Vietnamské recepty
Viete mi poradiť stránky alebo ak vy máte recept, na vietnamské pokrmy? Vždy keď to doma urobímz chutí to tak...slovensky. Potrebné ingrediencie na to mám všetky od výmyslu sveta, nedávam žiadnu vitana sojovku ani podobne nezmysly. Jediné čo mi ako tak ide je bun bo nam bo. Ale chcela by som vedieť aj Autentické pho, arašídovu omáčku, alebo take tie bagety bahn mi sa to myslím volá. Viete mi prosím poradit? Milujem ázijskú kuchyňu a najradšej by som jedla každý deň len to, takže sa to chcem naučiť aby som nemala stále len rovnako chutiace nudle s mäsom 😂
ja som pred nedavnom natrafila na tento yt kanal, skuste vyskusat podla neho, este som nerobila ale chystam sa tiez 🙂 https://www.youtube.com/@sonovinytv
oni super varia..tiež neviem ako na to...a zvlášť ta ostrokysla polievka
@malebiele určite skúsim ďakujem ❤️
Môžem poprosiť recept na bun bo nam bo?
@simik22 mne chuti tento https://www.mykitchendiary.sk/recept/bun-bo-nam...
.
U nich je vo väčšine pokrmov “trik” práve v extra rozpálenom oleji a v tom pečeni vo woku na ohni, doma predpokladám nikto nemáte sporák na taký oheň ako oni (napríklad vo vietnamských restikach si to môžte všimnúť) čiže ani tie ich jednoduché smazene ryžové rezance si doma neurobíme tak ako oni 😁
Pho varím bežne a nechutí "slovensky" 🤔 ale viem čo myslíš, ja mám tento problém s pizzou, že to cesto chutí "buchty od babičky"
https://chilita.cz/?fbclid=PAAab_oUpa0VhGfuiyHU... ja som robila podľa nej, sledujem na ig
na fb je skupina s receptami a radami https://www.facebook.com/groups/366695173713974
tiez sa snazim uvarit zeleninove pho ako z restiky a nedari sa mi. Nechuti sice ako klasicka zeleninova polievka ale ani nie je take super ako z restiky. Zevraj v tych restikach davaju do jedla dochucovadlo https://www.foodland.sk/ochucovadla/ajinomoto-g... a viem, ze maju nejak specialne vypaleny wok
kokosove mlieko odporucam nekupovat v plechovke ale radsej v tetrapacku https://www.orientsvetgurmanov.sk/product-page/...
.
Prosím vás, ako mam postupovať aby sa mi nezrazilo kokosové mlieko v jedle?
Skús si pozrieť tento profil https://instagram.com/chili_tathuy?igshid=YmMyM...
@193169 chilli mám rada, ešte som od nej nikdy nevarila pretože ona má vždy tie recepty také niečim zaujímavé a ja som vždy mala chuť na klasiku proste ako z bistra alebo reštaurácie. Ale mám dnes hroznu chuť na salát s rezancami tak pozriem co tam má a hodím foto
@iwet25 to sa mi nikdy nestalo. Dáváte ho tam pri izbovej teplote?
Čo mám skúsenosť, keď sa niekto pokúšal niečo také variť alebo sme to kúpili tu na SR v reštike, a celkovo mám pocit, že väčšina ľudí tak varí - málo korenia!
Môže to byť aj tým, v čom varíte a na akej teplote, ale netreba sa báť tých chutí, korenín, omáčok a podobne.
Ja som ho iba raz použila pri varení, odvtedy sa bojím 😁 Nebolo studene z chladničky, pri izbovej teplote. Kúpila som konzervu v lidli.
Tak také pho sa varí celý deň, je to dosť náročné uz len na cas. Okrem toho v tých lepších restikach/bistrach používajú strasne veľa svojich vietnamskych bylín, ktoré my väčšinou nevieme ani pomenovať.
@iwet25 ja používam to z Lidlu - to najlacnejšie a vždy v pohode, tak skús znovu možno to bola len náhoda
Rybiu omacku treba dat do jedal 🙂 ale teda smrdi riadne,ale doda chut tym jedlam.
@venikaa mne vonia, používam ju často aj do nevietnamskych jedál a super. Ale proste keď varím Áziu, nechutí to tak ako by som si predstavovala
ja uz dlho toto riesim, zboznujem vietnamske vsetko a nic mi nejde. Tak ideme s muzom na kurz varenia - Vietnamska kuchyna, potom pokracujeme thajskou a nakoniec to najlepsie z Azie. A uvidime 🤣
A teda povedali sme si, ze si kupime indukcinu platnicku na wok a riadny wok, kde mozes pouzivat aj boost funkciu 😁
A ked to potom nebude chutit, tak koncim s varenim 🙈
Druha vec, ze pouzivaju aj glutaman sodny.
@zuat tu sledujem aj ja. Ma skvely sarkasticky humor.

Pripnem sa, lebo mne chutia tie rezance so zeleninou a neviem ich nijako urobiť ako to robia oni 🙁