, lebo tá priprava a jedenie zaberajú dosť času 😀
@terus00 tu máš zloženie jednej sackovej polievky.. čo je podľa teba na nej také zlé? 🤔
Múka z tvrdej pšenice, Sušený glukózový sirup, Jedlá soľ, Zemiakový škrob, Sušená mletá zelenina (mrkva 4,1 %, cibuľa 0,1 %, zeler 0,1 %), Sušené slepačie mäso kúsky 4,2 %, Arómy, Slepačí tuk 2,4 %, Minerálne látky (chlorid draselný, jodičnan draselný), Sušený kvasnicový výťažok, Cukor, Pšeničná múka, Slnečnicový olej, Sušená petržlenová vňať, Kurkuma, Sušené vaječné bielky, Droždie, Antioxidant (extrakty z rozmarínu), % - vztiahnuté na obsah zložky v celom výrobku
Môže obsahovať mlieko, sóju a ryby.
Cisty humus podla mna ale kazdy nech vari podla seba 🤷♀️
@tianna zlr je na nej hlavne to ze obsahuje viac soli ako zeleniny ktora tam v pidstate nie je ziadna na jednu porciu nepripada ani to blbe idkrojene koliesko mrkvy ci prtrzlenu alebo zeleru... Hlavne ze je tam glukozovy sirup skrob a muka co je na tomto prosimta dobre???? Ale ok kazdy ma pravo jest co uzna za vhodne takze dobru chut 💙
@kulumulu123 my nejeme polievky prakticky vôbec už, no kedysi sme ich jedli bežne a teda osobne na tom ozaj nič zlé nevidím. Ja čítam zloženie všetkého keďže absolútne nemôžem nič s mliekom a teda škrob je takmer vo všetkom, múka je v každom pečive, glukózovy sirup tiež podľa mňa žiadna katastrofa nie je a tá dovozova zelenina kdesi z Tesca či Kauflandu tiež teda žiadna bio eko zdravá nie je. A čo sa soli týka bežne jedia ľudia chipsy, slané pochutiny atď teda pokiaľ nieje človek takéto veci ale dá si polievku zo sáčku takisto v tom problém nevidím 🙂

@cicuca tyyyyjo, tak toto je paráda! 👌
Ďakujem moc!!! 💕