Zemiakový šalát - majonéza alebo tatárska omáčka
Ahojte baby, na veľkú noc idem robiť zemiakový šalát. No s mužom sa nevieme zhodnúť 🙈on tvrdí že do šalátu ide len majonéza vraj to tak robili doma. Ja som však zvyknutá dávať aj tatársku prosím ako to máte u vás doma vy?
Ja len tatársku omáčku dávam.
Tatárska dávame.
Tak keď budeš mať rozmiešanú tak rozdeľujú na polovicu jednu nech si dá on majonézu a ty si daj tatársku
@katrin21 presne tak
@simca06022011 jak si sa potešila 🙂 domáce sú najlepšie. Vieš, čo do toho dáš
Aj aj ale viac tam ide majonézy...
Majonéza a my dávame ešte za lyžicu horčice 🙂
u nas aj aj ..al v podstate tam tatarku davas ani o tom nevies kedze vsetko co ide do tatarky davas zvlast do salata .. takze sprav muzovy radost a len prilej troska viac stavy z uhoriek
Majonéza. Tiež počujem prvý krát o tatárskej.
Autorka, Mama cisto s majonezou nemoze a tatarku, ktora je vlastne majoneza so zeleninou, to moze? 🙄
@deti95060810 ved ona to nepíše kvôli priberaniu 🙂
Majonéza a smotana na šľahanie
Môj recept na domácu majonézu z varených vajec. Na pol litra majonézy potrebujeme tieto suroviny izbovej teploty. 5 varených vajec, 0,5l oleja, 2 polievkové lyžice horčice, 0.5l plnotučného mlieka, soľ. Všetko zmixujem v mixéri do zhustnutia. Chuť je úplne iná, ako keď je v šalát kúpená majonéza
Ja dávam do zemiakového šalátu jedine Hellmans babuni majonez (na Slovensku je to myslim, ze majolenka starej mamy ). Do toho lyžičku horčice, trocha nálevu z uhoriek, korenie. A samozrejme zelenina mrkva s hráškom, nakladané uhorky a najemno nakrájaná mala cibuľa.
@sisska96 milujem a hlavne, keď zaváram uhorky a ostane mi trocha nálevu, tak to vypijem ako džús 😁😁
Ja som bola zvyknutá na čisto iba s majonezou ale odkedy sme s mužom tak on priniesol do toho aj tatársku a chuti mi to viac,takže odvtedy taky mix, väčší pomer ale majonézy
Ja dávam majonézu aj tatárskou. Veď ako ho ideš robiť len ty(bez pomocnej ruky manžeľ) tak si urob po svojom.
Ja nedávam nič, ani majonézu, ani jogurt, ani nič.
Moja mamina robi ako si od detstva pamätám 1 majoneza a 1 tatarska, a podla potreby precedeny uhorkovy nalev😉
Domácu majonézu jedine
@elenka.k áno dava sa aj u nás. Jedna cast ide najemno pokrajaná surova a druhá sa speni do sklovita a trosilinku dohneda na oleji.
Pol na pol.Niekedy viem pridať trosku bieleho jogurtu.Bez majonézy ci tatárskej si ten salag neviem predstaviť.Musi byť aj-aj.
Ja tam dávam aj horčicu 🙈
My sme davali domacu majonezu, vzdy sme to miesali ako deti, najprv rucne 🙂 s manzelom nedavame ani to ani to... deti nemaju radi od malicka salat, tak sme vymysleli bez... a aj nam s manzelom chuti taky, tak robievame uz len taky 🙂 a manzel ked chce, tak potom ma u mojej maminy, vzdy mu aj zabali.
No ja robím domácu majonézu, ale pridávam aj trocha kupovanéj do šalátu,troska horčice, hrášok aj s nálevom,uhorky....mame radi keď je šalát taky čvachtavy,preto davam viac majonezy a kombinujem domácu s kupovanu.
Majoneza ...a po svadbe uz aj trochu tatarskej, lebo ved "oni to tak robili doma" 😅.... a pridavam este dokonca trosku worcestrovej... Fantasticka chut... zelenina aj z vyvaru... najlepsi salat 🙂 ... a majonezak, ktory je vzdy vynikajuci - podla receptu na www.bonvivani.sk ...
@sisska96 urcite nie je .pokazi salat. Pochopis,ked raz ochutnas poriadny salat. Napr.v Rakusku ked robia ten cibulovy bez majonezy, tiez mu chut dava zarobena voda a nie ta z uhoriek.presne tu chut milujem a ci das majonezu,ci nie, salat uz bez nej musi mat chut a byt dobry. To bez vodu sol, ocot ,cukor nejde..alw ziadna chyr deka,zelka a horcic.semienka
Ja dávam aj majonézu aj tatársku. 🙂

@anna777115 deko tam je, to ma uuuuplne inu chut, horcicove semienko atd.. citis to.