icon

Zemiakový šalát - majonéza alebo tatárska omáčka

14. apr 2025

Ahojte baby, na veľkú noc idem robiť zemiakový šalát. No s mužom sa nevieme zhodnúť 🙈on tvrdí že do šalátu ide len majonéza vraj to tak robili doma. Ja som však zvyknutá dávať aj tatársku prosím ako to máte u vás doma vy?

lalenka33
14. apr 2025

Mne najviac chutí šlahačková smotana plus majoneza.
Moja mama robí pol na pol tatarska a majoneza. Pre mňa je najväčšia smrť voda z uhoriek v šaláte a preto ho jem len doma..

zuzanna33
14. apr 2025

Ja robím domácu a pridávam kyslú smotanu alebo biely jogurt odvtedy nemám potrebu kúpiť tú chemickú....
Ale viem že niekto dáva oboje ale za mňa tatárska patrí na hranolky nie do šalátu (rýchlo sa pokazí)

buberova
15. apr 2025

U nás doma sa tiež dávala aj tatárka aj majonéza

simsalabim
15. apr 2025

Ja davam smotanovy jogurt a majonezu. Ale co rodina, to iny recept.

t1nusa
15. apr 2025

dávam pol na pol majonézu aj tatarsku

balerina2025
15. apr 2025

podla mna zbytocnost tuk zamiesat s tukom, ale ok ked ste zvyknuti a zas nezjes ho na kila 🙂

balerina2025
15. apr 2025

@simsalabim ja smotana a majoneza, jogurt mi vzdy prerazal

simsalabim
15. apr 2025

@balerina2025 mozno zalezi od kontetneho jugurtu…u nas sa nikto nikdy nestazoval, manzel ho ma radsej, ako ten od svojej mamy. Kazdy ma ine chute, kazda rodina iny recept…

balerina2025
15. apr 2025

@simsalabim mozno vyskusam dat nejaky hustejsi ja som davakla riedky o nicom

gov
Odpoveď bola odstránená
nika23t
15. apr 2025

Majonéza.

viestta
15. apr 2025

My davame tatarku Hellmans, uz je ochutena a nam to tak vyhovuje

didamt
15. apr 2025

@biba_18 nie je tak. Majonezu nemozu ti co maju intoleranciu na mlieko ale tatarsku ano.

isis234
15. apr 2025

Každý má zaužívané ako mu chutí. Dávame majonézu aj tatarku. Naposledy som dala len tatarku a bol fajnový, všetko sa zjedlo.
Majonézu lepšie urobiť doma.

isis234
15. apr 2025

@didamt presne tak

elenka.k
15. apr 2025

ja dávam aj majonézu aj trošku tatársku a mamina niekedy dá biely jogurt

henka123123
15. apr 2025

Davam majonezu len

viestta
15. apr 2025

@didamt preco by nemohli majonezu? Hellmans neobsahje mlieko
Zloženie
Repkový olej (76 % hm.), Voda, Ocot kvasný liehový, Cukor, Pasterizovaný vaječný žĺtok (3 % hm.), Horčica (voda, horčicové semená, ocot kvasný liehový, jedlá soľ, arómy, koreniny), Jedlá soľ, Aróma, Antioxidant (calcium disodium EDTA), Farbivo (karotény)
Co som pozrela zlozenie otsanych ani jedna neobsahovala mlieko, akurat jedna obsahovala ako regulaor kyslosi kyselinu mliecnu, co nie je ani kazein (BKM) ani laktoza

hiro
15. apr 2025

"majonéza alebo tatárska omáčka" - ja davam obe - 2 flasky majonezy a jedna tatarky.
Majoneza pre to aby to dobre drzalo pokope a tatarska pre chut. Vzdy Hellmans.

elenka.k
15. apr 2025

ozaj ľudia a cibuľu dávate? moja mamina nedáva a svokra dáva, ako vy?

henka123123
15. apr 2025

@elenka.k davam cibulu..ale ja zas nedavam hrasok

zuzu11166
15. apr 2025

@muchotrafka298 u nas je to takto s hraskom.
Tiez ho kazdy clen rodiny vyberal,tak nedavam

nelca84
15. apr 2025

@biba_18 ale nie je to to iste, chuti to inak a ma to inu konzistenciu. Tatarsku nedam do salatu tak isto ako si nedam majonezu k vyprazanemy syru...

viestta
15. apr 2025

@elenka.k nedavam, kedysi som davala, ale povarenu v naleve z uhoriek aby po nej salat nepachol. Teraz tak maximalne pokrajam cibulu ak je v uhorkovej flasi.

isis234
15. apr 2025

@elenka.k cibuľu nakrájam na drobno, zalejem nálevom horúcim (voda +cukor+ocot), zakryjem pokrievkou nech sa cibuľa sparí a nie je surová. Vychladnutú dám k zemiakom a nálev postupne pridávam. Aby nebol veľmi mokrý.

muchotrafka298
15. apr 2025

@elenka.k ja do majonezoveho cibulu nedavam, ziadnu, ani varenu ani surovo. Cibulovy nalev robim len na taky na kyslo salat bez majonezy.

hiro
15. apr 2025

@elenka.k Jasne, cibula musi byt, to je ta chrumkava cast.

biba_18
15. apr 2025

@didamt 1. tatarská omáčka sa robí z majonézy 2. do majonézy sa nedáva mlieko - to čo píšeš nedáva zmysel ...

elenka.k
15. apr 2025

@isis234
@muchotrafka298
ja zase ak to nechcem prehnať s uhorkami, tak nálev z fľaše
mamina nedáva síce cibuľu, zase dá viacej vajíčka
@hiro 👍 dcéra má rada iba bez cibule, tak jej trochu odoberiem

biba_18
15. apr 2025

@elenka.k neznášam cibuľu v šaláte ...