icon

Vietnamské recepty

20. jan 2023

Viete mi poradiť stránky alebo ak vy máte recept, na vietnamské pokrmy? Vždy keď to doma urobímz chutí to tak...slovensky. Potrebné ingrediencie na to mám všetky od výmyslu sveta, nedávam žiadnu vitana sojovku ani podobne nezmysly. Jediné čo mi ako tak ide je bun bo nam bo. Ale chcela by som vedieť aj Autentické pho, arašídovu omáčku, alebo take tie bagety bahn mi sa to myslím volá. Viete mi prosím poradit? Milujem ázijskú kuchyňu a najradšej by som jedla každý deň len to, takže sa to chcem naučiť aby som nemala stále len rovnako chutiace nudle s mäsom 😂

Strana
z2
diaalex
20. jan 2023

Pripnem sa, lebo mne chutia tie rezance so zeleninou a neviem ich nijako urobiť ako to robia oni 🙁

malebiele
20. jan 2023

ja som pred nedavnom natrafila na tento yt kanal, skuste vyskusat podla neho, este som nerobila ale chystam sa tiez 🙂 https://www.youtube.com/@sonovinytv

irusa
20. jan 2023

oni super varia..tiež neviem ako na to...a zvlášť ta ostrokysla polievka

autor
20. jan 2023

@malebiele určite skúsim ďakujem ❤️

simik22
20. jan 2023

Môžem poprosiť recept na bun bo nam bo?

barrborka
20. jan 2023

.

sabinami
20. jan 2023

U nich je vo väčšine pokrmov “trik” práve v extra rozpálenom oleji a v tom pečeni vo woku na ohni, doma predpokladám nikto nemáte sporák na taký oheň ako oni (napríklad vo vietnamských restikach si to môžte všimnúť) čiže ani tie ich jednoduché smazene ryžové rezance si doma neurobíme tak ako oni 😁

jankalukasova
20. jan 2023

Pho varím bežne a nechutí "slovensky" 🤔 ale viem čo myslíš, ja mám tento problém s pizzou, že to cesto chutí "buchty od babičky"

katlin7
20. jan 2023

@kamowa foodland je topka a majú na stránke aj veľa receptov

zoeeoz
20. jan 2023

@malebiele ja som podla neha robila opekane rezance, musela som dat ovela viac tych omaciek..nebolo to ako z restiky ale bolo to 1000000x lepsie ako to co som robila dovtedy

zuat
20. jan 2023

https://chilita.cz/?fbclid=PAAab_oUpa0VhGfuiyHU... ja som robila podľa nej, sledujem na ig

jana121212
20. jan 2023

na fb je skupina s receptami a radami https://www.facebook.com/groups/366695173713974
tiez sa snazim uvarit zeleninove pho ako z restiky a nedari sa mi. Nechuti sice ako klasicka zeleninova polievka ale ani nie je take super ako z restiky. Zevraj v tych restikach davaju do jedla dochucovadlo https://www.foodland.sk/ochucovadla/ajinomoto-g... a viem, ze maju nejak specialne vypaleny wok

jana121212
20. jan 2023

kokosove mlieko odporucam nekupovat v plechovke ale radsej v tetrapacku https://www.orientsvetgurmanov.sk/product-page/...

mooonika1975
20. jan 2023

.

iwet25
20. jan 2023

Prosím vás, ako mam postupovať aby sa mi nezrazilo kokosové mlieko v jedle?

193169
20. jan 2023
autor
20. jan 2023

@193169 chilli mám rada, ešte som od nej nikdy nevarila pretože ona má vždy tie recepty také niečim zaujímavé a ja som vždy mala chuť na klasiku proste ako z bistra alebo reštaurácie. Ale mám dnes hroznu chuť na salát s rezancami tak pozriem co tam má a hodím foto

autor
20. jan 2023

@iwet25 to sa mi nikdy nestalo. Dáváte ho tam pri izbovej teplote?

lenapg
20. jan 2023

Čo mám skúsenosť, keď sa niekto pokúšal niečo také variť alebo sme to kúpili tu na SR v reštike, a celkovo mám pocit, že väčšina ľudí tak varí - málo korenia!
Môže to byť aj tým, v čom varíte a na akej teplote, ale netreba sa báť tých chutí, korenín, omáčok a podobne.

iwet25
20. jan 2023

Ja som ho iba raz použila pri varení, odvtedy sa bojím 😁 Nebolo studene z chladničky, pri izbovej teplote. Kúpila som konzervu v lidli.

kiwi3
20. jan 2023

Tak také pho sa varí celý deň, je to dosť náročné uz len na cas. Okrem toho v tých lepších restikach/bistrach používajú strasne veľa svojich vietnamskych bylín, ktoré my väčšinou nevieme ani pomenovať.

autor
20. jan 2023

@iwet25 ja používam to z Lidlu - to najlacnejšie a vždy v pohode, tak skús znovu možno to bola len náhoda

venikaa
20. jan 2023

Rybiu omacku treba dat do jedal 🙂 ale teda smrdi riadne,ale doda chut tym jedlam.

autor
20. jan 2023

@venikaa mne vonia, používam ju často aj do nevietnamskych jedál a super. Ale proste keď varím Áziu, nechutí to tak ako by som si predstavovala

qetka
20. jan 2023

ja uz dlho toto riesim, zboznujem vietnamske vsetko a nic mi nejde. Tak ideme s muzom na kurz varenia - Vietnamska kuchyna, potom pokracujeme thajskou a nakoniec to najlepsie z Azie. A uvidime 🤣
A teda povedali sme si, ze si kupime indukcinu platnicku na wok a riadny wok, kde mozes pouzivat aj boost funkciu 😁
A ked to potom nebude chutit, tak koncim s varenim 🙈

venikaa
20. jan 2023

Druha vec, ze pouzivaju aj glutaman sodny.

moonlight1210
20. jan 2023

@zuat tu sledujem aj ja. Ma skvely sarkasticky humor.

zoeeoz
20. jan 2023

@qetka my mame zepter wok, teda ten sa vie tak rozohriat ze dovi a aj tak nepomohlo, ale mozno len chyba talent :D

Strana
z2