icon

Zemiakový šalát - majonéza alebo tatárska omáčka

14. apr 2025

Ahojte baby, na veľkú noc idem robiť zemiakový šalát. No s mužom sa nevieme zhodnúť 🙈on tvrdí že do šalátu ide len majonéza vraj to tak robili doma. Ja som však zvyknutá dávať aj tatársku prosím ako to máte u vás doma vy?

katrin21
15. apr 2025

@anna777115 deko tam je, to ma uuuuplne inu chut, horcicove semienko atd.. citis to.

janai1
15. apr 2025

@katrin21 nechutí ti? ok. Nemusíš presviedčať ostatné vkuse. Ja tam žiadne deko ani horčičné semienka necítim

aandrea9
15. apr 2025

Ja len tatársku omáčku dávam.

aandrea9
15. apr 2025

@biba_18 ja dávam červenú, je jemnejšia a stravitelnejsia ako žltá. Teda pre nás.

mariska1989
15. apr 2025

Tatárska dávame.
Tak keď budeš mať rozmiešanú tak rozdeľujú na polovicu jednu nech si dá on majonézu a ty si daj tatársku

isis234
16. apr 2025

@katrin21 presne tak
@simca06022011 jak si sa potešila 🙂 domáce sú najlepšie. Vieš, čo do toho dáš

anna134
16. apr 2025

Aj aj ale viac tam ide majonézy...

mtn112233
16. apr 2025

Majonéza a my dávame ešte za lyžicu horčice 🙂

ukgirls
16. apr 2025

u nas aj aj ..al v podstate tam tatarku davas ani o tom nevies kedze vsetko co ide do tatarky davas zvlast do salata .. takze sprav muzovy radost a len prilej troska viac stavy z uhoriek

gerrwie_girl
16. apr 2025

Majonéza. Tiež počujem prvý krát o tatárskej.

adri266
16. apr 2025

Autorka, Mama cisto s majonezou nemoze a tatarku, ktora je vlastne majoneza so zeleninou, to moze? 🙄

gerrwie_girl
16. apr 2025

@deti95060810 ved ona to nepíše kvôli priberaniu 🙂

sisska96
16. apr 2025

Majonéza a smotana na šľahanie

sisska96
16. apr 2025

@katrin21 uhorková voda je najlepšia

babatko17
16. apr 2025

Môj recept na domácu majonézu z varených vajec. Na pol litra majonézy potrebujeme tieto suroviny izbovej teploty. 5 varených vajec, 0,5l oleja, 2 polievkové lyžice horčice, 0.5l plnotučného mlieka, soľ. Všetko zmixujem v mixéri do zhustnutia. Chuť je úplne iná, ako keď je v šalát kúpená majonéza

bessie12
16. apr 2025

Ja dávam do zemiakového šalátu jedine Hellmans babuni majonez (na Slovensku je to myslim, ze majolenka starej mamy ). Do toho lyžičku horčice, trocha nálevu z uhoriek, korenie. A samozrejme zelenina mrkva s hráškom, nakladané uhorky a najemno nakrájaná mala cibuľa.
@sisska96 milujem a hlavne, keď zaváram uhorky a ostane mi trocha nálevu, tak to vypijem ako džús 😁😁

katulienocka999
16. apr 2025

Ja som bola zvyknutá na čisto iba s majonezou ale odkedy sme s mužom tak on priniesol do toho aj tatársku a chuti mi to viac,takže odvtedy taky mix, väčší pomer ale majonézy

moravcikovalucia
16. apr 2025

Ja dávam majonézu aj tatárskou. Veď ako ho ideš robiť len ty(bez pomocnej ruky manžeľ) tak si urob po svojom.

ibrunova
16. apr 2025

Ja nedávam nič, ani majonézu, ani jogurt, ani nič.

beadygirl18
16. apr 2025

Moja mamina robi ako si od detstva pamätám 1 majoneza a 1 tatarska, a podla potreby precedeny uhorkovy nalev😉

moony99
16. apr 2025

Domácu majonézu jedine

beadygirl18
16. apr 2025

@elenka.k áno dava sa aj u nás. Jedna cast ide najemno pokrajaná surova a druhá sa speni do sklovita a trosilinku dohneda na oleji.

nela82
16. apr 2025

Pol na pol.Niekedy viem pridať trosku bieleho jogurtu.Bez majonézy ci tatárskej si ten salag neviem predstaviť.Musi byť aj-aj.

weva0188
16. apr 2025

Ja tam dávam aj horčicu 🙈

risolino
17. apr 2025

My sme davali domacu majonezu, vzdy sme to miesali ako deti, najprv rucne 🙂 s manzelom nedavame ani to ani to... deti nemaju radi od malicka salat, tak sme vymysleli bez... a aj nam s manzelom chuti taky, tak robievame uz len taky 🙂 a manzel ked chce, tak potom ma u mojej maminy, vzdy mu aj zabali.

jamacka
17. apr 2025

No ja robím domácu majonézu, ale pridávam aj trocha kupovanéj do šalátu,troska horčice, hrášok aj s nálevom,uhorky....mame radi keď je šalát taky čvachtavy,preto davam viac majonezy a kombinujem domácu s kupovanu.

indianica
17. apr 2025

Majoneza ...a po svadbe uz aj trochu tatarskej, lebo ved "oni to tak robili doma" 😅.... a pridavam este dokonca trosku worcestrovej... Fantasticka chut... zelenina aj z vyvaru... najlepsi salat 🙂 ... a majonezak, ktory je vzdy vynikajuci - podla receptu na www.bonvivani.sk ...

katrin21
18. apr 2025

@sisska96 urcite nie je .pokazi salat. Pochopis,ked raz ochutnas poriadny salat. Napr.v Rakusku ked robia ten cibulovy bez majonezy, tiez mu chut dava zarobena voda a nie ta z uhoriek.presne tu chut milujem a ci das majonezu,ci nie, salat uz bez nej musi mat chut a byt dobry. To bez vodu sol, ocot ,cukor nejde..alw ziadna chyr deka,zelka a horcic.semienka

sisska96
18. apr 2025

@katrin21 už som chutnala veľmi veľa, ale mne tam chýba ak tam neni

zuzicka1451
18. apr 2025

Ja dávam aj majonézu aj tatársku. 🙂