Vianočné tradície v kuchyni
Ahojte
Akú polievku okrem kapustnice doma robíte?
My kapustnicu na Vianoce nikdy nerobíme. Robíme ju na Silvestra. Na Vianoce robíme rybaciu polievku z kapra a hríbovu smotanovou mliečnu. Rodicia robievali ešte hrachovu polievku na Vianoce.
Cviklovú a hríbovú s kapustovou šťavou.
Za mňa jedine kapustnica, bez nej by to pre mňa neboli Vianoce.
U nás je odkedy si pamätám na štedrý deň vždy šošovicová
U nas jedine kapustnica. Bez nej si neviem predstavit Vianoce.
Kapustnicu a fazulovu polievku
Uz kazdy ako zvykne... svokra robi rybaciu z kapra, to je pre mna vzdy kulturny sok 😃 a v Litve mali 12 jedal, povacsine dake studene salaty. Mali sme stol pre 8 ludi a ani na ten sa to poriadne nezmestilo - polievka bola tusim cviklovy borsc
My máme sosovicovu a aj rybaciu ale minuly rok sme mali aj nejaku zeleninovu strukovinovu s masom a cestovinou (varil tetin priatel talian ) avsak nie som si uz ista ci tam bolo maso alebo nie 🙂
My pôstnu kapustovu k tomu zemiaky. Kapustnicu na Silvestra.
My šošovicovu.
Kapustovú (keďže mäso 24. nejeme) a hrachovú máme na Vianoce
u nas sa robi len kapustnica na vianoce a potom na novy rok sosovica
U nas sa vari papcun - hribova polievka so struhanym cestom a vodou z kyslej kapusty.
takže u nás sa vždy varila hovädzia....a večerali sa rezne - kto chcel mohol aj kapra...
ale ako som s manželom - tak je kapustnica - kyslá voda z kapusty uvarená s hubami...a žiadne rezne , ale kapor....
My s muzom si robime kapustnicu. U mojich rodicov byva silny hovadzi vyvar a u svokrovcov hrachova a kysla hribova...
My sme mávali kapustnicu ale keďže kapustnicu robím aj na Silvestra tak bude šosovicová.
My mávame smotanovu kapustnicu (bez mäsa ) a vyvar s rezancami. Nejeme mäso, vyvar je z kosti=logiku v tom nehľadajte 😀
Šošovicová
my kapustnicu, ale moja teta robievala hríbovú, zo sušených dubákov so smotanou, to bola tiež veľká mňamka
U nás iba kapustnica so smotanou a hribmi ..a teda Ken na vianoce...cez rok ju nerobíme
Hubovu macanku. Ale taku nasu, velmi kyslu a bez smotany, je tmavohneda az cierna - obrovske mnozstvo hub s juskou (vodou z kyslej kapusty). A s klobasou. Inak u nas kazda rodina ma tu "svoju". U tety napr. robia mliecnu, kamarati taku bledu, s obcas nejakou hubou... Kazdy ma proste svoj recept a kazdemu samozrejme najviac chuti ta 'ich' ;)
A tiez ju robime len 2x do roka - na stedry den a na 3 krale (vtedy mavame druhu stedru veceru).
@ameema fazuľová so slivkami,hubová macanka
Ja robím kvôli deťom slivkovú, lebo hribovu a kapustnicu mi nezjedia
@komplikovana Papcún sa volá jeden náš známy, netušila som, že je to polievka. 😃
@h2 no vidis, co vsetko je mozne sa tu dozvediet 😁
Kapustnica s hubami, klobasou a susenymi slivkami, bez zaprazky aj bez smotany

My robime klasicku polievku s kaprom na stedry den... https://dobruchut.aktuality.sk/recept/41906/tra... davam este papriku, bobkovy list a cierne korenie v gulickach, korenovu zeleninu, polku kapra, uvarim asi hodinu, precedim, oberiem kosti a vratim do polievky mäsko, k tomu davam oprazeny chlebik na masle na taniere. U nas by kapustnicu nikto nejedol. Uz sme ale mali aj vyvar, ale ten kapor je taka klasika.