icon

Strava počas kojenia

tatopeto
6. máj 2018

Zdravim Vas, manzelka nevie co vlastne moze jest. Od viacerych pocula ze moze vsetko ale zaroven vymenuju ze toto nie toto nie tak preco vravia ze moze vsetko ked vedia ze nemoze ved si tvrdenia protirecia. Ci mame skusat vsetko a uvidime ako sa to prejavi na malej? Lenze tak riskujeme bezsenne noci. Poradte prosim aky postoj k tomu zaujat?

Strana
z3
maaaaaaaria7
6. máj 2018

netreba sa křčovito obmedzovať, ale iste menej vyprážaného, čokolády a vydržala som pol roka bez kapusty a fazule.. a pikantného..
naopak som sa pchala rascovými polievkami, vodou, vodou, vodou,.. a vlastne všetkým čo mi prišlo pod ruku 🙂

alex49
6. máj 2018

niektorým deťom vadí všetko a niektorým skoro nič. Musíš to zistiť sama, žiadny univerzálny jedálniček neexistuje.

martinka184
6. máj 2018

@tatopeto ahojky moja tiez kojim a jeM skoro všetko.ale vôbec nejem strukoviny lebo majú tendenciu nafukovať ani ovocie ale napr.jablko trošku... newiem ako máš staré bábo ale ja mám 4 mesačného chlapca a pomaličky začínam jesť ovocie,zeleninu ale všetko zmieru aby si babi zwiklo na inu chuť okrem mlieka.

renata1973
6. máj 2018

Ja som prisla z porodnice a cervena kapusta a knedlik som si musela dat. Jedla som uplne vsetko a mala bola bez kolik. Samozrejme s mierou a zvykla si hned, ved aj na porodnici nam davali jest to co ostatnym. Nebojte. Sama manzelka pride na to co moze a co nie postupne.

myjusiatko
6. máj 2018

Moze jest uplne vsetko na co ma chut a co ma rada. Dojcenie nie je dovod na obmedzovanie. Obmedzuje sa az ked sa zisti realny dovod na vyradenie nejakej potraviny. Nema zmysel nieco nejest preventivne.

malinovka333
6. máj 2018

jedla som vsetko odkedy som prisla z porodnice

yanni
6. máj 2018

Ja som jedla vzdy vsetko. Musis pozorovat ci tebe alebo dietatu po nejakej potravine nie je tazko. Napriklad niekedy dieti reaguju po naduvacej zelenine atd.

renatka100
6. máj 2018

Nejem bravcove a hovadzie maso, kapustu, strukoviny som radsej ani neskusala, kysnuty chlieb, crstve pecivo, zo vsetkeho mal maly koliky. Ked som spominane vyradila maly bol dobra, pekne spinka a hlavne spokojny, stoji to za to niektore veci obmedzit. Zato pijem zeleninove a ovocne stavy - hlavne mrkva, cvikla, zeler, pomaranc.

pininka
6. máj 2018

Okrem strukovin a kyslej kapusty som zo zaciatku jedla vsetko. Potom som postupne aj tieto veci zacala pridavat. Ale napr moja sesterka nemohla zjest nic okrem chleba s maslom a kuraciu polievku. Kazde dieta je ine, sama uvidi ci bude alebo nebude mat koliku.

kikulienkadd
6. máj 2018

Je to straaasne individuálne. Ja som sa držala pravidiel a nejesť nič čo nafukuje a pod. Bolievalo ho bruško,dávali sme rektalnu rurku. Raz som si dala čokoládového pribinacika a malý mal hroznu zápchu. Keď mal asi 8 týždňov,dala som si s veľkými výčitkami kapustnicu (bolo pred vianocami,neodolala som) a odvtedy si vedel "poprdkat" sam a bolo po problémoch s bruškom. Treba odsledovat,čo babu vyhovuje a čo už nie...

zenaajmama
6. máj 2018

Ak si chce manželka udržať zdravý rozum, tak nech mamilu nečíta 😀
Kojim už 25 M, jem všetko, ale stravujem sa zdravo, bez ohľadu na kojenie, jem tak isto ako pred tým.
Zo začiatku som sledovala malú, postupne som skúšala všetko.

myjusiatko
6. máj 2018

@zenaajmama vsak na tej mamile sa o tej strave nepise nic ine, nez ze ma jest ako normalne.

lindusss2016
6. máj 2018

Ja jem tak isto ako aj vzdy. Vyprazane a tucne jedla nejem ani mimo dojcenia, ale inak.asi vsetko. Par dni po porode som nejedla citrusy, strukoviny, kapustu. Teraz ma maly 3,5 m a nic z tohto mu nerobi problem, po soji trosku prdkal, ale bol spokojny, tak to nevidim ako dovod nejest ju. Kyslu kapustu som zatial neskusala, ale cerstvu si. Davam jedna radost

tatopeto
autor
7. máj 2018

@zenaajmama A to je ake zdrave stravovanie. Priprava jedla nad parou alebo co mate pod tym pojmom na mysli?

lindusss2016
7. máj 2018

@tatopeto povedala by som, ze aspon take rozumne zasady: nejest vyprazane a udeniny, obmedzit cukor a palmovy olej, pit cistu vodu atd. Urcite sa tym nemyslelo viest super bio zivot

beky1813
7. máj 2018

Ked zena zalozi temu, ako sa stravovat, ok, beriem, ale aby chlap riesil, co moze manzelka jest, to mi uz pride moc.
Treba sa normalne sa stravovat, ako bola zvyknuta. A co ja mam skusenost pri 2 detoch, prave tie potraviny, co mali robit sarapatu, nic nesposobili. Cize menej citat a viac sledovat dieta

zenaajmama
7. máj 2018

@tatopeto jeme len celozrrne výrobky, biely cukor, bielu muku u nás nenájdete.Snažím sa vyvarovať pridanému cukru v potravinách, kupujem len biely jogurt, deťom ho sladim medom.pijeme len vodu, a nesladene čaje, jeme vela zeleniny, ovocia- aj surove, aj parene, aj grilované, zapecene.Nejeme mäso každý deň.Jeme orechy, mandle, sušené ovocie.Deti občas aj sladkosti.Proste zdravá strava.

tatopeto
autor
7. máj 2018

@beky1813 Matka sa venuje dietatku a nema cas sediet za netom takze aspon niekto z rodiny sa musi informovat, tot moj nazor. Diky za postoj

lindusss2016
7. máj 2018

@tatopeto 😀 pockaj, ked porodi druhe 😂😂😂 to estelen nebude mat cas

evittam
7. máj 2018

@tatopeto Aha, takže matka sa má starať len o dieta a taticek si surfuje po nete? Čo takto trošku pomôcť matke tvojho dietata nech si trosku oddychne?
Inak suhlasim s
@myjusiatko
@beky1813
@zenaajmama

meandbaby
7. máj 2018

Ja som jedla vsetko vratane strukovin.

zenaajmama
7. máj 2018

@evittam záleží ako si želá pomôcť maminka ...jamo som teraz pri druhej som radsej uvítala pomoc že manžel nakúpi, uprace atď, a ja som bola s malou alebo som si ľahla.Ale môj sa radto staral aj o malú 🙂

tatopeto
autor
7. máj 2018

Jasne presne som si myslel ze ma nepochopite. Nikto nevidi aka situacia je u nas a ziadal som SKUSENE MAMICKY o radu a nie sa navazat ze mamicka sa stara o dietatko a tato surfuje po nete. Nie radsej sa obujem do otca ze ,,tato zalozil diskusiu co ma manzelka jest,, Ano mna to zaujima pretoze som v tom novacik a ziadal som len o radu. Nehadzem vsetky uzivatelky do jedneho vreca. Tym ktore poradili vrela vdaka, tym ktore si myslia ze zanedbavam manzelku a dietatko ...... Ja som to myslel v dobrom no vidim ze feminizmus este zije. Lutujem ze som zalozil diskusiu. IDEM SA VENOVAT RADSEJ RODINE ABY STE SI NEMYSLELI ZE SA NESTARAM O MOJE NAJDRAHSIE.

tatopeto
autor
7. máj 2018
katharines
7. máj 2018

@tatopeto je to mile, ak ti zalezi na manzelke i dietatku a snazis sa im aj takto pomoct.

tatopeto
autor
7. máj 2018

@katharines lenze ako vidite nie kazda to pochopi a hned to obrati proti otcovi. Som rad ze su aj zeny co sa vedia vcitit do situacie ostatnych a snazia sa pomoct.

marguay
7. máj 2018

Uplne vsetko sa moze /s rozumom aj cierne pivo ci deci vina/ az kym nenastane po niecom reakcia to vyradit potom. Inak netreba to ani s vodou prehanat pit meltu, vineu ci polievky ja nedodrzujem nic z toho a kojim. Vraj pit litre mlieka to neznasam kavu nepijem ani sladke napoje, ani vody vela nezvladnem polievka obcas niet casu vyvarat. Staci caj na podporu kojenia pripadne bylinky kym sa tvorba mlieka ustali

tatopeto
autor
7. máj 2018

@marguay. Dakujem pekne za osobnu skusenost

Strana
z3