icon

Vianočné pečenie 2014

karina517
3. nov 2014

Ahojte 🙂 neviem, či už rozmýšľate, čo budete na Vianoce piecť... ale ja už sa tak teším, že dávam do kopy recepty a pred Vianocami vyberiem z nich nejaké. Čo pečiete vy?poradíte nejaké tradičné recepty?

iwuskaaa
18. dec 2014

Robil tu niekto Marlenka guličky prosím?
Ak áno,oplatí sa ich robiť?🙂

siska53
18. dec 2014

@rendicka akurat ma caka cesto na ischelske,aj syn pomahal,len som dnes bola na kontrolre rehabilitacnej dr.,plus donakupovat ,vyprala zaclonu a riesila plesen za postelou.kedze sa mi minulo savo na plesne plus som nezohnala mandle,tak som este utekala do dalsieho obchodu. Ale aspon tu bola mama a postrazila mi drobcov a pomohla tu velku manzelsku postel odtiahnut.
No a vecer som zistila,ze mam malo kosickov.🙂,tak dufam,ze este dake zozeniem. Inak kokosove pusinky budem.musiet spravit klasicky-na club keksy(no aj tie musim kupit). Ta choroba maleho mi nedovolila sa sustredit na vianocne veci. No uz je ok,len zas nevybureny.🙂) ale pekne mi pomahal. A skusm robit ischelske len z cisto spaldovej muky (minule som.len take predvianocne pecenie robila spladova so psenovou,ovsenne a psenove otruby a bolo to mnam).

Tak to ked este strazis,to je vesele. No mam skusenost,ze dievcence su pokojnejsie. Niektore su zive,ale maloktora dosiahne uroven chalanov. 🙂

trudka4
19. dec 2014

Nugátové špičky

Suroviny :
čokooříšková pomazánka /Nutela, Nugeta, apod./ 250 g
změklé máslo 100 g
vaječný likér 2 PL
kulaté dětské piškoty asi 55 ks

Postup :
Suroviny kromě piškotů vyšleháme a nastříkáme na piškoty. Necháme v chladu ztuhnout. Potom máčíme v čokoládě.

siska53
19. dec 2014

Napriek prekazkam mam uz aj ja hotove. Uz len povymienat so zvyskom rodiny.🙂
Opilci v kosickoch, kokosove pusinky,ale v kosickoch,nie na klub keksoch a ischelske torticky ktore som si prisposobila tak,aby chutili nam. Viac nerobim. Linecke poslala mama, svokra zas pernicky a vanilkove rozky,od sestry mam zatial kokosove hviezdicky a ovsenne kopky. Myslim,ze uplne staci.

kitty88
19. dec 2014

@iwuskaaa ja som robila, su vynikajuce, no potom som dostala odporucanie na mila gulicky a tie su este lepsie 😉

kitty88
19. dec 2014

Inak super tema, robite mi tu chute 😀 ja som piekla len medovniky (moja premiera a vydarili sa, boli makke hned po upeceni) a z nepecenych suhajdy, marlenkove gulicky a mila gulicky, buduci tyzden este upeciem opiteho izidora a dost, lebo este budem fasovat kopec zakuskov od svokry a babky 😉

lulumi5
19. dec 2014

@kitty88 a kde by som našla recept na mila gulicky?dakujem 🙂

kitty88
19. dec 2014

@lulumi5 recept mam od jednej baby tu z mk - 3 Mily, 3 PL mletych orechov, 3 PL rumu, 80 g pras. cukru a 125 g masla. Ja som robila z dvojitej davky a dala som menej masla ako by malo byt, no aj tak sa mi zdaju mastne, nabuduce dam len 100 g na dvojitu davku... a mali by sa namacat v cokolade, no mne sa s tym nechcelo babrat,tak som obalila v kokose alebo aj v orechoch moze byt.

iwuskaaa
20. dec 2014

@kitty88 ďakujem za tip🙂
Dnes som urobila Marlenka guľky a sú prudko jedlé😀

letasi
21. dec 2014

ahojte baby chcela by som robit vinove pecivo ale bez vina 😅 cim sa da nahradit?napadol ma hroznovy ocot alebo mate nejaky tip?

kuzelna
21. dec 2014

ahojte...mozno to sem nepatri,ale potrebujem poradit.robila som burizonove gulky a dala som ich do komory,nech dobre stuhnu,a mne ten karamel z nich vytiekol..........tento recept robim uz roky,a este sa mi to nestalo...da sa s tym este nieco spravit?? 😢

lulumi5
23. dec 2014

@kitty88 ďakujem za recept, až teraz som sa sem dostala. Určite ich vyskúšam, u nás Mila môže byť 🙂 Prajem pekné sviatky 🙂

bejbika
23. dec 2014

@letasi nájdi si na nete recept na "kraple" ..... je to bez vína a je to to isté, a možno aj lepšie .... nech sa podaria

kitty88
23. dec 2014

@lulumi5 dakujem, tiez prajem pekne sviatky 🙂

siska53
24. dec 2014

Nasa vzorka,este chybaju sestrine skoricove a svokrin metrovy kolac to az ked sa stretneme.
Myslim ze uplne staci.
Pekne sviatky.

danusa21
30. dec 2014

@katka1981 Ahoj, prave citam, ze tvoj muz nemoze kravske mlieko a vyrobky. Moj manzel a dcera tiez, a okrem toho muz ani rastlinne maslo alebo kokosovy olej. Tak som hutala a hutala a zacala som vsetky tuky v kolacoch nahradzat klasickou bravcovou mastou (smalcom). Tie kolaciky su tak krehucke... A nemusia tuhnut v chladnicke. Trosinku sa cesto drobi pri vykrajovani, lebo ono to tak prefektne nedri ako maslo, ale da sa. Vcera som to dokonca skusala aj na grilazku bez salka. A pekne sa mi to spojilo, len mi to prihorelo, tak to muselo do kosa.
My sme inak podarena rodinka. Ja nemozem lepok a moji nemozu akekolvek mliecne vyrobky, manzel ani oleje, tuky, zeleninu, ovocie a dcerka tropicke ovocie, jahody, octy....
Takze pri peceni vareni sa mi z toho rozmyslanie, ze co ako a kde nahradit, z hlavy pari :D

katka1981
30. dec 2014

@danusa21, ja som robiola naposledy medvedie labky a medovnicky s hroznovym olejom a super. Len musim zmenit program v trube, aby nefukala vzduch. kokosovy olej je super, a bravcovu mast zacinam zvazovat na opekanie masa. Inak mam pocit, ze takychto rodin pripuda ako hub po dazdi, vazne.

danusa21
30. dec 2014

@maminecka2 Dakujem ti krasne za odporucenie tej fitness stranky s receptami. Je naprosto super. Moj manzel a dcera maju mnozstvo alergii a intolerancii a toto mi poskytlo skvele napady.

danusa21
30. dec 2014

@katka1981 Ano, je to pravda. Ale co sa mozeme, co divit, ked mame take znecistene prostredie, chemiu v jedle, stres a dalsie 'pomocne' faktory. Ja sa uz divim, ked niekto nema ziadne alergie... A to varenie je teda vyzva.

fakegamecz
2. jan 2015
Používateľ fakegamecz je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od fakegamecz.

U nás nikdy nesmú na stole chýbať Vianočné mesiačiky - http://ikuchar.sk/recept/vianocne-mesiaciky/ ... Robíme okrem toho aj Pardubické perníky a iné 🙂

maminecka2
2. jan 2015

@danusa21 ahoj, to som rada, aj mne sa velmi páčia ich recepty. Zajtra idem robiť kelové závitky plnené hovädzím, velmi to mame radi, mňam. Tak želám príjemné a aj zdravšie varenie 🙂

adelltri
30. nov 2015

žienky.prosím vás aký je to ten koláčik ,,štedrák,, a hlavne mi dajte prosím niektorá recept,chcela by som aj ja vyskúšať ☹ Dakujem pekne
No a ja by som chcela (teda ak mi to moje deti dovolia) 🙂 upicť nejaké to suché-vanilkové rožky,medvedie dlabky,pre môjho drahého plnene košíčky-závislák,bez nich by vianoce nemohli byť u nás 😀 no a pre mna parížske rožky-mnam,už teraz sa na ne teším 🙂

rendicka
30. nov 2015

@adelltri tak ja štedrák milujem najviac..robievam ho na výnimočné sviatky teda 3-4x do roka, robím ho od oka ale tento recept sa najviac podobá môjmu.. http://dobruchut.azet.sk/recept/5293/fotorecept...
ináč keďže mám posledné max. 3týždne do TP tak minulý týždeň to boli medovníčky, včera griláž, dnes vanilkové rožky a linecké zlepované... ešte ma čaká capučíno rožky, kokosové ježe, likerové špice
no a štedrák mňaaaam 🙂

janka874
1. dec 2015
Používateľ janka874 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od janka874.

uz sa tesim ked zacnem vypekat 🙂

veselamirka2
1. dec 2015
Používateľ veselamirka2 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od veselamirka2.

@janka874 Ja som vcera uz prve medovnicky zacala piect, milujem tu vonu 🙂

hyta
7. dec 2015

@trudka4 Prosm ťa, koľko pred vianocami sa dajú urobiť tieto tvoje nugátové špičky?

trudka4
7. dec 2015

@hyta myslím tak týden před vánocema

hyta
8. dec 2015

@trudka4 Ďakujem ti, no a dnes idem dokúpiť šľahačku, Salko mám, i ľadové gaštany, tak môžeš hádať čo z toho bude? 🙂

basula30
8. dec 2015

@zuzana612 ahoj...prosim tá..tie kokosove tyčinky aký si mala postup na pripravu..cesto si aj prevarala? Myslim to salko a cukor..alebo si to len " surove" zmiesala? A ako ich potom skladovat nech vydrzia..ďakujem.

zuzana612
8. dec 2015

@basula30 nič sa nevari. Všetko zmiešať, potom si porobim guľôčky a z toho valčeky. Nechám to pár hodín odstáť nech to trošku obschne a potom namáčam v čokoláde. Nechám to v nejakej škatuľke, vydrží to dlho