Zemiakový šalát - majonéza alebo tatárska omáčka
Ahojte baby, na veľkú noc idem robiť zemiakový šalát. No s mužom sa nevieme zhodnúť 🙈on tvrdí že do šalátu ide len majonéza vraj to tak robili doma. Ja som však zvyknutá dávať aj tatársku prosím ako to máte u vás doma vy?
Ja robím domácu a pridávam kyslú smotanu alebo biely jogurt odvtedy nemám potrebu kúpiť tú chemickú....
Ale viem že niekto dáva oboje ale za mňa tatárska patrí na hranolky nie do šalátu (rýchlo sa pokazí)
U nás doma sa tiež dávala aj tatárka aj majonéza
Ja davam smotanovy jogurt a majonezu. Ale co rodina, to iny recept.
dávam pol na pol majonézu aj tatarsku
podla mna zbytocnost tuk zamiesat s tukom, ale ok ked ste zvyknuti a zas nezjes ho na kila 🙂
@simsalabim ja smotana a majoneza, jogurt mi vzdy prerazal
@balerina2025 mozno zalezi od kontetneho jugurtu…u nas sa nikto nikdy nestazoval, manzel ho ma radsej, ako ten od svojej mamy. Kazdy ma ine chute, kazda rodina iny recept…
@simsalabim mozno vyskusam dat nejaky hustejsi ja som davakla riedky o nicom
Majonéza.
My davame tatarku Hellmans, uz je ochutena a nam to tak vyhovuje
Každý má zaužívané ako mu chutí. Dávame majonézu aj tatarku. Naposledy som dala len tatarku a bol fajnový, všetko sa zjedlo.
Majonézu lepšie urobiť doma.
ja dávam aj majonézu aj trošku tatársku a mamina niekedy dá biely jogurt
Davam majonezu len
@didamt preco by nemohli majonezu? Hellmans neobsahje mlieko
Zloženie
Repkový olej (76 % hm.), Voda, Ocot kvasný liehový, Cukor, Pasterizovaný vaječný žĺtok (3 % hm.), Horčica (voda, horčicové semená, ocot kvasný liehový, jedlá soľ, arómy, koreniny), Jedlá soľ, Aróma, Antioxidant (calcium disodium EDTA), Farbivo (karotény)
Co som pozrela zlozenie otsanych ani jedna neobsahovala mlieko, akurat jedna obsahovala ako regulaor kyslosi kyselinu mliecnu, co nie je ani kazein (BKM) ani laktoza
"majonéza alebo tatárska omáčka" - ja davam obe - 2 flasky majonezy a jedna tatarky.
Majoneza pre to aby to dobre drzalo pokope a tatarska pre chut. Vzdy Hellmans.
ozaj ľudia a cibuľu dávate? moja mamina nedáva a svokra dáva, ako vy?
@elenka.k davam cibulu..ale ja zas nedavam hrasok
@muchotrafka298 u nas je to takto s hraskom.
Tiez ho kazdy clen rodiny vyberal,tak nedavam
@elenka.k ja do majonezoveho cibulu nedavam, ziadnu, ani varenu ani surovo. Cibulovy nalev robim len na taky na kyslo salat bez majonezy.
@isis234
@muchotrafka298
ja zase ak to nechcem prehnať s uhorkami, tak nálev z fľaše
mamina nedáva síce cibuľu, zase dá viacej vajíčka
@hiro 👍 dcéra má rada iba bez cibule, tak jej trochu odoberiem

Mne najviac chutí šlahačková smotana plus majoneza.
Moja mama robí pol na pol tatarska a majoneza. Pre mňa je najväčšia smrť voda z uhoriek v šaláte a preto ho jem len doma..