icon

Vianočné tradície v kuchyni

ameema
6. dec 2022

Ahojte
Akú polievku okrem kapustnice doma robíte?

anjelicek26
6. dec 2022

My robime klasicku polievku s kaprom na stedry den... https://dobruchut.aktuality.sk/recept/41906/tra... davam este papriku, bobkovy list a cierne korenie v gulickach, korenovu zeleninu, polku kapra, uvarim asi hodinu, precedim, oberiem kosti a vratim do polievky mäsko, k tomu davam oprazeny chlebik na masle na taniere. U nas by kapustnicu nikto nejedol. Uz sme ale mali aj vyvar, ale ten kapor je taka klasika.

zojazoja
6. dec 2022

My kapustnicu na Vianoce nikdy nerobíme. Robíme ju na Silvestra. Na Vianoce robíme rybaciu polievku z kapra a hríbovu smotanovou mliečnu. Rodicia robievali ešte hrachovu polievku na Vianoce.

mamamasama
6. dec 2022

Cviklovú a hríbovú s kapustovou šťavou.

lvulik
6. dec 2022

Za mňa jedine kapustnica, bez nej by to pre mňa neboli Vianoce.

natall113
6. dec 2022

U nás je odkedy si pamätám na štedrý deň vždy šošovicová

bessie12
6. dec 2022

U nas jedine kapustnica. Bez nej si neviem predstavit Vianoce.

diewcatqoo
6. dec 2022

Kapustnicu a fazulovu polievku

vulka
6. dec 2022

@natall113 Z akého regiónu si? Aj môj otec hovoril, že u nich sa na Vianoce jedávala šošovicová. So sušenými slivkami.Bol od Nitry.

natall113
6. dec 2022

@vulka áno Nitra je moje krajské mesto, som z okresu Topoľčany.

basska_b
6. dec 2022

Uz kazdy ako zvykne... svokra robi rybaciu z kapra, to je pre mna vzdy kulturny sok 😃 a v Litve mali 12 jedal, povacsine dake studene salaty. Mali sme stol pre 8 ludi a ani na ten sa to poriadne nezmestilo - polievka bola tusim cviklovy borsc

minesasubu
6. dec 2022

My máme sosovicovu a aj rybaciu ale minuly rok sme mali aj nejaku zeleninovu strukovinovu s masom a cestovinou (varil tetin priatel talian ) avsak nie som si uz ista ci tam bolo maso alebo nie 🙂

zuzinka888
6. dec 2022

My pôstnu kapustovu k tomu zemiaky. Kapustnicu na Silvestra.

vroni
6. dec 2022

My šošovicovu.

janai1
6. dec 2022

Kapustovú (keďže mäso 24. nejeme) a hrachovú máme na Vianoce

cukricek4
6. dec 2022

u nas sa robi len kapustnica na vianoce a potom na novy rok sosovica

komplikovana
6. dec 2022

U nas sa vari papcun - hribova polievka so struhanym cestom a vodou z kyslej kapusty.

deti95060810
6. dec 2022

takže u nás sa vždy varila hovädzia....a večerali sa rezne - kto chcel mohol aj kapra...
ale ako som s manželom - tak je kapustnica - kyslá voda z kapusty uvarená s hubami...a žiadne rezne , ale kapor....

7lenka11
6. dec 2022

My s muzom si robime kapustnicu. U mojich rodicov byva silny hovadzi vyvar a u svokrovcov hrachova a kysla hribova...

misinka0611
6. dec 2022

My sme mávali kapustnicu ale keďže kapustnicu robím aj na Silvestra tak bude šosovicová.

4stanka4
6. dec 2022

My mávame smotanovu kapustnicu (bez mäsa ) a vyvar s rezancami. Nejeme mäso, vyvar je z kosti=logiku v tom nehľadajte 😀

oblecenieavecicky
6. dec 2022

Šošovicová

danica2711
6. dec 2022

my kapustnicu, ale moja teta robievala hríbovú, zo sušených dubákov so smotanou, to bola tiež veľká mňamka

zuzi0911
6. dec 2022

U nás iba kapustnica so smotanou a hribmi ..a teda Ken na vianoce...cez rok ju nerobíme

lopka1313
6. dec 2022

Hubovu macanku. Ale taku nasu, velmi kyslu a bez smotany, je tmavohneda az cierna - obrovske mnozstvo hub s juskou (vodou z kyslej kapusty). A s klobasou. Inak u nas kazda rodina ma tu "svoju". U tety napr. robia mliecnu, kamarati taku bledu, s obcas nejakou hubou... Kazdy ma proste svoj recept a kazdemu samozrejme najviac chuti ta 'ich' ;)

A tiez ju robime len 2x do roka - na stedry den a na 3 krale (vtedy mavame druhu stedru veceru).

slavomira236
6. dec 2022

@ameema fazuľová so slivkami,hubová macanka

riskoh
6. dec 2022

Ja robím kvôli deťom slivkovú, lebo hribovu a kapustnicu mi nezjedia

h2
6. dec 2022

@komplikovana Papcún sa volá jeden náš známy, netušila som, že je to polievka. 😃

komplikovana
6. dec 2022

@h2 no vidis, co vsetko je mozne sa tu dozvediet 😁

viestta
6. dec 2022

Kapustnica s hubami, klobasou a susenymi slivkami, bez zaprazky aj bez smotany